Македонец во американскиот FLAWLESS Fighting Championship

• Креатор на темата Креатор на темата Kadaif
  • Време на започнување Време на започнување
А мислиш овај најголем успех што му е затворен во кафез и се бори место куче или петел знае што е храброст има поим за тоа? Само добро истренирано куче или петел е, гладијатор роб за забава на широки народни маси.
Не е ова класично тепање,боречка вештина е бот.

Не очекувам којзнае каков интелект од ваквиве, ама фрузирана му е... :tapp:
Не е ова класично тепање,боречка вештина е бот.
Ова ти е американизација на боречки вештини, или глупости во боја, како што кажа некој пред мене, како животни во кафез.

Не очекувам којзнае каков интелект од ваквиве, ама фрузирана му е... :tapp:
Ова ти е американизација на боречки вештини, или глупости во боја, како што кажа некој пред мене, како животни во кафез.
Брат ова ти е врвот mixed martial arts значи све е во игра и треба да знаеш повеке боречки вештини за да влезеш во ринг така да не ми збори дека не се боречки вештини.

Ова ако е боречка вештина јас сум јапонски цар Акихито :icon_lol:.
Боречка вештина филозофија е животна човечка, не е циркус во кафез за борба помеѓу кучиња или петли или роботизирани луѓе. Бруталната сила техниките на задавање удари одбрана без мистичната филозофија се само чисто дивјаштво нема чест во таа работа.

А и колку бил тежок тренингот не проблем со вежбање на мускули можеш да постигнеш брутална сила за овај циркус, ама најдобрите боречки вештини како вингчунот и други делови од кунгфуто па аикидито не се засновани на брутална сила туку на нежни сензуални движења и не се натпрервар на сила туку на ум.

И ова е боречка вештина три удари или движења максимум и толку, а не рунди кечери театар:

bucio,не ми е јасно како може да не свакаш дека има во ММА луге што знаат повеке техники,како на пример еден натпреварувач знае таеквондо,бокс и борење некој друг знае капоера крав мага и бокс значи ММА ти е микс од сите овие па и крав мага.
Значи ММА не е боречка вештина туку е све во едно и тие што учествуваат имаат многу напорен тренинг мора да научат повеке боречки вештини и да научат како да ги комбинираат.
Не е ова театар изрежирана ствар како кечерите малце си во грешка и се гледа дека си неинформиран за спортов.

ми се кења од вакви спортови, мма, к1 и слични новосоздадени
1. најавата - „ ристооооооооооооооооо пецкоооооооооооооооооооооооов“
2. самодовербата на кретениве, не се ни свесни дека културен борач, џудиста, каратиста можи да ги скичми.
3. голем процент се баш куроглави без 2 грама мозок.

не се палете на вакви, тренирајте вистински спортови.
дај не треси глупости:) можда и ќе ги скичми..

Куроглави идиоти во кавез се тепаат и тоа се смета за животен успех.

Сепак се смета за успех.Башка ти не си свесен која посветеност треба за да се оствари тој успех.Куроглав идиот е тој што тренира кик бокс 6 месеци и престанува да тренира зошто мисли дека станал најак преку ноќ и иде да се курчи на улица.Е тоа е куроглав идиот.

Значи ММА не е боречка вештина туку е све во едно и тие што учествуваат имаат многу напорен тренинг мора да научат повеке боречки вештини и да научат како да ги комбинираат.
Не е ова театар изрежирана ствар како кечерите малце си во грешка и се гледа дека си неинформиран за спортов.

Кое е се во едно како три во едно, можи не е режирано како кечерите ама истата цел ја има, забава на народни маси желни за крв гладијаторство од римско до сега :icon_lol:.
--- надополнето: 31 август 2012 во 14:48 ---
Сепак се смета за успех.Башка ти не си свесен која посветеност треба за да се оствари тој успех.Куроглав идиот е тој што тренира кик бокс 6 месеци и престанува да тренира зошто мисли дека станал најак преку ноќ и иде да се курчи на улица.Е тоа е куроглав идиот.

Да видиш нешто женска боречка вештина ја викаат ама основата на Брус Ли е :icon_lol:, не е клоцање и боксување борба во кавез како куче ама е практилно нешто :icon_lol:.

не плукајте по спортот, можи ви изгледа насилен и брутален ама сепак е легитимен и наскоро ќе стани уште повеќе популарен,
гледате едни двајца како се мафтаат ко муви без глави во кафез и имате слика ко борба со кучиња.
то ти е исто ко да гледаш македонски фудбла, досаден и глуп, ако сакаш да видиш техника како олимписки џудисти и борачи,боксери и кикбоксери ќе си седните и ќе си гледате уфц, и други повисоко квалитетни промоции.

Аиии не го знам дечково.. свака му част за знамево и за зборувањето..

За тие што незнаат што е ММА читајте на гугл и не ругајте нешто што не го знаете..

браво.. :)
--- надополнето: 20 септември 2012 во 01:56 ---
Куроглави идиоти во кавез се тепаат и тоа се смета за животен успех.

Највеќе се смеам кога читам коментари од луѓе како тебе.. Се праат дека се знаат,а уствари ништо немаат во животот ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom