Сакате да останете без интернет во понеделник? Проверете да не сте заразени од DNSChanger

• Креатор на темата Креатор на темата Грејвдигер
  • Време на започнување Време на започнување
Г

Грејвдигер

Гостин
Доколку сте еден од тие кои при сурфањето на интернет се заразиле со DNS Changer, имате време до понеделник да го исчистите вашиот компјутер, или ќе останете без интернет пристап.

DNS Changer првпат се појави во 2007 година и сѐ уште инфицира илијадници и илијадници компјутери. Тројанецот ја променува DNS адресата на копјутерите да пренасочува на сервери кои се контролирани од криминалците чија цел е да прават пари од од лажни реклами. Иако FBI веќе ги има уапсено одговорните лица, злонамерниот софтвер продолжи да се шири преку другите компјутери и бројката на заразени компјутери денес изнесува околу 330.000. FBI планира да ги изгаси серверите во понеделник.

За да проверите дали вашиот компјутер е инфициран, посетете го сајт dns-ok.us или DNSChanger Working Group. Доколку сте заразени, на истиот сајт ќе најдете алатки за отстранување.

Screen_shot_2011-11-09_at_1.52.51_PM_610x553.png

Не ми се верува дека вест која опфаќа 330.000 компјутери во светски рамки, односно 0.000000000001 компјутер во Македонија, стана толку актуелна :/

DNS Resolution = GREEN

Your computer appears to be looking up IP addresses correctly!

Значи „сум“ здрав, така?:icon_lol:

ХУУУУУУУУУУХ,добро е здрав сум и кај мене е GREEN

Кај мене црвено е, шо да прам ?

Гринче и кај мен

Не смее да нема интернет за 10 минути горе на бандера сакам да видам човек, и со стоперица мерам :icon_lol:.

Не ми се верува дека вест која опфаќа 330.000 компјутери во светски рамки, односно 0.000000000001 компјутер во Македонија, стана толку актуелна :/

Нема везе, добро е да се знае и да се провери... знаејќи ги луѓево денес сѐ и сешто симнуваат и инсталираат. Добро е за да им дојде памет и да не се пикаат во секоја дупка, иако од статистикиве што ги има ја нема Македонија. Мада нема ни што да украде од кај нас. :)

Ме стрефи малце веста,ама видов дека сум ЗЕЛЕН,па немам гајле :D
Само кажи ми,дали Аваст или некој друг антивирус го препознава вирувчево?Пошто до сега на секоја страница што има вирус,или пак некое вирувче што пробува да се пикне у ПЦ,свири авастот и го брише? :)

Зелено...до наредниот вирус:D

Од кај сестра ми лаптопот да ја посетам странава не само што ќе е red, туку и ќе трепка.

^ фулл формат, секој пат кога сестра ми ќе ми го донесе лап-топот полесно ми е да направам формат отколку да чистам зарази.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom