Најдолга железничка линија

• Креатор на темата Креатор на темата Barto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Која е најдолгата железничка линија, пишува трансибирската но има напоменато дека таа е во Русија, односно трансибирската.
Имам проектна, никаде неможам да најдам за чудово па некои вака да не знае ? :)

П.С Незнам каде да оди темава ептен се избунив...па нека ја преместат ако нечини :)

Која е најдолгата железничка линија, пишува трансибирската но има напоменато дека таа е во Русија, односно трансибирската.

П.С Незнам каде да оди темава ептен се избунив...па нека ја преместат ако нечини :)

Па таа е моментално најдолгата железничка линија во светот, незнам што те буни.

со две СС се пишува
http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Siberian_Railway

Да, но имало продолежение од окулу 320 километри, иначе ги најдов резултатите благодарам средив само уште мала помош ама рече професорот ке ми средел.
Благодарам :love:

Иако резултатите многу лесно можат да се најдат, вакви теми се отвораат само со цел тие што ги отвориле случајно да начекаат готова семинарска, проект, состав и што и да било таму професорот што им го задал.

Vladivostok - Moskva

Ima dosta emisii za toa i mi e edna od neostvarenite zelbi...

Najdolgo patuvanje - London do Singapur ama ova ima poveke promeni na liniii.

Vladivostok - Moskva

Ima dosta emisii za toa i mi e edna od neostvarenite zelbi...

Najdolgo patuvanje - London do Singapur ama ova ima poveke promeni na liniii.
Москва-Владивосток па продолжува уште едно 320 километри до Нахотка, има 97 попатни станици и патувањето се завршува за 8 денови 4 часа и 25 минути со што ја означува оваа релација како најдолга железничка линија во светот :) :)

Neznam za Nahotka ama dva pati sum bil do Vladivostok i nekako u glava mi se uvrte da se izvozam. Sepak pomislata deka 10tina dena ke zaglavam u voz i niz sibir nekako me predomisluva. Interesna rabota e pred zeleznickata stalno ima turisti sto so niv ponesuvaat ton vodka... Bi bilo dobra zurka

Neznam za Nahotka ama dva pati sum bil do Vladivostok i nekako u glava mi se uvrte da se izvozam. Sepak pomislata deka 10tina dena ke zaglavam u voz i niz sibir nekako me predomisluva. Interesna rabota e pred zeleznickata stalno ima turisti sto so niv ponesuvaat ton vodka... Bi bilo dobra zurka
Мислам дека водката ја пијат за затоплување, но сепак добро возовите се ептен елитни и добри за патување :) :)

Хм, мислам дека ја пијат за забава од досада. Најдолго патување со воз ми било Сингапур - Куала Лумпур некој си 8 саати. Сакав да ја видам природата. Се е тоа убаво ама после неколку саати и тоа скурчува. Затоа и се премислив. Не сум за такви работи, воз, брод незнам да ги уживам. Авион е изимислена работа. Наместо недела дена у воз мислам порадо би заакал до Камчатка ако можам да најдам асална тура

Хм, мислам дека ја пијат за забава од досада. Најдолго патување со воз ми било Сингапур - Куала Лумпур некој си 8 саати. Сакав да ја видам природата. Се е тоа убаво ама после неколку саати и тоа скурчува. Затоа и се премислив. Не сум за такви работи, воз, брод незнам да ги уживам. Авион е изимислена работа. Наместо недела дена у воз мислам порадо би заакал до Камчатка ако можам да најдам асална тура
Брат тоа ти е веќе авантуристичко патување бе..повеќе го прават ради реда отколку поради туризам 90 % од луѓето сепак на сибир освен со воз и авион со друго нешто не се оди, а со авион ретко може да се пренесат големи количини на залихи и слично :) :)

Летај со авион а залихи прати со воз :). Ако планираш прави го порано дур си млад. Порано зборам кога СССР се распагала имало девојки пред станица у Владивосток што за карта до Москва ќе ти биле и ‘девојка‘ така бар ми имаат кажувано, тогаш младите бегале за Москва денес е обратно... Иначе покрај луксузните возови има и крш руски возови ако сакаш автентично да си поминеш ;)

Летај со авион а залихи прати со воз :). Ако планираш прави го порано дур си млад. Порано зборам кога СССР се распагала имало девојки пред станица у Владивосток што за карта до Москва ќе ти биле и ‘девојка‘ така бар ми имаат кажувано, тогаш младите бегале за Москва денес е обратно... Иначе покрај луксузните возови има и крш руски возови ако сакаш автентично да си поминеш ;)
Тие се веќе класа подолу, или пак за пренос на работници :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom