Плаќај за улично осветлување, а прст пред око не гледаш

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јави се во ЕВН да се пожалиш дека месец дена немаш улично осветлување ( цела улица), од таму фино лепо теткицата ќе ти каже дека ‘‘Уличното осветлување е во надлежност на општините, а тие само вршат наплаќање, висината на цената ја одредува Регулаторна комисија‘‘ Благодарам, пријатно.
Јави се во општината да се пожалиш дека месец дена немаш улично осветлување, а при тоа цела улица си плаќа по 140 денари месечно за услуга што не ја добива, одговорот е:
‘‘Износот на таксата е унифициран за сите општини. Секој граѓанин плаќа паушален месечен износ, а тој паушал не го одредува општината, туку министерството за локална самоуправа, во врска со таа и таа улица запознаени сме и работиме на случајот:rolleyes:‘‘Благодарам, пријатно.
И ако во случај сакаш да прашаш во министерството за локална самоуправа од таму ќе ти речат:
- ‘‘Ние не сме надлежни, износот на уличното осветление, кој го плаќаат граѓаните, се одредува со Законот за комуналните такси, а општините ги прибираат тие средства., Благодарам пријатно.

Заклучок: Плаќај и не прашувај, затоа што ако прашаш, нема кој да ти одговори:свиркам:

Е ако де, плаќајте си вие.
Ќе се најде за нешто..:D

Пак нека продаваат на странци....Не требаше Австријците, туку Американците....уште поболно да биде.

Плаќам сметки за струја и плус 140 денари за улично осветлување, но кај мене улицата која води од Последна 5ка ( Ново лисиче ) до мојата куќа светло нема веќе 3 дена по ред но ок ај имаат некој проблем но сепак тоа не е проблем изгледа по се тоа е намерно направено од евн. Еве како дојдов до овој заклучок зошто е намерно затоа што ова е по некој си 10 и можеби и повеќе пати годишно да нема струја на улицата и сум приметил дека не е така само кај мене туку и на повеќе места на пр. исто така и е во Населба лисиче многу пати имам заприметено цела улица нема светло. Инаку на други места како на пр на кејот на вардар многу пати знам да затечам 10 часот сабајле сите светла се запалени :cautious: Мене најискрено ме нервира тоа што јас плаќам 140 денари за улично светло а прст пред око не се гледам а Евн знае да исклучува струја за 2-3 сметки неплатени а за ова ич не и чуе

Мене прашање ми е дали и кај вас вака ви се има случено и како да се реагира на сето ова?
Таман си.Прави си теми на кајгана и пишувај коментари и мака немај.Немој случајно да им се јавиш и да кажеш дека нема светло-оти не е тоа начинот
Оф леле.Абе јави им се и не ја тупете веќе со овакви глупости.Шо очекуваш,некој од тука ли да го реши тој проблем.Секој човек ако не е свесен за таквите работи и неќе да покрене ништо-џабе е се.Самосвест ! И да те акаат оваму и онаму,ако си упорен до крај,ја мислам ќе има резултати.Не чекај да се случи чудо

Уличното осветление го плаќаат сите граѓани, плаќајќи комунална такса со сметките за струја. И тие од центар и тие од периферија плаќаат еднакво. А во центар се троши неспоредливо повеќе струја за осветлување, одколку на периферија.
А кога тој од периферија сака да дојде во центар, за чие осветлување платил исто како што платиле тие живеат во центар, му наплатуваат зонско и го казнуваат со лисици и пајаци.
Тоа е уште една силна причина сите да бидете против зонско и пајак возила

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom