Хммм не се сеќавам баш, ама едно 80% сум сигурен дека беа само на Македонски.Двојазични беа плакатите? Пошто гледам од сам почеток за протестов како најбитно да им беше да се преведат и на албански сите работи...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хммм не се сеќавам баш, ама едно 80% сум сигурен дека беа само на Македонски.Двојазични беа плакатите? Пошто гледам од сам почеток за протестов како најбитно да им беше да се преведат и на албански сите работи...
Неќум да кршам филмови ама со среќа ... ако успеете нешто да промените ќе ви честитам
од протестов нема да биде ништо
зошто бидејќи нема да биде масовен, истиот ќе биде оквалификуван од власта како опозиционене (мада ќе има и премеси како и по обичај на контрапротести да се добие чуство за подршка за поскапувањата)
ова само во македонија го има додека не почнат масовни протести како во Гција нема да има успех државата
АЈ ќе ги молам членовите кои мислат само да демотивираат со нивните постови нека не ја пренесуваат таа енергија на сите!
Предложувам таквите коментари да се бришат!
--- надополнето: 12 август 2012 во 12:35 ---
Со вакво размислување никогаш ништо нема ни да пробате да промените не па да промените.
Државата сака сите вака да размислуваме.
Да, после грчките протести, ептен им тргна на Грците работата напред. Ништо не се смени планот на ЕУ продолжува во Грција.се додека сме пасивни во своите мисли а на дела кубуриме се до тогаш ситуацијата ќе ни е таква каква е
кога ќе видиш ваква глетка на Македонските улици е тогаш ќе ни тргне работата напред
Да, после грчките протести, ептен им тргна на Грците работата напред. Ништо не се смени планот на ЕУ продолжува во Грција.
Доста се споредувате со други. Ако сака некој да протестира нека протестира. Ако веќе зборуваме за протестот дајте идеја што чини што не чини во смисла на точките кои се дел од протестот. Ете јас за една точка искакав пошто мислам дека е без врска (цена на бензин според стандардите - ептен детско барање), а би им додал точка - учество во формирање на цената од независни експерти(ако не друго барем да бидат присутни во процесот...). И за сите вакви протести потребни се ангажирања на повеќе стручни лица а помалку пљампаџии кои ќе искористат вакво нешто за да се замислуваат лидери на револуции или па утре да бидат партиски ангажирани. Доволно е едно писмо потпишано од релевантни фаци во областа и еден човек што ќе биде за комуникација. А не микрофон и врти ајде сите кажете што ви лежи на душата. Присутните само треба да бидат за потврда дека ги поддржуваат иницијаторите.
Aко сакаме да се извадиме од гомната у кои цапаме 20 години треба протестов да добие масивност. Ич кур да не не боли како ќе не окарактеризираат глаучите - хулигани, комуњари, вмровци, платеници, соросоиди....пошо искрено преку такво ми е како ќе ме наречат, затоа шо тоа им е една добра манипулација која ја трењираат 20 години и шо е најстрашно им проаѓа.
Наместо да седите дома и да фаќате сеир на протестантите, а при тоа и да јадете гомна на фејсбук дека хулигани го демолирале Скопје - ШО УСТВАРИ НИКАД И НЕ СЕ ДЕСИЛО ТАКВА ГЛУПОСТ, А ДА СЕ ДЕСЕЛО НЕМАШЕ ДА НЕ РАБОТАТ ТОЛКУ ДУГАЧКОизлезете и протестирајте како секаде у свет. Покажете дека ви е преку глава од сите манипулации со вашата интелигенција. Заебете ја бар еднаш партијата и мислете на себе, својата и иднината на вашите деца/внуци. Ако еднаш се собере маса да го изрази незадоволството од секојдневните поскапувања, следен пат ќе размислат дали ќе покачат нешо шо им се сонило како добра идеја.
Време е да кажеме НЕ на секојдневното е*авање. Колку повеќе не има, колку сме посложни толку нивната моќ е послаба.
Време е во МАКЕДОНИЈА да се случи народ. Кажи му НЕ на Трпе у себе и истакни ги мадињата пред регулаторна.
http://www.time.mk/read/ae0370ad43/d89e6015a4/index.html
A како ќе се случи народ, ако не се излезе на улица? Или треба по куќи и станови да идеме со стап да ги молиме да излезат затоа шо ќе треба да плаќаат нешо шо не користат?za da se sluci narod potrebno i neophodno e revolucija koja ce gi pridvizi rabotit od mrtva tocka
nesto kako ova videovo se drugo e popusta zelba, da se postigne nesto ali istorijata od iskustvo uci deka nema nisto bez zrtva.
Samo revolucija kreva masa za podobro za podobro, utre zautre , za podobra idnina na mladite
Предлог - Секој кој ќе проба да го дискредитира настанов на темава да биде баниран.
Треба да се организира во секој град, не само во Скопје...
малце ке одам оф топик само да прашам нешто сакам.
може ли да се договориме барем ние од форумов организирано да си појдеме на протест (тие што ке одат) и да видиме колку нас кајганџииве не бива? еве јас го потврдувам моето присуство. кој е сигурен дека ке оди на протест нека пише на темава да знаеме чисто информативно колкава бројка ние ке направиме пошто а има тема за било каков протест на форумов се пријавуваат илјадници дека ке одат на крај на сите им искочила некоја работа или не дошле од некоја си икс причина.