На која телевизија најчесто гледате ВЕСТИ?

• Креатор на темата Креатор на темата ceasar
  • Време на започнување Време на започнување

На која телевизија најчесто гледате ВЕСТИ ?

• МРТ 1

Гласови: 15 7,4%
  • СИТЕЛ

Гласови: 20 9,8%
  • АЛФА ТВ

Гласови: 26 12,7%
  • КАНАЛ 5

Гласови: 12 5,9%
  • ТЕЛМА

Гласови: 12 5,9%
  • 24 ВЕСТИ

Гласови: 26 12,7%
  • АЛСАТ-М

Гласови: 2 1,0%
  • ДРУГА ТВ

Гласови: 3 1,5%
  • Не гледам вести, се информирам на интернет

Гласови: 88 43,1%

• Вкупно гласачи
    204
Еднаш Трендо мислам дека имаше статус: Само Чак Норис може да ги изгледа сите вести на македонските телевизии по ред и да остане нормален.
Се информирам од Макфакс и останатите портали или си купувам весници. Вести - категорично не, без разлика од телевизијата, освен се разбира во вонредни услови и околности, ама тоа е ретко.

Повеќе на интернет си читам, али ако некогаш начекам на ТВ тогаш на Телма најубаво ја кажуваат каква ни е состојбата во земјичката наша.

Додека вестите на Сител се се мед и млеко...

Која е оваа телевизија, ја немам гледано. На кој канал е?
Или имаш говорна мана па ти се одразува во пишувањето.
Шител бе, нај шитливата телевизија, таму каде што сонцето силно грее и каде што кризата е позитивна, онаа што и ти си ја гледал, ќе ти текне ај.

Sent from my Nexus

Шител бе, нај шитливата телевизија, таму каде што сонцето силно грее и каде што кризата е позитивна, онаа што и ти си ја гледал, ќе ти текне ај.

Sent from my Nexus
Аха сега сватив за која телевизија се работи, само не можам да сватам што ви е толку тешко да го напишете точно името на телевизијата. Демек бунтвници изигравате, револт нешто или што?
Напиши Сител и отераја и три лепе материне ако не ти е по кеф.

Па можеби не заслужува да ја пишеш со точно име, си има свое значење зборот ШИТел.
Можеш да оцрниш некој медиум и без да користиш скратеници или незнам што од името на медиумот, ама сепак тоа зависи од нивото на интелегенција кое го поседуваш. Кога го немаш овој е најдобар начин да се искажеш, не бара многу умствена активност.

А што те тебе толку боли за Шител? И престани да навредуваш.
Погрешно си сватил, не ме боли мене посебно за ниедна телевизија или медиум, нити за било која јавна личност било од политиката или естрадата. Повеќе ми пречи а би требало и тебе кога човек навредува само за да докажи некоја поента, наместо да образложи зошто тој медиум или лице му пречи или не му е по кеф.
Остава впечаток дека генерално популацијата ни е недоквакана или необразована па во неможност да најдат прави или адекватни зборови за да се пренеси поентата се преминува на најпримитвниот начин да се оцрни нешто или некого, а тоа е со вреѓање.
Сега ако се почуствува навреден само затоа што не си способен да се изразиш правилно најмалце ти сум јас крив.

Зошто вреѓање не е вреѓање, тоа е само опис на ликот и делото на истата. Нема ништо не интелЕгентно во тоа. Али затоа твојот обид да ја прикриеш твојата љубов кон Шител е многу интелЕгентен, ниво Ајнштајн, секоја чест.

Sent from my Nexus

Зошто вреѓање не е вреѓање, тоа е само опис на ликот и делото на истата. Нема ништо не интелЕгентно во тоа. Али затоа твојот обид да ја прикриеш твојата љубов кон Шител е многу интелЕгентен, ниво Ајнштајн, секоја чест.

Sent from my Nexus
Демек кога наместо правото име на некој медиум или личност ке го измениш со некое навредливо автоматски тоа те прави интелЕгентен. Бравос секја чест, горд сум што имам толку интелЕгентни сограѓани:facepalm:
Претпсотавувам Љубомир Данаилов Фрчковски ти е идол.
Ако случајно не запримети го нареков со правото име и презиме, а можев и со еден куп погрдни зборови и прекари кои за него рака на срце има и премногу, но не е тоа тоа нели?
Ама обично кога нема некој што паметно да кажи посебно кога нема аргументи најчесто се фаќа за правопис.

сител канал5 и алфа - останатото шо ме интересира преку интернет....

Демек кога наместо правото име на некој медиум или личност ке го измениш со некое навредливо автоматски тоа те прави интелЕгентен. Бравос секја чест, горд сум што имам толку интелЕгентни сограѓани:facepalm:
Претпсотавувам Љубомир Данаилов Фрчковски ти е идол.
Ако случајно не запримети го нареков со правото име и презиме, а можев и со еден куп погрдни зборови и прекари кои за него рака на срце има и премногу, но не е тоа тоа нели?
Ама обично кога нема некој што паметно да кажи посебно кога нема аргументи најчесто се фаќа за правопис.
Не Љубомир Дрканилов не ми е идол, исто како што не ми е идол ни Драган Сравлович.
Гледаш како лесно може да се искаже мислење за некој или нешто без непотребно дрвење и изигравање интелЕгентен.

Sent from my Nexus

Не Љубомир Дрканилов не ми е идол, исто како што не ми е идол ни Драган Сравлович.
Гледаш како лесно може да се искаже мислење за некој или нешто без непотребно дрвење и изигравање интелЕгентен.

Sent from my Nexus
Можеби ти тоа го доживуваш како искажување на мислење и те исполнува, но.....

Можеби ти тоа го доживуваш како искажување на мислење и те исполнува, но.....
Ти можеби се доживуваш како интелЕгентен, но...
Патем, некој бегал од часови по македонски на времето кога се учело за стилски фигури...

Sent from my Nexus

Ти можеби се доживуваш како интелЕгентен, но...
Патем, некој бегал од часови по македонски на времето кога се учело за стилски фигури...

Sent from my Nexus
Искрено се надевав дека дискусијата ќе се доведи на некое повисоко ниво , но за жал ова да ти бил максимумот.
Џабе некој завршувал факултети и не бегал од часови кога сепак не се стекнал со основна култура и манири на однесување.
По се изгледа не се учело се на факултет, посебно кога домашното воспитување ке потфрли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom