Alcatel Vip Droid XL или LG Optimus L3

• Креатор на темата Креатор на темата _DaMneD_
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар Alcatel Vip Droid XL или LG Optimus L3

• Вкупно гласачи
    28
8гб -330 мкд од One.

Ако знаеш поточно да ме упатиш од каде да ги префрлам. Некои ги префрлив вака:
-Преку menage aplication , се отвараат програмите и врз било која притискам, влева во друг прозор и има move to SD card.
Но кај повеќето не ми ја дозволува таа опција move to SD card и неможам да спуштам сега ниту една друга програма, а имам 8 гб неискористен простор.

Тие што се инсталирани со телефонот неможеш да ги префрлиш..можеш само тие ти што ќе ги инсталираш од google play,повеќето..и од тие превземените ќе има некои што не се префрлаат. Мала интерна мемориа тоа е лошата страна на телефонот.

Тие што се инсталирани со телефонот неможеш да ги префрлиш..можеш само тие ти што ќе ги инсталираш од google play,повеќето..и од тие превземените ќе има некои што не се префрлаат. Мала интерна мемориа тоа е лошата страна на телефонот.
Повеќето што ги симнав од Google Play и тие несакаат да се префрлаат со што интерната меморија ми е преполна, а SD меморијата ми останаа 8 гб неискористени, катастрофа!

Ако го рутираш телефонот и направиш партиционирање на картицата па си инсталираш Link2sd апликација проблемот со малата внатрешна меморија е решен.

Ако го рутираш телефонот и направиш партиционирање на картицата па си инсталираш Link2sd апликација проблемот со малата внатрешна меморија е решен.
Ако можеш малку подетално да ги објасниш чекорите ми ти бил многу благодарен!
--- надополнето: 21 септември 2012 во 21:59 ---

edit: Апликацијата ја симнав, процесот на рутирање да ми го објасниш како да го изведам?

Повеќето што ги симнав од Google Play и тие несакаат да се префрлаат со што интерната меморија ми е преполна, а SD меморијата ми останаа 8 гб неискористени, катастрофа!

Бриши нешто,а за рут незнам дали ќе може..

--- надополнето: 21 септември 2012 во 21:59 ---

edit: Апликацијата ја симнав, процесот на рутирање да ми го објасниш како да го изведам?
Ќе ти пратам ПП со инфо од форум каде што е објаснето подобро со туторијали.

Нема да има малиот RAM не дозволува да се вози ICS на тој телефон.

Во ситуација сум да се двоумам меѓу вип дроидот и самсунг мини 2.
Еве година подоцна ви ги читам мислењава и сеуште не знам што да мислам за дроидот и за кој телефон да се одлучам јас.
Ги споредував двата телефони кои имаат приближно исти референци и перформанси, но убедена сум дека самсунгот е поквалитетен телефон.
А за тоа дека дроидот кочи - да кочи, но кочи и и самсунгот. Во тоа сум сигурна.
Би сакала вие да ми кажете што мислите, и би сакала да знам дали тој проблем со малата интерна меморија на дроидот е решлива и како?

Во ситуација сум да се двоумам меѓу вип дроидот и самсунг мини 2.
Еве година подоцна ви ги читам мислењава и сеуште не знам што да мислам за дроидот и за кој телефон да се одлучам јас.
Ги споредував двата телефони кои имаат приближно исти референци и перформанси, но убедена сум дека самсунгот е поквалитетен телефон.
А за тоа дека дроидот кочи - да кочи, но кочи и и самсунгот. Во тоа сум сигурна.
Би сакала вие да ми кажете што мислите, и би сакала да знам дали тој проблем со малата интерна меморија на дроидот е решлива и како?
Zemi si go samsungot i sibaj nemoj vo nikoj slucaj da go kupuvas vip droidot zaso e krs telefon ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom