Воведени засилени безбедносни мерки во бугарската нуклеарка Козлодуј

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
KozloduyNPP-400x272.jpg
Управата на бугарската нуклеарна централа „Козлодуј“ воведе засилени безбедносни мерки во објектот.
Како што јави БТА, со воведените засилени безбедносни мерки се зајакнува контролата на пристап на надворешни лица во нуклеарната централа „Козлодуј“, па затоа времено се забрануваат посетите и разгледувањето на објектите во нуклеарката.
Согласно новите мерки до објектите во нуклеарката се забранува и пристап на претставници на правните субјекти и добавувачите со кои соработува централата.
Во соопштението на Прес-службата на „Козлодуј“ не се наведени дополнителни информации за ваквата мерка.
Што се случува?:confused::cenzura:

Ние не можеме да знаеме што се случува во Козлодуј.
Не верувам дека, се очекува некаква хаварија, бидејќи хаварии не се „ очекуваат “ тие се случуваат не најавено.
Можеби имаат информации дека некој подготвува терористички напад или слично, па на овој начин се зголемува претпазливоста. Такво нешто ми изгледа најверојатно.

Ние не можеме да знаеме што се случува во Козлодуј.
Не верувам дека, се очекува некаква хаварија, бидејќи хаварии не се „ очекуваат “ тие се случуваат не најавено.
Можеби имаат информации дека некој подготвува терористички напад или слично, па на овој начин се зголемува претпазливоста. Такво нешто ми изгледа најверојатно.
Тоа и на мене прво ми падна на памет, ама зошто би ја кренале во воздух? Има големо муслиманско население на Балканот и не им одговара тоа, мислам дека тоа што ќе произведува таму струја ќе предизвика пад на цените, а за профит некој се сё спремни!

Кого да го кренат во воздух? Тие не можат ни физички ни виртуелно да се приближат до објектот/мрежата.... Не си прајте бајрами со умот.

Не е ова автобус полн со Евреи....

Шо се плашат бе, па голем дел од нив секако се радиоактивни у мозоците.

KozloduyNPP-400x272.jpg
Управата на бугарската нуклеарна централа „Козлодуј“ воведе засилени безбедносни мерки во објектот.
Како што јави БТА, со воведените засилени безбедносни мерки се зајакнува контролата на пристап на надворешни лица во нуклеарната централа „Козлодуј“, па затоа времено се забрануваат посетите и разгледувањето на објектите во нуклеарката.
Согласно новите мерки до објектите во нуклеарката се забранува и пристап на претставници на правните субјекти и добавувачите со кои соработува централата.
Во соопштението на Прес-службата на „Козлодуј“ не се наведени дополнителни информации за ваквата мерка.
Што се случува?:confused::cenzura:
Повишава се степента на безбедност след атентатот во Бургас.Тоа не важи само за нуклеарката,а за сите обекти кои са определени како битни за националната безбедност.
Како цело има зона около нуклеарката от около 10 км, коja се контролира стриктно,забранено е преминуване на авиони над и около неja. Тоа са си стандартни мерки. Многу пати е била повишавана степента на безбедност на нуклеарката како наjвисоко ниво имаше во време на воjните во Jгославиja.

А ако пратат некое авионче да слета таму како во Њујорк а ?.

Па не е баш лошо коа би се десило да експлодира. Тогаш барем Дарданија ќе има добро оправдување за седењето у подрум :icon_mrgr:

Ако баба ми беше маж, така малце оди работата.
Откаде ке го пратат и ке прелети вака? Има зона, во коja не се дозволува да навлегуват авиони. Такви зони има и за други химиски заводи на неколко места во БГ.

Ако баба ми беше маж, така малце оди работата.
Откаде ке го пратат и ке прелети вака? Има зона, во коja не се дозволува да навлегуват авиони. Такви зони има и за други химиски заводи на неколко места во БГ.
Што паѓаш на провокации?
Многу нормално нуклеарка е тоа нема заебанција со такви работи сигурноста мора да е на највисоко ниво.
Освен тоа не верувам да има некој до толку болен да направи обид за уништување на централата.
Сепак нуклеарка е ако се случи нешто 100 години+ ќе има последици.(Иако знам дека на човечката глупавост и нема граница)

Потребно е целта да ги оправда средствата Анчо... Добра цел..
Бугарија е прилично неутрална во манџата со радикални идеологии...
Или барем јас имам таков впечаток добиено...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom