Купување на домен од GoDaddy?

• Креатор на темата Креатор на темата Interperf
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јуни 2010
Мислења
230
Поени од реакции
74
Сакам да купам домен од GoDaddy.com и ме интересира како ќе од плаќањето. Јас имам дебитна картичка од Халк Банк, дали со неа ке можам да завршам работа? Ако не може со неа чарето што е..... :)

Можеш со дебитна, jас така си го платив доменот од godaddy. Само после пази се.. спамираат ептен. Нон-стоп некои понуди ова она.
пс. хост земав од hostgator

Земи си од македонски провајдери, ем сигурно ем нема да се грижиш :)

Јас купив домејн од GoDaddy во Јануари годинава. За 10 долари можеш да си имаш домејн кој можеш да го користиш за што сакаш, ако имаш хостинг од некој друг провајдер можеш домејнот пак да си го користиш само треба да се сменат некои сетинзи на домејнот. Инаку плаќањето оди многу брзо и лесно, јас бидејќи го купив домејнот преку Blogger си направив Google Checkout акаунт и преку таму го платив. Брза и лесна процедура а и Google Checkout ги прифаќа скоро сите кредитни и дебитни картички од Македонија.

Godaddy ти е најдобар за домејни .... ако начекаш и некој купон и за 20-30% поефтино ќе го купиш од редовната цена ...
за хостинг малце дупат работа .. преку нив хостинг не би препорачал .. ама зависи за шо ќе го користиш хостингот .. ефтин е топ (shared hosting) .. за многу работи и ќе ти заврши работа ..

и нема за шо да се грижиш шо и да купиш ... (како некој погоре шо наведе)

Godaddy ти е најдобар за домејни .... ако начекаш и некој купон и за 20-30% поефтино ќе го купиш од редовната цена ...
за хостинг малце дупат работа .. преку нив хостинг не би препорачал .. ама зависи за шо ќе го користиш хостингот .. ефтин е топ (shared hosting) .. за многу работи и ќе ти заврши работа ..

и нема за шо да се грижиш шо и да купиш ... (како некој погоре шо наведе)

За хостинг колку што знам има еден куп станици што нудат бесплатен хостинг. Сега точно има ограничувања на трансеферот на податоци и на тоа колкава количина може да се прикачи.... али ако глеаш каков и да е темплејтот не бе заземал повеке од 15 mb а содржините ако се текст, слики, видеа (линк од youtube) или што и да е исто така на зазема многу, сигурно нема да правам толку масовна странциа со податоци од неколку gb. Така да не гледам зошто би купувал хостинг...... ?

За хостинг колку што знам има еден куп станици што нудат бесплатен хостинг. Сега точно има ограничувања на трансеферот на податоци и на тоа колкава количина може да се прикачи.... али ако глеаш каков и да е темплејтот не бе заземал повеке од 15 mb а содржините ако се текст, слики, видеа (линк од youtube) или што и да е исто така на зазема многу, сигурно нема да правам толку масовна странциа со податоци од неколку gb. Така да не гледам зошто би купувал хостинг...... ?

5евра месечно е на GoDaddy ... незнам зошто не би купил ... со неограничено трансфер итн итн .. со се шо би ти требало .. да не се замараш со ограничени бесплатни хостинзи .. како и да е ... ти си знаеш. позз

а дали можи да платам за хостинг и домен преку Skrill(Moneybooker) и ако знај некој нека препорача

а дали можи да платам за хостинг и домен преку Skrill(Moneybooker) и ако знај некој нека препорача
мислам дека не може но пробај префрлиги парите на кредитна/дебитна картичка и плати :)
дали некој знае каков е хостингот? уште малку ми истекува на siteground па ако не дадат добра понуда мислам да земам од godady.

domeinite na godaddy.com se mnogu skapi ^ ^ za domein od 6 bukvi.com mi bara 6.300$? dali nesto ne e vo red ili?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom