Македонија во германскиот сериал „Die strengsten Eltern der Welt"

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Се работи за сериал во кој недисциплинирани тинејџери од Германија се праќат во фамилии во различни држави во светот воглавном во многу тешки и бедни услови, каде што секојдневниот живот на домаќините за младите германчиња е казна. Досега од јас што имам видено деца се праќаа во Монголија, Мадагскар и тн. а во најновата серија и во Македонија поточно во некое Кумановско село.
Мене емисијата ми беше многу интересна но се прашувам што мислат Германците кога ја гледат бедотијата на оваа Кумановско село. Незнам колку ќе биде интересно за оние кои не разбират Германски но има делови каде што се зборува на македонски. Самиот наслов „Die strengsten Eltern der Welt" во превод е. „најстрогите родители на светот„.

Линк: http://www.kabeleins.de/tv/strengsten-eltern-der-welt/videos/folge/schwerstarbeit-balkan-1.68576

Не се гледа, има рестрикции.

Таман заврши глупавата реклама, вика забрането е во вашиот регион..:tapp:

Дечки ако има некој лек, кажувајте.

Го гледав и за жал се добива печаток дека Македонија е пустина. Иначе таа серија е повеќе глума него реалност но сепак децата беа во Македонија па дали навистина спиеле таму во селото или не не знам. Децата деликвенти беа излажани (демек) од својте родители дека ќе одат на одмор па стасале во Македонија каде што седеле 2 недели кај Македонска фамилија со демек строги родители. Помагаа таму селски работи и све и на крај демек тоа им била поука. Поред зборувајната мислам дека беше некоје село во северно-источна Македонија. Е сега село како село, нема асфалт, условите ужасни, фамилијата сиромашна (затоа највероватно прифатиле). Кој не знае како е навистина во Македонија ќе помисли ова е некоја Африканска земја каде што нема вода и струја. За Македонија иначе не беше така ништо лошо кажано но сепак сликата не е баш најпозитивна.

А за кое Куманоско село се работи? :cautious:
Незнам Цитро и мене не ми е цела епизода гледана. Ќе пишам ако се спомнува некаде селото. Во секој случај децата ги пратија пешки да купат бензин и првата бензиска беше 10 километри оддалечена, а таму каде што се буквално пиле не пее.

Ја разгледував таа можност, засега не најдов решение.

Ок, веројатно ќе ти треба некој софтвер за “грабење“ видео од интернет, пробај со ова www.orbitdownloader.com.
Разгледај, пробај па пиши шо и како.

Незнам Цитро и мене не ми е цела епизода гледана. Ќе пишам ако се спомнува некаде селото. Во секој случај децата ги пратија пешки да купат бензин и првата бензиска беше 10 километри оддалечена, а таму каде што се буквално пиле не пее.

Ехее и они па ептен..на 10 км бензинска..као да бензинска е сајнс фикшн за нас :D
Сигурно енекое село богу иза леџа кај што живеат само старци и чат пат некој млад,напуштени пред 30 год.

Ехее и они па ептен..на 10 км бензинска..као да бензинска е сајнс фикшн за нас :D
Сигурно енекое село богу иза леџа кај што живеат само старци и чат пат некој млад,напуштени пред 30 год.

Финтата е разлика у култура.
Кај нив таквите села се места кајшто живеат побогати луѓе, ако поминеш низ некое (посебно во Баварија) и самиот ќе видиш.
Кај нас само селани живеат по такви села.
И ги мрзи и дворот да си го средат.

Во Македонија има повеќе бензиски на километар квадратен него вработени посебно по албанските региони ( муслиманиве како во крв да им тече нафта само такви бизниси тераат ) .

Ова во некое од напуштените села ги однеле во источна кај што никој од дамна не живее.Иако од тоа што го читав машкото кај нас би се вклопил супер.Крадел од продавница,се тепал со врсници и ја запалил училната или многу добар ученик кај нас.

Во Македонија има повеќе бензиски на километар квадратен него вработени посебно по албанските региони ( муслиманиве како во крв да им тече нафта само такви бизниси тераат ) .

Ова во некое од напуштените села ги однеле во источна кај што никој од дамна не живее.Иако од тоа што го читав машкото кај нас би се вклопил супер.Крадел од продавница,се тепал со врсници и ја запалил училната или многу добар ученик кај нас.

Да видиш како го носеше домаќинот со овците па јагне заедно закле милина :icon_mrgr: Имаше потенцијал дечкото, со стапчето како се шеташе...чобанче :icon_mrgr: Се пресмеав ама си реков кај налетав на таа емисија случајно од почеток ја загледав. Иначе пред некоја недела однеле двајца некаде во џунгла кај некоја племе каде што се шетаат голи. Будалштините немаат граница изгледа :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom