Еден брод за елитата, друг за рајата

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
:pos: не дупи сега и ти,кога женско трча по богат маж тогаш е ок тоа,ама кога е женското богато тогаш да била сигурна таа дека никој не е со нејзе поради парите од тато :pos:
Сите се исти курац и ванаби елита и елита,се тие тоа опинок до опинок во потрага по лесна пара стекната од кражба.
Татини синови со татини пари се чаламат со коли купени од тато,трошат пари украдени од тато, се возат во глисери од 10 000 евра купен од тато,утре од тој ништо добро не чекај.
Некоја се продава за 1000 евра кај богатиот татин син,некоја се продава за една кока кола, некоја се дроби за 500 денари која како.
--- надополнето: 24 јули 2012 во 10:17 ---

Нити се негови нити ке бидат,направени со народни пари изградени со народна пот,доаѓа идиотче кое што вели овие се мој. Затоа и ти реков или си или се правиш.
Од кај ти инфо дека концесијата ќе му биде гага?

Од кај ти инфо дека концесијата ќе му биде гага?

И да не му биде Гага тој ќе си наплати за да ги извади тие пари и плус профит.

И ако сака човек да се качи на тоа бродот два пати ќе плати еднаш преку данокот а вториот пат преку маржата милионита на пијачките.

И да не му биде Гага тој ќе си наплати за да ги извади тие пари и плус профит.

И ако сака човек да се качи на тоа бродот два пати ќе плати еднаш преку данокот а вториот пат преку маржата милионита на пијачките.
Тоа е векем друго и да верувам дека така ќе биде

Плукањето по "елитата" од страна на "не елитните" многу често се сведува на приказната за лисицата и киселото грозје. Ако сакате да имате легитимно право да ги плукате, заработете пари, па кога ќе имате покана и можност да се дружите, одбијте ги. Само да знаете, многу често се случува со промената на социјалниот слој да се менат и погледите на светот.

;)
Има не викам дека нема луѓе што имаат пари и знаат како да ги трошат, но оние што се замислуваат елита ти се водителки од Антена, Сити и слични радија и телевизии, не за друго туку за гага да ги пуштаат по дискотеки, цуци што се шетаат и кога ги гледаш мислиш дека се наоѓаш во Резил сокак.
И покана за тоа друштво не добиваат некој од што немаат корист, туку заради корист, случајно да не правиш муабет со Лила или Натали за делата на Ниче или Достоевски? или каде да ги носиш на одмор. И да си елита т.е да имаш многу пари нив ги гледаш како секс кукли.
Човек не глуми дали е елита или не, тој едноставно се познава по изглед, по став и слично исто како што се познаваат цуци со флексибилна става.

Има не викам дека нема луѓе што имаат пари и знаат како да ги трошат, но оние што се замислуваат елита ти се водителки од Антена, Сити и слични радија и телевизии, не за друго туку за гага да ги пуштаат по дискотеки, цуци што се шетаат и кога ги гледаш мислиш дека се наоѓаш во Резил сокак.
И покана за тоа друштво не добиваат некој од што немаат корист, туку заради корист, случајно да не правиш муабет со Лила или Натали за делата на Ниче или Достоевски? или каде да ги носиш на одмор. И да си елита т.е да имаш многу пари нив ги гледаш како секс кукли.
Човек не глуми дали е елита или не, тој едноставно се познава по изглед, по став и слично исто како што се познаваат цуци со флексибилна става.

Јасно ми е мене тоа, но 80% од плукачите овде газ би дале да се најдат заедно со сељанките водителки, и локалните ороспии, или кои и да се во моментот перцепирани како вредност од стадото...

Јасно ми е мене тоа, но 80% од плукачите овде газ би дале да се најдат заедно со сељанките водителки, и локалните ороспии, или кои и да се во моментот перцепирани како вредност од стадото...
Ново искуство си е ново искуство, ама ретко кој од плукачите би останале заедно после осознавањето на суштината на елитата.
Башка и ти би легнал некоја од тие сељанките водителки ако ти се пружи можност исто како и јас.

Башка и ти би легнал некоја од тие сељанките водителки ако ти се пружи можност исто како и јас.

Не сум сигурен, никогаш не сум се радувал на нешта на кои многумина им се израдувале пред мене...

;)

А за оставнувањео на плукачите во елитата, да почуствувааат малку провинциска слава околу себе, веднаш ќе заборават и на Ниче и на Достоевски...

Незнам зашто коа ќе рече некој елита помислувате на лила и натали o.O мене ич не ми светнува на тоа мене некој кога ќе ми рече елита ми текнува аутоматски на луѓе како свето пивара на луѓе како минчо јорданов на луѓе како попов и така натаму ..

Незнам зашто коа ќе рече некој елита помислувате на лила и натали o_O мене ич не ми светнува на тоа мене некој кога ќе ми рече елита ми текнува аутоматски на луѓе како свето пивара на луѓе како минчо јорданов на луѓе како попов и така натаму ..
Изгледа бидејќи така ни ги сервираат од радијата и телевизиите нивните пријатели

Незнам зашто коа ќе рече некој елита помислувате на лила и натали o_O мене ич не ми светнува на тоа мене некој кога ќе ми рече елита ми текнува аутоматски на луѓе како свето пивара на луѓе како минчо јорданов на луѓе како попов и така натаму ..

Kaко бе немаме елита ............. Лила, Натали, Мелита, Весна-Бејби... и многу други .......... :icon_mrgr:
Шала на страна, но елита се знае кои се .......... Свето, Минчо, Ристо, Штерјо, Трифун... и сличните на нив, па да ги ставиме тука и политичарите Н.Г. Б.Ц. Љ.Г. и.т.н. и сличните на нив !
............ а ми текна уште еден ’’елитен’’ ............ БОЈО А. ................ :pos:

Игор Џамбазов е легенда во Македонија и типот не ни сака да биде елита не се ни обидува,просто си прави супер музика и има напишано одлични автобиографски книги а тоа што има црно минато тоа си е негова работа и негов избор и тебе ич фрфуљот да не те боли.
Kolku te plakja za da go branis po forumi? :o

p.s. Mi se dopagja frazava "crno minato"! :DD hahaha

А подморници ќе има ли ?
Не сакам со секакви да бидам под вода.

п.с. По можност нека ги стават подморниците у Штип, река Отиња ја направиле широка сеа слушам :D

Nemoj ti so bojo da ne te gazi so maybach-ot kupen povolno od drugata strana na svetot za da glumi elita. Do vcera sverecer na nafta denes doktor na nauki.... Eh kaj ke ni e krajot si patime od glavata ljol :pos:

Kaко бе немаме елита ............. Лила, Натали, Мелита, Весна-Бејби... и многу други .......... :icon_mrgr:
Шала на страна, но елита се знае кои се .......... Свето, Минчо, Ристо, Штерјо, Трифун... и сличните на нив, па да ги ставиме тука и политичарите Н.Г. Б.Ц. Љ.Г. и.т.н. и сличните на нив !
............ а ми текна уште еден ’’елитен’’ ............ БОЈО А. ................ :pos:

Nemoj ti so bojo da ne te gazi so maybach-ot kupen povolno od drugata strana na svetot za da glumi elita. Do vcera sverecer na nafta denes doktor na nauki.... Eh kaj ke ni e krajot si patime od glavata ljol :pos:

Абе види сеа елита има секаде во секоја држава на планетава, ама кај нас имаме елита на циркузанти .......... пази која елита Бојо А. .......... Амди Б. и сл. мислам тоа не е елита, тоа е буљумента ............... јас за елита сметам паметни и способни луѓе кои со труд и знаење се избориле во животот ............... на пр. хирурзи кои спасиле многу човечки животи, научници кои нешто изумиле, па дури и просечниот работник што виси на скеле или што работи во фабрика го сметам за поголема елита отколку вакви типови како Бојо и сличните на него, а ги има подоста да не ги набројуваме пошто ќе падне јака смеа ........... еве на пр. ај ќе го спомнам во елита и оној Кратовскиот муфтија Ѕ...о :icon_mrgr: !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom