Клима уред

• Креатор на темата Креатор на темата SkopjeSkopje
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Здраво !

Дали некој знае каде можам да најдам клима за во соба и дали воопшто постои такво нешто ? Ми треба некоја мала, само колку за 4-5 квадрата соба.

Здраво !

Дали некој знае каде можам да најдам клима за во соба и дали воопшто постои такво нешто ? Ми треба некоја мала, само колку за 4-5 квадрата соба.
Има преносни клими...на тркалца,полесно за монтажа здравје.

Немој ни под разно со тие подвижните!
Има мали за на прозор 5000 btu. Или сплит 7000 btu. Но само за тој простор е без многу отварање на врата.
Во продавници барај како 5-ка или 7-ца. Овие клими се најмали за 10-15 квадрати максимум.
Но и да ставиш нормална 9-ка во соба нема да штети, пократко ќе работи компресорот за да постигне температура и подолг рок ќе има.

Немој ни под разно со тие подвижните!
Има мали за на прозор 5000 btu. Или сплит 7000 btu. Но само за тој простор е без многу отварање на врата.
Во продавници барај како 5-ка или 7-ца. Овие клими се најмали за 10-15 квадрати максимум.
Но и да ставиш нормална 9-ка во соба нема да штети, пократко ќе работи компресорот за да постигне температура и подолг рок ќе има.

Шо пари се да не знаеш?

а тие едни у техно маркет што ги гледав мали за 3, 4 илјади, какви се тие ?
фенови ? хаха

а тие едни у техно маркет што ги гледав мали за 3, 4 илјади, какви се тие ?
фенови ? хаха
Тие гарант биле NEO. Ни на непријател не му пожелувам да има NEO билокаков производ.

Тие гарант биле NEO. Ни на непријател не му пожелувам да има NEO билокаков производ.
NEO клима моделите со Тошиба компресор воопшто не се лоши.

Подвижна во никој случај не купувам. Какви се овие за на прозор ? Нема ли онакви како обичните само помали ?

Зш бе, јас имам НЕО од 2007 купена еве 5 години на најголемо сонце и најголем ветер и гајле нема, да чукнам у дрво :) Е сеа само за во соба ми е, за греење не е баш 5ка, 3 и давам, ама за ладење десетка е. За поголем простор во дневните на двата спрата имаме LG JetCool од таа серија што искочија, е тие и за ладење и за греење бушат.

Така да до членов на темава, за во соба, купи си некоја од најефтините, ќе ти врши работа. За поголема соба барај нешто помоќно.

Дали некој ќе сака да даде линк и информација плус за мали или подвижни клима уреди? Имам дома некаков си Фаворит со компресори од Тошиба и еве веќе 4 година се покажа добар, ама ми треба нешто помало за кај мене в соба...

Зш бе, јас имам НЕО од 2007 купена еве 5 години на најголемо сонце и најголем ветер и гајле нема, да чукнам у дрво :) Е сеа само за во соба ми е, за греење не е баш 5ка, 3 и давам, ама за ладење десетка е. За поголем простор во дневните на двата спрата имаме LG JetCool од таа серија што искочија, е тие и за ладење и за греење бушат.

Така да до членов на темава, за во соба, купи си некоја од најефтините, ќе ти врши работа. За поголема соба барај нешто помоќно.
NEO ти е ко фичо, се тркала ама се нешто му фали. Тоа што ти е 5 години е чиста среќа.:)

Нема мали клими сите се за над 20 квадрати ако не сакаш да ти зафаќа место земи си ваква за на таванот.
default.jpg

Подвижна во никој случај не купувам. Какви се овие за на прозор ? Нема ли онакви како обичните само помали ?

Јас имам Вивакс клима, и до сега супер е. Ти препорачувам таква, но добри се и Фуего.

Дали некој ќе сака да даде линк и информација плус за мали или подвижни клима уреди? Имам дома некаков си Фаворит со компресори од Тошиба и еве веќе 4 година се покажа добар, ама ми треба нешто помало за кај мене в соба...
http://technomarket.com.mk/products/01001116/neo-acs-hr09led-r410

По мое ова ти е добра и ефтина опција, 14000 ден, ЛЕД клима со потрошувачка под 1 КВ и Тошиба компресор и би требало да биде доволна за соба до кај 25 квадрати од причина што е 9000 BTU.
Не би требало да излези повеќе од 300 евра со се монтажа, можеби има и поефтини модели но парите ќе ги извадиш за една-две години со тоа што потрошувачката на оваа клима е помала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom