Во која ситуација би се откажале од вашето дете?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Во ниту една.Штом сум го родила не го давам па што сака нека биде.

Само во случај да не сум во состојба да му пружам најосновни услови за живот.

Ах, машко сум и ќе кажам дека искрено не знам дали во животот би можело да се случи нешто кое ќе ме натера да се откажам од нешто кое сум го створил, нешто што “произлегло“ од мене.

Кога ќе видам како самохрани родители (татковци и мајки) во мизерен живот, со еден куп проблеми и болки успеваат да ги задржат децата, да им ги пружат сите услови, истовремено да бидам и татко и мајка, се надевам дека што и да се случи нема да се решам да се откажам од моето дете.

NIKOGAS-samo ako poludam ne daj boze:nesum: togas ne odgovaram:zid:

За сопствените деца можам да се претворам во нешто од кое и самата се плашам, само ако се обиде некој да ги повреди.
Значи во никој случај не би се откажала од тоа прекрасно ангелче.

Во случаевите кои се наведени како пример за откажување од детето може само да ми бидат причина за абортус.

Но во случај да родам дете НИЕДНА ситуација нема да може да биде причина за јас да се откажам од детето. НИЕДНА!

Во ниедна.Никогаш ама баш никогаш, ма ни тогаш, не би се откажал од свое дете

Ако дојдам до ситуација да размислувам за откажување од моето дете,ке се откажам од себеси,бидејки јас и моето воспитување го направиле детето такво какво што е....
п.с хипотетички ова,неам дете иначe:):)

Vo niedna!
Ova ne go kazhuvam tuku taka. Bev vo mnogu komplicirana situacija koga zabremeniv iako bev vo brak. Da "se otkazhev" od deteto najverojatno nikogash nemashe da pominuvam niz site traumi niz koi shto pominav i denes kje bev najverojatno vo sekoj drug pogled pouspeshna (gledano od strana).
Sepak nieden uspeh, niedna finansiska ili drug vid na materijalna dobivka ne se zamenuva so nasmevkata na kjerka mi. Znachi poleka site teshkotii pominuvaat i iako po najmakotrpen pat i malku za podolgo vreme, jas pak kje stignam tamu kade shto sum mislela i pred da go imam ova angelche.

Никогаш, но недајбоже да се најдам во таква ситуација..не знам дали би преживеала.

трба прво да го создадеш а штом сум го создал не ни размислувам да се откажам од нив треба да сватиме дека тие се дел од нас ај откажи се од срцето.

Vaka kako sto gi isprocitav site postovi od prv do posleden mi izgledaat mnogu ubavi.... no, od kade togas tolku deca napusteni od svoite roditeli, rodeni od zdravi pravi roditeli i ostaveni vo domot za doencinja ????
Neznam so da kazam premnugu surova e sudbinata na tie decinja, a dosega procitav samo pozitivni postovi kako nikoj od nas ne bi se otkazal, a sepak sekoj den se zgolemuva brojot na istite.

ne toa vo nikoj slucaj? nikogas ne bi se otkazala od svoeto dete ni po koja bilo pricina. pa navistina mu se cudam na lujgeno... kako gi ostavaat vo domovi i kako se otkazuvaat od niv

toa e grev!

:toe: :toe: ne toa vo nikoj slucaj? nikogas ne bi se otkazala od svoeto dete ni po koja bilo pricina. pa navistina mu se cudam na lujgeno... kako gi ostavaat vo domovi i kako se otkazuvaat od niv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom