iPad Mini

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Знам за тоа и јас имам ХТЦ Дезајр ХД 4.3 инч и ајпад3 скоро 10 инч е тоа голема разлика,а за 7 инч не е баш поарно ќе биде фаблет ем ќе сурфаш и ем појдовни повици ќе имаш ;)
--- надополнето: 16 октомври 2012 во 22:19 ---

Е тоа е убаво ама ќе биде изгор скап скоро повеќе 1000 евра за таква марка АСУС не би фрлал пари ај да разберам ХТЦ;САМСУНГ или ЕПЛ како падфон е тоа нешто:)
кај нас тешко да стаса.
ја има претходната верзија во бугарија, и не е толку скапа, ама двојката сигурно ќе биде, али ако рачунаш, ајфон 5 + ајпад, сигурно поевтин е падфонов

Е тоа е убаво ама ќе биде изгор скап скоро повеќе 1000 евра за таква марка АСУС не би фрлал пари ај да разберам ХТЦ;САМСУНГ или ЕПЛ како падфон е тоа нешто:)

Добро, дали си ти нормален? Асус слаба марка???

Асус за ХТЦ е Бог и батина

Добро, дали си ти нормален? Асус слаба марка???
Не бе таман работа,туку како да кажам тоа е некаква аверзија оти сум навикнат на познати марки смартфони и докажани како ајфон,хтц,нокиа,сони и др. тоа е на пример самсунг Г3 моментално најдобар,но има некои луѓе што имаат аверзија и попрво би купил сони или хтц па дури и ајфон ако ме разбирате:)

99$ во Америка, вреди за секој долар!

nook-app-shop.jpg

99$ во Америка, вреди за секој долар!
Не ми е јасно како можеш да споредуваш е-читач со таблет.
Се што е со екран во боја не значи дека е таблет.

Не ми е јасно како можеш да споредуваш е-читач со таблет.
Се што е со екран во боја не значи дека е таблет.

На лесен начин се хакнува андроидот и може да се инсталира се на него. Добиваш таблет без камер и е-читач за ефтини пари! Ај кажи што може таблетот да направи повеќе од нуков? Освен камерата!

сепак 10 инчи е идеална за сурфање по интернет и уште побаво по Фејсбук:D додека оние помалите е слична како и смартфон ќе заврши работа сакам да кажам подобро смартфон да земеш одколку било кој 7 инч таблет;)

Еееј не зезај, дури и кога ги гледаш страните во стандардна (не мобилна) верзија, немаш проблем со прелистувањето, јас обично на фејс се уклучувам на стандардната верзија.
Искрено, меѓу 10 инчи и ноутбук, пре би ноутбук, од причина што 10 инчи таблет не можам да го држам со една дланка и да го користам со другата :)

На лесен начин се хакнува андроидот и може да се инсталира се на него. Добиваш таблет без камер и е-читач за ефтини пари! Ај кажи што може таблетот да направи повеќе од нуков? Освен камерата!

Нема ГПС и не верувам дека може да пушти Full HD видео.

Зошто би купил нук колор да го хакнам да стане андроид таблет со лимитирани функционалности (не оптимизирам софтвер) кога за 5000 денари имам таблет со преинсталиран 4.0 ајскрин сендвич и побрз процесор од нукот? + хдми, усб, камера, ап стор и триста други работи?

Ми прави ќејф мини ајпадот. Нека падне малку цената па би го купил.

Колку што прочитав, во Европа цената ќе биде 250 € за 8GB и WiFi, 350 € за 3G. Јас мислам дека нема да падне оваа цена, можеби грешам.

gsmarena_003.jpg

Веќе и е официјално дека изненадувањето ќе биде iPad Mini.

Има и слики веќе по интернетот изгледа вака

gsmarena_002.jpg

Цените би биле слични на ова

big.jpg

Некако со излегувањето на windows 8 се ми се чини дека вака така сите ќе имаме по некој таблет низ дома. Apple токму заради тоа прави помала и поефтина варијанта на iPad 3.

Што мислите, и што би одбрале вие?

Windows 8
Android
iPad

А 13" Macbook Pro Retina не го спомена :)
Јас чекам да видам што цена ќе биде тој...

Зошто би купил нук колор да го хакнам да стане андроид таблет со лимитирани функционалности (не оптимизирам софтвер) кога за 5000 денари имам таблет со преинсталиран 4.0 ајскрин сендвич и побрз процесор од нукот? + хдми, усб, камера, ап стор и триста други работи?

Што е најдобро на пазаров у моментов од таблети до 8к?

Зависи од кои потреби купуваш таблет и со кој буџет. Мене потребите ми ги задоволува нукот, камера не ми е потребна, хд видеа не пуштам ни на лаптопот од причина што треба да почекам за да се пушти видеото - заради нетот. Ап стор работи и најнормално може да се спуштаат апликации и игри. Усб има, а софтверот поддржува и флеш. Инаку таблетот го користам за читање вести, фејс, твитер, јутјуб, игри.

За тие паре од лани душата му ја имам извадено!

Инаку ако веќе зборуваме за таблети, напредни. Има галаксито од самсунг и ајпадот на епл. Кој има пари да си ги дозволи нека купи.

Зависи од кои потреби купуваш таблет и со кој буџет. Мене потребите ми ги задоволува нукот, камера не ми е потребна, хд видеа не пуштам ни на лаптопот од причина што треба да почекам за да се пушти видеото - заради нетот. Ап стор работи и најнормално може да се спуштаат апликации и игри. Усб има, а софтверот поддржува и флеш. Инаку таблетот го користам за читање вести, фејс, твитер, јутјуб, игри.

За тие паре од лани душата му ја имам извадено!

Инаку ако веќе зборуваме за таблети, напредни. Има галаксито од самсунг и ајпадот на епл. Кој има пари да си ги дозволи нека купи.
Зборуваме за таблети во опсегот цена 100долари/евра, а за тие пари има нешто подобро од нук колор, шо се вика таблет.

Зборуваме за таблети во опсегот цена 100долари/евра, а за тие пари има нешто подобро од нук колор, шо се вика таблет.

Јас нукот лани сум го земал, тогаш ги немаше овие цени на таблетите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom