На која телевизија најчесто гледате ВЕСТИ?

• Креатор на темата Креатор на темата ceasar
  • Време на започнување Време на започнување

На која телевизија најчесто гледате ВЕСТИ ?

• МРТ 1

Гласови: 15 7,4%
  • СИТЕЛ

Гласови: 20 9,8%
  • АЛФА ТВ

Гласови: 26 12,7%
  • КАНАЛ 5

Гласови: 12 5,9%
  • ТЕЛМА

Гласови: 12 5,9%
  • 24 ВЕСТИ

Гласови: 26 12,7%
  • АЛСАТ-М

Гласови: 2 1,0%
  • ДРУГА ТВ

Гласови: 3 1,5%
  • Не гледам вести, се информирам на интернет

Гласови: 88 43,1%

• Вкупно гласачи
    204
Според мене нема реални вести на телевизиите се се политизирани и ја замајуваат јавноста со настани од кои народов им верува најдобро информирани ќе бидат ако читаат од веб портали каде можат да сватат каде е реалноста.

Според мене нема реални вести на телевизиите се се политизирани и ја замајуваат јавноста со настани од кои народов им верува најдобро информирани ќе бидат ако читаат од веб портали каде можат да сватат каде е реалноста.
koi portali?

што демек над 50% од пазарот имаат алфа тв и 24 вести? и преку кој оператор ја гледате 24 вести (ја нема на бум тв и на близу)

Ретко да гледам вести, т.е. не се бавам со економија итн. Единствено следам спортски вести секој ден на Сител, Алфа и МТВ

АЛФА ТВ гази а?!

А зашто нема опција на сите телевизии ?
Јас кога ќе седнам во 15:00 на Канал 5, продолжувам во 15:30 на Телма, па одам на Сител во 16:00, за во 17:30 да гледам на Алфа.
Малку пауза, па после во 18:00 повторно на Канал5, за во 19:00 на Сител, 19:30 на МТВ1 и за крај на денот во 22:00 на Алфа.
Мислам дека треба да додадете опција на сите ТВ канали.

ШТО МИСЛИТЕ ЗА ОВА ??? Нашата анкета е сосема поразлична од "официјалните" показатели кои ја мерат гледаноста на тв-станиците, дали им верувате на овие истражувања? Како што нагласува порталот тв пакет содржината им е пратена официјално од сител преку њуслејтр.
Топ 30 најгледани програми за месец септември
06.10.2012 17:26 | Посети: 1828

Топ 30 најгледани програмски содржини
Во продолжение ви ја претставуваме гледаноста на најгледаните 30 програмски содржини во Македонија за периодот од 01.09.2012 до 30.09.2012.

najgledani1.JPG

najgledani2.JPG

Извор на податоците за гледаноста е Nielsen Media Research

Гледаност на телевизиите и тенденција на гледаноста
05.10.2012 12:27 | Посети: 2084

Гледаност на телевизиите
Според податоците на Nielsen Media Research за месец септември, Сител телевизија забележа удел во гледаноста (SHR) од 30,87%, а на primetime периодот дури 38,57%.

rejtinzi2tvpaket.jpg

Тенденции на гледаност
Ако се следи тенденцијата на гледаност во текот на минатите месеци, ќе забележиме дека Сител телевизија има стабилно висока гледаност од над 38% во primetime периодот.

rejtinzi1tvpaket.jpg

Форумџии стварно гледате на 24 вести, вести толку многу? Мислам да не ме сфатите погрешно и јас гледам понекогаш ама стварно толку многу ја гледате оваа телевизија? За алфа не ме чиди, затоа штое најболје и јас ја гледам да бидам искрен, ајде одважете се пишете нешто за 24 вести :)

Па се знае, сител. Таму најубаво зборат!

Sent from my CMX HTC Pyramid

Форумџии стварно гледате на 24 вести, вести толку многу? Мислам да не ме сфатите погрешно и јас гледам понекогаш ама стварно толку многу ја гледате оваа телевизија? За алфа не ме чиди, затоа штое најболје и јас ја гледам да бидам искрен, ајде одважете се пишете нешто за 24 вести :)
Да одлични се вестите на 24 вести, а и ги има речиси на секој саат па можеш да си гледаш кога ти одговара. До пред некое време гледав често и на Алфа мегутоа повеќе не, некако многу ги скратија, сепак ја имаат најдобрата рубрика во вести а тоа е Неделна Саботажа.

Инаку што се однесува до Сител подобро би гледал во исклучен телевозиор 30мин одколку вести на Сител !

Да одлични се вестите на 24 вести, а и ги има речиси на секој саат па можеш да си гледаш кога ти одговара. До пред некое време гледав често и на Алфа мегутоа повеќе не, некако многу ги скратија, сепак ја имаат најдобрата рубрика во вести а тоа е Неделна Саботажа.

Инаку што се однесува до Сител подобро би гледал во исклучен телевозиор 30мин одколку вести на Сител !
алфа ги скратила грешка си од пред некоја недела траат безмалку еден час, 30 мин политика 15 мин економија 10 мин спорт и реклама помеѓу

Последно време вести не сум гледал ич ,а телевизија помалку гледам ,повеќето од времето сум на интернет -Фејсбук и би сакал и тоа да го намалам ама никако тоа да се деси , зависник сум од интернетот исто како што некој е зависник од цигарите :eek:

Ете да го скршам мразот, Јас редовно си гледам Сител.
Ептен ми е жал од кога Тањето замина во Мрт1( се тики си мислам дека таму ја загледав).
Инаку некој си сака само црнила да слуша како ништо не чини, се е ојдено наудолу чисто само онака да се утеши дека не е до него туку се е заминато.
Е нив најмногу им фали А1 телевизија. Како скроена беше за нив. И да станиш расположен ке ти го еби денот вкрај.
Следна по црнила телевизија ме е 24 вести. Добра замена за А1.
И на крај испаѓа муабетот дека колку некоја телевизија повеќе црно кажува, колку по депресивно звучи и изгледа толку е порелевантна.
Сега мене не ми е толку животот розов па да си дозволам таков луксуз да гледам некој на вести да ми мрчи цело време. Уште капаче ке им биди за временска прогноза да речат дека во цел свет грее сонце ама за жал тука кај нас и господ не нејќе па и времето ке биди мрачно и врнежливо . Се очекува подобрување после следните избори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom