Кралицата може да умре од многу сперма

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Локација
кај дримон
Веб-сајт
www.facebook.com
mravki_sex.jpg

Кралицата мравка води љубов еднаш во својот живот и во таа прилика потребни и’ се животни залихи на сперма. Го прима од неколку мажјаци, кои потоа умираат од исцрпеност, додека таа може да живее со децении. Кралицата потоа континуирано оплодува милиони јајце-клетки и формира огромна колонија на мравки.

Колку повеќе сперма има кралицата, толку подолго може да оплодува јајца. Сепак, таа не складира сперма до своите крајни капацитети. Истражувачите откриле дека премногу сперма може да ја изложи кралицата на ризик од смрт од болести. Можно е тоа да се должи на проста логика дека зголемени потреби од енергија за одржување на сперматозоидите во живот значат и намалени енергетски капацитети на имунитетот. Ако се зголеми бројот на учесници во генг бенгот, се зголемува и ризикот за смрт на кралицата.

Истражувањата продолжуваат во правец на откривање на тајната на неверојатниот квалитет на спермата на мравките, кој и’ овозможува долгогодишен живот во рамките на кралицата. Истражувачите се надеваат дека ќе дојдат до резултати кои би можеле да се покажат битни при проучување на неплодноста кај луѓето.

Во ред е сето то , ама видете го мајсторон над неа шо е, перверзии прават , ја има врзано за врат бе,,, перверзиииии

тоа е мрав бе ! (машко од мравка - мрав) ... глеј колкав брк има ! МРАВКИ ПЕДЕРИ! :)

Vazno ova mravkive umiraat srekjni , posle bimbanje

Значи ова инсективе се Лудост!
Богомолките пред да се множат мажјакот умира а кај мравките мажјакот умира после долгото ’’множење’’! :pos::pos::pos:

А јас па мислев на Англиската кралица мислите (пред да отворам).....

DuFFy напиша:
А јас па мислев на Англиската кралица мислите (пред да отворам).....

:pos::pos::pos: И ја бе тоа си помислив

И јас пред да ја отворам темата, прво што помислив е на Англиската кралица, а откога отворив глеам кралицата на мравките.... :)

vodkamixx напиша:
И јас пред да ја отворам темата, прво што помислив е на Англиската кралица, а откога отворив глеам кралицата на мравките.... :)
i jas toa go pomisliv

Haha, i jas (normalno) na britanskata kralica pomisliv :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom