- Член од
- 19 јули 2006
- Мислења
- 19
- Поени од реакции
- 0
NeRtHuS_ErDa напиша:E pa duri si mislat deka se "the chosen people" i ziveat vo "the promise land"... Mene mi e zal za niv,degenerici...ako ne za drugo za reziseri gi biva, baja vojni do sega izreziraa i bog znae uste kolku kje izreziraat. Napateni se,nema shto! :pishtoldz
Samo so malku podobro poznavanje na istorijata a od druga strana ako se prouci Svetoto Pismo bez dvoumenje vasite izjavi bi padnale kako kula od karti. Mozebi ne vi se dopagja idejata no Izrael e sepak izbran Bozji narod, i zemjata vo koja ziveat e navistina vetenata zemja za koja Bog im se zakolna na Avraam, Isak i Jakov - citati od Svetoto Pismo 2Mojseeva 19: 5-6. Neznam kolku i dali voopsto veruvate vo Boga no od ona sto go imate napisano mi zvucite kako totalen ateist. Ne se slagam so vasiot stav i so vasite iskazani navredi no so toa vie samite ke mora da se nosite. 2200 godini pred Hristos, Bog na Avraam mu ja veti Hanaanskata ( Palestinskata zemja). Toa se sluci za vremeto na Mojsej, koga toj go oslobodi Izraelskiot narod od Egipet i go vovede vo denesnata Palestina. 1000 godini pred Hrista, Car David go ima izgradeno Erusalim i od toj moment do denes srceto na sekoj Evrein cuka za toj grad. No ne i samo na sekoj Evrein tuku i na sekoj vistinski Hristijanin, zosto toa e svetiot grad kade sto Bog za prvpat dojde vo hramot kojsto go izgradi Car Solomon, zatoa vo Psalmot 137:5 se veli ''Ako te zaboravam Erusalime neka me zaboravi Mojata desnica''. Erusalim e svetiot grad, nadesta na sekoj hristijanin deka od neboto so Bog ke sleze noviot Erusalim. Bog ima svoj casovnik na zemjata a toa e Izrael. Ako imate Biblija procitajte Zaharija 14 i se ke vi stane jasno.