♛ Shanghai Rolex Masters ♛ | 05.10. - 14.10.2012 |

Статус
Затворена за нови мислења.
Точно се согласувам дека претерав со тоа дека нема талент, далеку е од тоа.....малце избувнав :)

Се е можно, Федерер изгледа многу несигурно, и е нервозен, нема играно тенис од Дејвис купот (1/4 финалето) на US Open...сите знаеме дека на Федерер му треба доста време (натпревари) за да дојде до својот нормално - висок левел после долги паузи.

pod pritisok e ,ne zaebavaj,kakvo vreme,natprevari,bakrachi.Igrach koj shto e 300 nedeli na prvo mesto nema problem da vleze vo ritam.Druga e makata...sega toj e lovinata,toj treba da brani...zatoa e nervozata

a i dobar prvokator e...psiholoshki vojni...pred nedela dena izjavi deka Marey e sledniot shto ke bide broj eden,ako ne do krajot na ovaa,togash pocetokot na drugata sezona...Novak i Nadal kao ne gi esapi...eve link
http://www.sportal.rs/news.php?news=83975

Зависи како гледаш на работите, тоа е твое мислење, кога веќе спомна провокации.

Друго, не е притисокот во прашаење, можеби е но далеку помалце ефект има на него во споредба со времето кое му е потребно да влезе во полна форма.

Федререр со години го имал тој "проблем" т.е. потребата од подолг период на адаптација, пред да влезе во целосен ритам. Се сеќаваш летниов период колку многу турнири изигра и во каква форма беше? тоа се случува секогаш кога игра по константно и не прескокнува турнири.

Бердих - Цонга 6-3 7-6
Бердих е првиот 1/2 финалист :)

Овој Цонга нема два грама мозок... Во тајбрејкот при резултат 4-4, прави двојна сервис грешка, а вториот сервис му беше над 150 km/h сигурно... :eek: Будала...

Бердих - Цонга 6-3 7-6
Бердих е првиот 1/2 финалист :)

Овој Цонга нема два грама мозок... Во тајбрејкот при резултат 4-4, прави двојна сервис грешка, а вториот сервис му беше над 150 km/h сигурно... :eek: Будала...
Цонга од увек бил таков, има муда да изризикува втор сервис од преку 170 на саат и тоа на меч топка, затоа и ептен го поштувам, е сеа тоа не секогаш му проаѓа.
Инаку, ќе морам да се согласам со Псај до некаде, овој Мареј почна и на мене на живци да ми иде, а почне да губи треска рекети, пцуе на секој поен, рога топчиња у трибини, нешто што не смее да му се случи на еден освојувач на Грен Слем и светски број 3.

И утре ако го тепа Федерер тогаш е најчудниот тенисер на планетата, денес против Степанек нервозен и доста млитав, а утре во случај да победи не знам стварно што да кажам...

Федерер со 20% па уште и се опушта во незгодни ситуации :facepalm:

Ете ја таа психа на Чилич, му прави брејк на Федерер при резултат 5-3 и во следниот гем прави 4 очајни неизнудени грешки, јас да играв немаше да ги пукнам тие два бекхенди толку ниско во мрежата.
Утре првото полуфинале е Новак-Бердич, од 10:30 почнува, а после нив играат Роџер и Мареј.
Бердич е можно да му прави проблеми на Новак, незгоден противник му е така да очекувам бар еден сет да му земе. За Федерер и Мареј не коментирам, ништо не се знае. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom