Гостопримливост!

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Дали и колку сакате да ви дојдат гости ... или да одите на гости?
Дали куќата почесто ви е полна со луѓе или пак има специјален протокол за пречекорување на вашиот праг? Колку сакате да одите кај комшиите на кафе и колку сакате истите да ви доаѓаат на гости? Колку сте гостопримливи кога некој ненајавено ќе ви дојде дома? Едноставно како се однесувате во такви ситуации...

Сакам цело време да сум со друштво,обожавам и кога идам и кога ми доаѓаат гости,се трудам што поубаво да ги пречекам,ненајавен гостин за мене преставува само пријатно изненадување

Многу сакам да ми идат гости и мислам дека сум многу гостопримлив, а да одам на кафе кај некој не ми е до толку не знам зошто, ама кога сум на гости некаде се чуствувам страмежливо. Но кај мене дома секој е добредојден и секој може што сака да прави кај мене. Така да ако некој од вас иде у Бт слободно можи кај мене да дојде :)

Гостопримлива сум. Сакам секакви гости. Другарки, другари, комшии, најавени, ненајавени...Баш ми е мило ко ќе ми заѕвони некој на врата за на кафе :) А јас...не сум многу по гостување...До кај комшивката и кај другарките. Инаку од куќа, в куќа, не.

сакам да идам на гости сакам да ми доаѓаат гости (зависи кој).

Одам на гости, но само кај определени луѓе кај кои се чувствувам како дома и моите посети кај нив знаат да бидат и чести и долги. Исто така, не секој е добредојден кај мене дома, но затоа пак мајка ми со сите е фина и добра и ги пречекува и оние од кои јас бегам како ѓавол од темјан и се кријам по соби. :)

Како помал: не сакав да ми чепкаат по играчки. Сега, рака сечам ако ми чепнат кај книгите. Тоа ми е единственото „специјално” барање до моите гости. Е, чешит сум, де, знам. :):):)

bas sakam gosti i da odam na gosti,ama nikako da gi naucam drugarkite da mi doagaat nenajaveni ili ne viknati pa taka da sube mi e i sama da se staam nekad,a imam postojano luge po doma komsii,rodnini.A pred da mi dojde nekoj najaven za mene e stresna situacija,odma pocnuvam da sreduvam,kupuvam gluposti,go sfakam kao seriozna obrvrska neznam zaso,a ne najaveno top mi e kakvo e takvo e so se ima toa:)

Примам гости (ненајавени гости позади врата седат) и идам на гости.
Али а се јави некој дека долази зимам правосмукалката-усисувам, зимам крпче-бришам прашина и това. А не дека не ми е чисто дома -ова накнадно го правам пред да дојде некој.

Сакам гости секако :)
Нема ден а да немаме гости дома, постојано има по некој.
Гостопримлива сум дури и кога не сум расположена, односно зависи и од гостинот кој ќе биде :)
А јас не сакам многу да шетам по куќите, повеќе сакам да ми доаѓаат гости отколку јас да одам.

За разлика од вас,јас сум лоша. Сакам да ми се најават луѓето кога доаѓаат.Сакам да имам време да се подготвам и јас а и фрижидерот.:) Згора,моите се стари и рапидно губат сива материја,им треба посебен приод,па да бидат пријатни и расположени со луѓето, кои ги сакаат.(ова станува се потешко):)

Но,некои луѓе имаат пристап во мојата дома и кога нема никој од нас.
Кај нив и јас можам да упаднам, кога сакам.Малку се,ама доволно се.
Моја Мона,со денови може да си седи и сама,се чувствува како дома,а ние ја чувствуваме, како член на нашето семејство.И моите Далтони.Тие упаѓаат,кому иде.:) Само они смеат до компјутерот,по книгите,по моите мали ситни,а битни џиџи-миџи.И јас кај нив исто.:):)

Повеќе сакам да ми идат годти отколку да идам на гости

Jas pravam se za da gostinot mi se custvuva ko doma,e sea kolku mi uspeva toa neznam.
Poveke sakam da primam gosti,no sekako nekogas sakam i ja da otidam nekage.
Imam prijateli kaj koi odam cesto a i tie cesto doagaat,se druzime maksimalno...
gosti nikogas ne mi smetaat,sekogas vratata e otvorena za dobronamerni luge.

Да

The`bItCh напиша:
Дали и колку сакате да ви дојдат гости ... или да одите на гости?
Дали куќата почесто ви е полна со луѓе или пак има специјален протокол за пречекорување на вашиот праг? Колку сакате да одите кај комшиите на кафе и колку сакате истите да ви доаѓаат на гости? Колку сте гостопримливи кога некој ненајавено ќе ви дојде дома? Едноставно како се однесувате во такви ситуации...
Сакам да имам пријателки, пријатели дома, обично сакам тоа да биде се разбира по договор, ама не би ми пречело и да не е така.
Сама себе се сметам за прилично гостопримлива личност, но за тоа треба да кажат моите гости, а не јас...

Lady Satori напиша:
Сакам да имам пријателки, пријатели дома, обично сакам тоа да биде се разбира по договор, ама не би ми пречело и да не е така.
Сама себе се сметам за прилично гостопримлива личност, но за тоа треба да кажат моите гости, а не јас...

Еве јa oфицијално потфрдувам :bravo:
А го погодува и кафето :).

Sakam gosti. Najaveni. Nenajaveni-ne primam. Epten ako mi se top dragi luge

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom