Навредливи билборди во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Чудото во Св. Димитрија исмеано на билборд!

Граѓаните на Скопје се згрозени од новата „реклама“ што осамна на еден од билбордите.
Рекламирајќи го средството за чистење, нарачателот ја искористил фотографијата од прочистените фрески во црквата Св. Димитрија, со што автоматски се негира чудото господово и она во што веруваат верниците.

cudo.jpg

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/chudoto-vo-sv-dimitrija-ismeano-na-bilbord

Vo meguvreme bilbordot e odstranet.
Parodii DA ama so granici.

Грозно.
Зарем до толку сме неблагодарен народ :sick:

Мене ми беше смешно стварно хаха :D :D али ко шо разбрав не било за реклама .. доколку било за реклама значи дека типот си прај антиреклама не-паметно му е нели :)

Го гледам билбордот секое сабајле кога идам на работа. Навистина иновативна и интересна реклама. Нема што да се навредува никој, рекламата ја збори вистината.

Ј амислам дека е добра реклама .. секако тоа со иконките беше фејк .. зашо да не се искористе за добра маркетинг :pipi:
--- надополнето: 13 јуни 2012 во 16:31 ---
Ја мислам дека е добра реклама .. секако тоа со иконките беше фејк .. зашо да не се искористе за добра маркетинг :pipi:

Добра реклама. :D

Не се работи за реклама на производи, ниту пак станува збор за средство кое постои на пазарот, туку за поставка на групата уметници „Скопје креатива“. Преку овој и неколку други билборди групата дојде до оригинална идеја за реклама на првиот Фестивал на креативни индустрии „Скопје креатива“, што треба да се одржи од 14 до 16 јуни.
Фестивалот на креативни индустрии „СКОПЈЕ КРЕАТИВА“ е нов проект на Град Скопје, кој под мотото и логото СКОПЈЕ КРЕАТИВА е тридневен настан, што опфаќа шест тематски целини: звук, текст, облик, мултимедија, комуникација и дискурс. Овие области ќе се презентираат преку работилници, перформанси, и други културни активности. На овој начин е и стимулација на младите луѓе да ја истакнат својата креативност и да создадат сосема нови, несекојдневни и неконвенционални производи.

А во уметноста се е дозволено. ЈБГ

Јас давам подршка на уметноста и уметниците кои не смеат да бидат цензурирани. Повеќе сум згорозен на МПЦ бидејќи им треба чудо да поверуваат.

Се работи за фестивал на креативни уметници. Веројатно оваа држава сеуште нема намера да созрее па мора се да се цензурира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom