Софтверот за правење музика

• Креатор на темата Креатор на темата 436053
  • Време на започнување Време на започнување

Кое програмче е најдобро?

• Cubase

Гласови: 18 30,0%
  • Logic

Гласови: 3 5,0%
  • Performer

Гласови: 1 1,7%
  • Cakewalk

Гласови: 0 0,0%
  • Protools

Гласови: 2 3,3%
  • Fruityloops

Гласови: 19 31,7%
  • Reason

Гласови: 5 8,3%
  • Vision

Гласови: 0 0,0%
  • Ejay

Гласови: 5 8,3%
  • други....

Гласови: 7 11,7%

• Вкупно гласачи
    60

436053

Consigliere
Член од
19 декември 2005
Мислења
860
Поени од реакции
69
Локација
Скопје, Македонија
Веб-сајт
www.fenster.mk
Music making software

Е вака сеа.Едно другарче ме замоли да му симнам некое програмче за праење музика.До сеа успеав да најдам некои ама ми треба помош за да го завршам второто ДВД.
До сеа ги симнав eJay-techno,fruity loops XXL,reBirth и некои ситници.
Гуглајќи наидов на еден блог што нуди free music making software (link),па ако може некој да ми каже кои да ги симнам.

Imas edno dobro Reason...posle imash...Cubase SX tie gi znam ja ama neznam linkovi za Down

За правење музика има едно Acid 5 мислам и професионалци го користат (ама не сум сигурен)....линкови не знам зашо не ме интересираат такви работи :):):):)

Reason, Reaktor 5, Native Instruments - VSTi instrumentite, Cubase SX 3, Nuendo, Logic 7.....mn gi ima...ali ovie se zakon...imaat i rewire podrska zakon se....DL linkovi neam..mozes na emule da gi najdes

Ова е бре ненормално.Од сите овие програмишта шо ги напишавте нема ниеден испот 2 цд-а.Ќе тибам.А башка сите се на рапидшер и треба да чекам за симињање 5 дена.Ах зашто не ми работи р2р,мамата.
Како и да е,фала за трудот.Ако му треба на некој линк за било кој од овие програми за директ даунлоад нека пише тука ке му дадам линк по ПП.

Ako sakas direct download link za bilo koja program za muzika PP, pa ke ti kazam strani kaj sto mozes da simnis se sto sakas.

memberix напиша:
Ako sakas direct download link za bilo koja program za muzika PP, pa ke ti kazam strani kaj sto mozes da simnis se sto sakas.
Проблемот е што ја ги најдов за ДД али многу ми се големи (некои се и по 5 цд-а) а ја треба вечерва да ги снимам на цдиња пошто утре сабајле патувам.

Абе програмите не се многу големи. не фаќат ни пола CD. програмите се до некаде 100MB тоа останатото се семплови и инструменти. Можеш да ја симниш само програмата, ама мислам дека без инструменти и нема да ти вреде многу.

vaka....najdobra kombinacija bi bila...Reason + Protools ili pak Pro Tools + Cubase, se razbira dobro e so skoro site imat ReWire podrska i mozes da gi kombiniras...

moj izbor: Reason

da super e taka ama so podrska od potenciometri ako moze i cela mixet i super traka neli

Ај бек ту топик.
Од овие програми само со Fruity Loops сум работел. И повеќе од 50% го разбирам, што е поентата со програмот.
Ма да за некои ствари треба компонирање, ноти, и разбирање од музички ствари. Али како така, го буричкам.

Јас го немам видено Fruity Loops ама имам на кратко работено со Traktor и доста прецизно може да се миксаат песнички на него.
А знам имаше уште еден програм за правење музика ама сега не ми текнува како се викаше.

да бе Ejay сега ми текна

LOGIC e najdobar......na apple se razbira
so toa i go snimavme posledniot album
CUBASE mislam za muzicari e eden od najupotrebenite

ama mislam deka najbolje das se prai na mixeta a sekako i so nekoj od programcinjava a i ubavezzno atomix ili tractor

дајте нешто линкови за програмиве или упутства или некој ако добро ги работи програмиве нека пише на andrija666@hotmail.com

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom