Дерби: Вардар - Пелистер (недела, 19 часот)

Кој ќе излезе како победник?

• Вкупно гласачи
    144
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Волку мизерија Чкембари никогаш не биле. Подобро кога си доаѓаа во број по 150 души, барем навиваа. Денес заспаа...
За кореографии да не правиме муабет. Јас да сум дел од Чкембари во ВЦ ќе се затворам :D

Како беше тоа, не сме биле интелектуалци ние така? :icon_mrgr:
Тешко вас со воџи како Пит Було :tapp:

564804_4314724837870_376784899_n.jpg

Волку мизерија Чкембари никогаш не биле. Подобро кога си доаѓаа во број по 150 души, барем навиваа. Денес заспаа...
За кореографии да не правиме муабет. Јас да сум дел од Чкембари во ВЦ ќе се затворам :D

Како беше тоа, не сме биле интелектуалци ние така? :icon_mrgr:
Тешко вас со воџи како Пит Було :tapp:
Прво беа добри, солидно издание, второ ...
Па и оној битолски пиреј големиот транспарент обратно горе прво го извадија, им се смееше цела јужна, во второ ептен им падна навивањето, ептен, али ок, мислам дека не беа апла мизерија.

Желките каков ќотек јадеа, па после колку пендраци мавнаа ретко се гледа таква слика... Претераа после нападот кон нив, буквално им се сипаа на обичните гледачи не гледаа што прават...
Пуштаа и кучиња по народот, а Чкембари по мостот чувани од 300 специјалци :D
Во парк на франкофонија секунди делеа од масовна тепачка во која сто посто и жртви ќе имаше...

Организација на полицијата НУЛА, сета вина паѓа на нив...
Никаква идеја како сда се извадат Чкембари. Ги извадија на крај на мечот, место да гии звадат 15 минути пред крај... Вратите на јужна и запад беа буквално урнати по што следеше масовен напад...
Кој даде ќотек на желките? (не дека ми е битно, нека им е пошо никогаш не удриле кај е најпотребно и цела исфрустрираност ја трошат на своите!)...
Кучиња по обични гледачи = професионалност :tapp:

Истотака полицијата на јужна го нападнала татко му на Столе Стоилов. Столе ги фатил пет џандари и ги набутал во ќош СИТЕ хахахаха
Пак ќе речам професионалност.Јавни фаци особено вака заслужни да не познаваш е подолу од немање општа култура, да не тераме до интелект и начитаност.Кретени.

На крај имало финален напад од деца по 16-7 години врз овие баткиве што глумат тепачи на една локација во градов. Толку биле преплашени баткиве ќе се расплачеле уште малце :pos:

Јас кажав овој меч нема да излезе на добро, пошто Скопје не е град каде што железничката е на 2 минути од стадион ;)
А па легендите од под Кале ги вртеа, ами таму ако ги нападнеа шипциве?

Па кој ќе ги спасеше таму?
Можеше од Кале да ги каменуваат крв да ги направат...
Ама толку имаат памет МВР. Им дозволиле со воз да дојдат jesus... :eek:

(y) Браво за извештајот и се за сите претходни и за сите идни, коа ги читам исто како да сум бил таму :) :D
Браво за извештајов(y),ама некако ова дека желките јаделе ќотек некако не ми е за верување,не викам дека ти лажеш,ама едноставно не ми се веруа.А за ова што викаш дека полицијата ни е не способна,да огрганизира една дерби утакмица да пројде мирно.Па после нема гледачи,како да има кога не са сигурни за својата безбедност.

FmCo3.jpg

saXZW.jpg

wdslR.jpg

P2zXB.jpg

lu3JG.jpg

NWb0H.jpg

cMFp8.jpg

WqkDy.jpg

K6UkB.jpg

lfVne.jpg

Видеото и повеќе слики покасно!!
Комити Скопје:

Започна собирот во 5 часот кај соборна црква. Пристигнуваа навивачи од сите страни. Кога веќе беше време се тргна со кортео накај стадион при што ечеа песни за Вардар и анти Битола. По влегувањето на стадион во знак на бојкот Комити не навиваа првите 15 минути, за потоа да настане хаос. Навивањето беше пропратено со пароли "Шура ти ли си?", "Господ е вечен, вечен си ти, за мене дру
г клуб не постои", "Сеуште сум убав паметен и млад, но не трпам сељаци бидејќи роден сум во град", "Тозо со тебе сме", "Среќа што возот нема гуми", "Среќен роденден, дојдете да ја дувнете свеќата(при што имаше и покривно знаме во вид на кур/свеќа.)", "Годините кои ви ствараат завист(при што беше извадено покривно знаме 87 во вид на штит)". Имаше голем број на пиротехника и фискални ленти. На полувреме имаше обид за одзимање на знамето на Чкембари (1985) при што беше одземено но при судир со редарите беше повторно вратено кај нив на трибина. Тука настана и инцидент со полицијата при враќањето на трибината, инцидентот исто така продолжи и при завршувањето на утакмицата одкако вратите беа затворени. Сето тоа продолжи надвор со желба за судир помеќу Комити и Чкембари но повторно само судир со полицијата и уапсени неколку Комити.

Чкембари Битола:

Во голем број тргнаа за Скопје со бројка од околу 500 навивачи за да го прослават својот 27 роденден. При пристигнувањето во Скопје имало судир со жители од Чаир кај Мавровка, при што имало каменуван автобус и искршени се 2 коли. Сето тоа продолжило и понатака каде што членови од Комити од кола искочиле и ги провоцирале при што настанал инцидент со полицијата и од Чкембари има 5мина повредени кои биле пренесени во болница. За поздрав е тоа што Чкембари беа влезени уште во 1та минута на утакмицата. Се пеаа песни за клубот и анти Скопје при што беше извадено покривно знаме 27 во венец, а при постигнувањето на голот имаше запалено и неколку бакљи.​

Абе не се правете јаки, дојдоа 500 души и цело Скопје се дигна на нозе, полиција од сите страни, навивањето било јако од нивна страна ми рекоа луѓе шо седела на Јужна. Сеа тоа е, вие бевте дупло повеќе од нив ако не и више. Браво за Чкембари шо направија хаос низ градов. Покажаа дека се сериозна група.(y)

Абе не се правете јаки, дојдоа 500 души и цело Скопје се дигна на нозе, полиција од сите страни, навивањето било јако од нивна страна ми рекоа луѓе шо седела на Јужна. Сеа тоа е, вие бевте дупло повеќе од нив ако не и више. Браво за Чкембари шо направија хаос низ градов. Покажаа дека се сериозна група.(y)
па како да нема полиција ќе ги утепаат 500 души .. ти мислиш туку така има место у болница за 500 души ...будала

Зошто џандарите ги избркаа сите што купуваа карти кај билетарата?Идеш да купиш карти и те бркаат!!!!Наводно ајде без карти ќе пуштале.Горе па уште и ја затворија вратата и се створи ептен нервоза.Организација 0!!
Утакмицава нејќам да ја коментирам зошто беше ужас.Јас толку прекини во живот неам видено...

па како да нема полиција ќе ги утепаат 500 души .. ти мислиш туку така има место у болница за 500 души ...будала

па исто и со комитите кога ќе додјат во битола..мора да има полиција Битолакста болница како што нема место уште тие да му одат..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom