Кино сали во Македонија (Cineplex, Шминеплекс и се останато)

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Премиерата на Life of Pi во Америка е 21ви ноември.

o_O Значи сепак тоа "отварање во Ноември" ќе значи отварање во Декември.
21 ноември се отвара.1 недела ќе помине со вакви некои филмови за кој никој не се интересира и на крај од декември ќе почнат со посериозни филмови..

Со радост би отишол во киново да имам со кого да одам :) Раен е ама јас да прашам , знае некој колку ќе е картата ?

еве ја веб страната http://cineplexx.mk/

И најновиот со Бред Пит, Killing them softly гледам го рекламират во Синеплекс во Србија, ќе биде добро трилерче тоа...

Life of PI, Wreck it Ralph и Skyfall.
На 2 од овие 3 да се отиде ќе биде одлично.
Од кај информацијава за овие филмови?
Skyfall и Wreck it Ralph излегуваат на почетокот на месецов во УСА а и порано во Европа.
Да беа на пр. овие филмови од Милениум порано ќе ги гледавме :D (да знам дека барам преку леб погача )

Од кај информацијава за овие филмови?
Skyfall и Wreck it Ralph излегуваат на почетокот на месецов во УСА а и порано во Европа.
Да беа на пр. овие филмови од Милениум порано ќе ги гледавме :D (да знам дека барам преку леб погача )
Бев во молот и кај што е киното има најва за кои филмови ќе ги даваат, овие сигурно ќе ги даваат.
За други незнам кои беа....

Во Cineplexx во Србија даваат и опера и балет :) и тоа (livestream) живо на HD од Метрополитен опера

Море ќе се најде ли такво кино кај нас што ќе го даде Хобитот на светската премиера? Е тоа ќе биде за секоја почит.
Инаку баш сакам да одам на Животот на Пи, визуелно многу ветува и супер е што го ставиле на репертоар. Само мајке ми нека не претеруваат со цени. :)

Море ќе се најде ли такво кино кај нас што ќе го даде Хобитот на светската премиера? Е тоа ќе биде за секоја почит.
Инаку баш сакам да одам на Животот на Пи, визуелно многу ветува и супер е што го ставиле на репертоар. Само мајке ми нека не претеруваат со цени. :)
Би требало да го даваат во Синеплекс, на веб страната имаше најава за него.

Би требало да го даваат во Синеплекс, на веб страната имаше најава за него.

Ау топ чим така. Имаш линк од нешто такво да поставиш овде да трепка, пошто мислам дека многу форумџии би сакале да ја знаат оваа информација. :)

^ ова за австриското Синеплекс. Тоа нема врска со македонското Синеплекс.Ама од друга страна австриското Синеплекс heavily го промовира Skyfall па еве и во МКД ќе го даваат така да можно е Хобитот да го даваат и во Синеплекс.
Дека ќе го даваат во МКД филмот сигурно ќе го даваат само прашање е кога и кое кино.
Страв ми е Милениум да не пропадне како Рамстор откога Милениум донесе 3Д они гревчиња даваат филмови од пред 2 год,па и 7Д донесоа ама слабо реклама и никој не знае што е тоа..

Иначе знае некој дали ќе има IMAX во Синеплексов?

Цените би требало да бидат нормални.Еве да речеме околу 200/250 ден. максимум.

И стварно се надевам дека киново ќе го отварат на почеток на октомври.Надежта последна умира :D

Што има врска како изгледа сајтот бе дечки?:)

Инаку и јас сакав да го прашам истото што и dragonsky, не го знам принципот на кој функционира киново, затоа не знам дали инфово да го земам здраво за готово. Тоа што најавуваат премиера на Хобитот во другите кина, не мора да значи дека и кај нас ќе го даваат. Камо да грешам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom