Lebanon : срамота е ова што се случува

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Нај”смешни” во целава криза како по обичај се ЕУ. Не дека на крај нема да се смири кризата и не дека они нема да се прогласат за тие кои тоа го овозможиле ама се оденсуваат без врска. Завземаат став контра американскиот и нешто као про-(арапски)мирот на блискиот исток итн итн...У Мадрид ги дигнаа у воздух у Лондон исто така, на Рим му се острат со години, ќе биде ”весело” кога ќе ги репнат у Парис па да видам како тогаш Jaques ќе им објасни на своите сограѓани дека Либан е приоритет на Франција на Блискиот исток.
А што се однесува до израелско-арапската криза, не му е ни прва нема да биде ни последна на Израел која нема да ја среди.

A propos gorniot post, malku info i od drugata strana:

Od pochetokot na konfliktot minatata sreda do denes (17 juli, 2006) Hezbolah istrelal povekje od 460 raketi-proektili na Izrael. Hezbolah ima okolu 11,500 raketi vkl. Raad-1, 2 i 3 so napredni sistemi za navoduvanje.

Na samiot pochetok na konfliktot isto taka se kidnapirani ushte 8 izraelski vojnici.

Desetici (iranski) raketi se istrelani na tretiot grad po golemina - Haifa - 16 civili ubieni, povekje od 50 raneti.

Edna raketa pogodi izraelski voen brod naveduvana od radari vo Liban, ubivajkji 4 mornari.

E sega shto EU servira samo edni podatoci, a Macedalien prenesuva....

Арапиве немаат врска(не дека некогаш имале). Читајте ги изјавите на арапските(либански пред се) лидери и еврејските.
Премиерот и мин. за надворешни на Либан цело вреем даваат изјави во кои зборуваат за
неморалноста на нападот, за неурамнотеженета сила на нападот, за бесмисленоста на нападот, за сатанизмот, за изолираноста на Израел наспроти обединетоста на Арапаите итн итн....а во Парламентот им седат терористи кој од нивна територија вршат напади на независна и суверена држава.
Наспроти ова еврејските министри и офицери многу јасно и прецизно реагираат цело време.
Нема да дозволиме нарушување на нашата безбедност.
Секој напад на нашата територија и население ќе го санкционираме.
и најважното од се
Нема преговори и договори со терористи.
Ниту даваат приказни за морално/неморално ниту го повикуваат Господ си тераат и крај.

ova e pak amerikasko maslo,amerika saka da ja zamesa i iran vo vojna ,dobra taktika .dosta gi zalevte evrejte,od koga znam ti go regiraat svetot do den denes .dosta se tie lagi opaski deka tie samo stradaat .videtegi arapskite deca kako ziveaat

Koga cel svet ke se svrti protiv niv (a site ke im zavrtat grb) izraelcite ke prodolzat da se borat za toa vo sto veruvaat.Deka se svet narod zad kogo stoi Bog i deka ovaa zemja im e vetena.Sekogas koga na povidok ke e mir ke izbuvnuva nova vojna(barem taka e zapisano).Zato ne treba da ve cudi sto se slucuva na bliskoit istok a vistinskite hristijani treba da zastanat na strana na Izrael protiv onie koi velat deka izraelska drzava ne smee da postoi.Amwerikancite barem se pametni i ja svatile porakata deka onoj koj gi brani sinovite na Aavram ke bide blagosloven.Nie Makedoncite ako nisto drugo barem da naucime kako se brani drzavata i kako se umira za nea.

nekoii raboti ne gi razbiras

markus ubavo kazuvas no ne razmisluvas dovolno ,ne ucis kako da si ja branime drzavata,e pa i nas da ne branese amerika i nie ke znaevne kako dase branime vo 2001god a ne nie se borevne protiv tie amerikanci.i sega ni kazuvas kako da se branime .:tapp:

marcus напиша:
Koga cel svet ke se svrti protiv niv (a site ke im zavrtat grb) izraelcite ke prodolzat da se borat za toa vo sto veruvaat.Deka se svet narod zad kogo stoi Bog i deka ovaa zemja im e vetena.Sekogas koga na povidok ke e mir ke izbuvnuva nova vojna(barem taka e zapisano).Zato ne treba da ve cudi sto se slucuva na bliskoit istok a vistinskite hristijani treba da zastanat na strana na Izrael protiv onie koi velat deka izraelska drzava ne smee da postoi.Amwerikancite barem se pametni i ja svatile porakata deka onoj koj gi brani sinovite na Aavram ke bide blagosloven.Nie Makedoncite ako nisto drugo barem da naucime kako se brani drzavata i kako se umira za nea.

Kako nekoi lugje nemozat da sfatat deka na Evropa i na hristijanskiot svet mu odgovora Izrael da ja kontrolira taa oblast.
Zamislete kakvo ke bide vlijanieto na ekstremniot Islam prvo vrz Turcija a posle i vrz Evropa ako go nemase Izrael tamu kade sto e sega.
Amerika toa go sfati i zatoa go podrzuva Izrael so site sredstva.Evropa kako i obicno vo nejzinata istorija nemoze da gi sfati tie raboti.
Terorizmot se unistuva so sila, nema pregovori so takvi lugje.
Nekoj pisa videte gi palestinskite deca kako ziveat!! Neka gi pogledne snimkite od naslovna na Kajgana i ke vidi za sto se koristat tie deca, za propaganda i za samoubistveni napadi. Kazete mi sega dali e toa humano, pred da ja osuduvate legalnata akcija na Izrael protiv teroristite vo Libanskata vlada!!!

amaaa i ti nisto ne razbiras za nekoi raboti

kazuvas deka islamot e teror,i kako prvo jas sum pravoslaven da nemas bunenje okolu misliman. zamisli si da dojdi nekoj kaj tebe doma i da ti go zemi stanot ili kujkata pola i da te maltetira tebe so godini i kako ke postapis ti ?(verojatno ke mu ja dates cela kujka i mozi familijata tvoja da ja maltetiraat)dosta so toa mislimani pravoslavni.sto baraat katolicite vo muslimanskite zemji za da go zastitat hristijanstvoto ili se tepaat za naftata,kako sto mi izgleda mene ne se tepaat za hristijanstvoto tuku za naftata.i ako si ti hristijanin kazi mi ti togas zosto izrael ne pomogna zaedno so amerika da gi isteraat muslimanite od bosna tuku napraviia sred evropa muslimanska drzava.i zosto amerinkacite ne ni pomognaa nas vo 2001god tuku na albancite koi se muslimani
imaaa pravo arapite da se branaat :tapp:
i pa ke naglasam .prijatel pred da kazis nesto treba napravi nekoja logika
dali toa sto ke go kazes e pametno
golem pozdrav

georgi25 напиша:
Kako nekoi lugje nemozat da sfatat deka na Evropa i na hristijanskiot svet mu odgovora Izrael da ja kontrolira taa oblast.
Zamislete kakvo ke bide vlijanieto na ekstremniot Islam prvo vrz Turcija a posle i vrz Evropa ako go nemase Izrael tamu kade sto e sega.
Amerika toa go sfati i zatoa go podrzuva Izrael so site sredstva.Evropa kako i obicno vo nejzinata istorija nemoze da gi sfati tie raboti.
Terorizmot se unistuva so sila, nema pregovori so takvi lugje.
Nekoj pisa videte gi palestinskite deca kako ziveat!! Neka gi pogledne snimkite od naslovna na Kajgana i ke vidi za sto se koristat tie deca, za propaganda i za samoubistveni napadi. Kazete mi sega dali e toa humano, pred da ja osuduvate legalnata akcija na Izrael protiv teroristite vo Libanskata vlada!!!

meta напиша:
kazuvas deka islamot e teror,i kako prvo jas sum pravoslaven da nemas bunenje okolu misliman. zamisli si da dojdi nekoj kaj tebe doma i da ti go zemi stanot ili kujkata pola i da te maltetira tebe so godini i kako ke postapis ti ?(verojatno ke mu ja dates cela kujka i mozi familijata tvoja da ja maltetiraat)dosta so toa mislimani pravoslavni.sto baraat katolicite vo muslimanskite zemji za da go zastitat hristijanstvoto ili se tepaat za naftata,kako sto mi izgleda mene ne se tepaat za hristijanstvoto tuku za naftata.i ako si ti hristijanin kazi mi ti togas zosto izrael ne pomogna zaedno so amerika da gi isteraat muslimanite od bosna tuku napraviia sred evropa muslimanska drzava.i zosto amerinkacite ne ni pomognaa nas vo 2001god tuku na albancite koi se muslimani
imaaa pravo arapite da se branaat :tapp:
i pa ke naglasam .prijatel pred da kazis nesto treba napravi nekoja logika
dali toa sto ke go kazes e pametno
golem pozdrav

Stom ja nisto ne rabiram zemi si gi muslimanite pravoslavecu i ljubi gi u dupe. MI ja brukate religijata takvite kako tebe!!
Dobro sto lugje kako tebe, "pravicnite" ne se na nekoi pozicii koi odlucuvaat inace mamata ke ni se zaplacese.

delki ke razberis i ti nesto

kako sto razbrav ti ne si ni misliman ni pravoslaven.prepostavuvam budista znaci veruvas vo krava smessno.tocno kako tebe ,tesko na nasata drzava oti kako tebe lizi pi... sto se lizat na amirikancite i sto se prodavate .i zato da prodolzime da gi sakame amirikancit deka ni pomognaa vo 2001god.odi izrodu eden .kako tebe sto razmisluvaa zatoa ima vojni .koj saka i vo sto saka neka veruva ,vazno e da bidi covek.a kako sto mi izgledas tiii ,,,daleku si od covestvoto

a ovie pravnici sto se na mesto met i mleko se e zatoaa ja e... cel drzava
ja napravija siromasna .pojdi kaj obicen narod da vidis kako zivee bez plata .ili i ti si nekoj lapac na fabriki ili tatkoti ukrade fabrika i zatoa e dobra vlasta vo nasata drzava smesno i ne svatlivo.i ne sakam vejke da se zamaram so tebe . ne sakam da gubam vreme so luge koi ne svajkaat nisto

georgi25 напиша:
Stom ja nisto ne rabiram zemi si gi musli

manite pravoslavecu i ljubi gi u dupe. MI ja brukate religijata takvite kako tebe!!
Dobro sto lugje kako tebe, "pravicnite" ne se na nekoi pozicii koi odlucuvaat inace mamata ke ni se zaplacese.

meta напиша:
kako sto razbrav ti ne si ni misliman ni pravoslaven.prepostavuvam budista znaci veruvas vo krava smessno.tocno kako tebe ,tesko na nasata drzava oti kako tebe lizi pi... sto se lizat na amirikancite i sto se prodavate .i zato da prodolzime da gi sakame amirikancit deka ni pomognaa vo 2001god.odi izrodu eden .kako tebe sto razmisluvaa zatoa ima vojni .koj saka i vo sto saka neka veruva ,vazno e da bidi covek.a kako sto mi izgledas tiii ,,,daleku si od covestvoto

a ovie pravnici sto se na mesto met i mleko se e zatoaa ja e... cel drzava
ja napravija siromasna .pojdi kaj obicen narod da vidis kako zivee bez plata .ili i ti si nekoj lapac na fabriki ili tatkoti ukrade fabrika i zatoa e dobra vlasta vo nasata drzava smesno i ne svatlivo.i ne sakam vejke da se zamaram so tebe . ne sakam da gubam vreme so luge koi ne svajkaat nisto

Meta,dzabe se raspravas, jas 2 dena se obiduvam na istiot ovoj da mu objasnam kolku e pod vlijanie na mediumi i religii i razni drugi sranja,ama nikako da sfati zlatniot. Ich ne se zamaraj beee,so inka na budala mozok ne mozes da mu turis! Pozdrav i :bravo: za site postovi na ovaa tema!

marcus напиша:

I jas im kazuvam na ovie debilite celo vreme za toa ama nikako da gi sfatat tie raboti. Citale nekoi sranja "Koj go kontrolira svetot":) i sega ni go korumpiraat mozokot so nivnite insinuacii.
Inace ne sum povlijaen od mediumi ili religija, cisto treba malku da citnete istorija i da imate malku vizija:) za da pretpostavite sto moze da se sluci vo idnina.
Ovoj glupiot zbori za toa kako Izraelcite im gi zemale kukjite na arapite ili takvi nekoi gluposti a sve sto treba e da procita za nesto sto se slucilo malku porano od formiranjeto na evrejskata drzava.
So polupismeni lugje nemoze da se komunicira. Pocnaa so navredi zatoa sto nemaat argumenti, zal mi e samo sto i mene me navlekoa da navreduvam.

Georgi25,samo edno kje te prasam: "Mozes li da mi kazes ime na barem uste edna drzava koja klasichno napadnala 2 drzavi i vo pomalku od edna nedela ubila povekje od 200 dusi, bombardirala internacionalen aerodrom, domovi na civili i samite civili, fabriki,patista, samo zaradi nekakvo kidnapiranje na vojnici? Edna drzava posochi mi i kje ti podadam raka!

Za Macedelian:
Toj mi pisal u reputacija: Mnogu plitko: 70% od Libancite se hristijani.
Toa go pisal za eden od mooite postovi pogore.

Kaj gi najde tie 70% be brat!!:)
Da bea 70% nemase da ima problemi tamu nikogas.
Eve ke ti dadam eden link da citnes nesto a ne samo da navreduvas bez vrska.
Koj im pomagase na hristijanite vo vtorata gragjanska vojna vo Liban a koj im pomagase na muslimanite i koj i sega im pomaga.

http://www.historyguy.com/israel-lebanon_conflict.html

Istite podatoci mozes da gi najdes i na drugi istoriski sajtovi.
A za da proveris kolku e populacijata na hristijani vo Liban, slobodno mozes da citnes na

http://www.historyguy.com/israel-lebanon_conflict.html

Pozdrav.

georgi25 напиша:
Za Macedelian:
Toj mi pisal u reputacija: Mnogu plitko: 70% od Libancite se hristijani.
Toa go pisal za eden od mooite postovi pogore.

Kaj gi najde tie 70% be brat!!:)

Pozdrav.

Ne se 70%,a 39% i sosema dovolno da si ja zatnis mucunata koga nisto ne znaes!

Religions:
Muslim (Shi'a, Sunni, Druze, Isma'ilite, Alawite or Nusayri) 59.7%, Christian (Maronite Catholic, Greek Orthodox, Melkite Catholic, Armenian Orthodox, Syrian Catholic, Armenian Catholic, Syrian Orthodox, Roman Catholic, Chaldean, Assyrian, Copt, Protestant) 39%, other 1.3%
note: Seventeen religious sects recognized

I sega?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom