Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
После тие со правата ќе ми спиеа пред врата и ќе штрајкуваа со пароли како ја сум бесчуствителен кон кутрите кучиња. По нив треба да стојам во место а они да ме јадат.Штета
,
Не си знаел за пресудава , инаку со сила ќе им се фрлеше во глутницата, па да лапнеш убава паричка
1 куче = 13.000 евра
5 кучиња = 65.000 евра![]()
Настрана малку од темава, да кажам за овие од здруженијава за заштита на животните, пошто некои од нив ги имам на фб...Не се свесни колку се нападни, досадни, па и безобразни до негде...Ај тоа што објавуваат кученца и мачки за вдомување, е во ред...Не секој може да купи домашно милениче...Вака може да си вдоми бесплатно и да си го чува, поготово вакцинирано, прочистено од паразити итн...Таквото питомо куче за мене е подеднакво вредно и мило како и некое расно на пример куче...Али кога ќе видам слики од повредени животни, ај да не речам масакрирани - ми се гади и ми се плаче...Вчера мислам дека објавија слика од куче со огромна рана на грбот по цела должина, отворена и месото му се гледа...Претходно мачка заглавена во шахта, без една нога...И напишале да се донира пари, број на сметка итн...Кога веќе отвараш такво здружение треба и финансиски да си поткрепен, а не како циган да молиш по секој на фб да ти плаќа...Или склучи договор со ветеринарната болница, за да им се помогне на животните...Кога се веќе толку хумани ветеринарите, нека ги оперираат бесплатно животните...Добро е да објавиш жиро-сметка од време на време и секој е свесен, доколку сака и е во можност да уплати некој денар, а не да ги потресуваш луѓето со слики од распарчени животни...И оделе таму во стационар за кучињата скитници, да ги спасувале, дури и некоја тепачка имало порано таму...Заразено и болно куче ти нема што да го спасуваш...Тоа треба градот да си преземе мерки, да го вакцинира, да го прочисти од паразити, да го излечи кучето, но никако да не биде убиено (строго сум против тоа...)
Едит- за оваа што добила пари како оштета, сигурно некој многу добро ја упатил што да прави и како да прави...Не верувам дека е некоја обична жена без врски по институцииве наши корумпирани...Таа добро го прорачунала ризикот пред да се дрзне да ја тужи државата...