Дали знаеме да штедиме?

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Neznam za vas ali ja nemam problem so stedenje,ziveeme vo teska situacija taka da imam nekolku evra za "ne daj boze" i mislam deka site treba barem po 50 evra da imaat na strana i da ne gi bockaat vo djebot da gi potrosat :)

Дечки,да ве потсетам постои ваква тема...:icon_lol:

Jas znam da stedam ali samo koga navistina sakam ili koga moram:toe:

И јас си штедам. Си ставам на страна. Да си имам,за мерак.

Па не штедам никогаш. Трошам додека имам на тоа што ми е кејф. Што ќе ми се вишок пари ако не живеам сега како што сакам. За утре ништо не се знае.

Па не штедам никогаш. Трошам додека имам на тоа што ми е кејф. Што ќе ми се вишок пари ако не живеам сега како што сакам. За утре ништо не се знае.
Блазе тебе....

Штедам многу, не од што сакам туку од што морам...живеам сам и морам да мислам и за утре иако ништо не се знај за утре ...

Порано знаев да зачувам некој денар од парите што ми ги даваа за у школо ... сеа,поебувам све :jaj:

не штедам едноставно неможам :)

Јас си штедам, а не како вас.:baeh:

леле кога немам динар си велам еее како не штедев будала,а па ко ќе имам не помислувам на штедење:smir:
јебига овде во нашава државичка неможеш да заработиш а не да заштедиш нокоја пара.

isto i jas
bash taka! taka treba

Pa videte vaka :vozbud: ... jas sekogash imam pari na strana i se shto si imam posakano si imam kupeno ...:toe: "shtedam" i pak imam se :locked:

Se soglasuvam so toa deka treba da go ziveeme sekoj den kako da ni e posleden :smir: ama pa treba da si imame i neshto na strana, da ne cheka, za togash koga kje nemame :music1:

Не знам да штедам,и тоа е ми многу голем проблем.
Трошам доека има,и после зјапам у таван и се чудам на шо сум ги потрошил парите.А никогаш не знам на шо.
Мора некако да си ја сменам навиката,инаку не знам шо ке праам коа ке треба посериозно однесување околу парите.

Не знам да штедам,и тоа е ми многу голем проблем.
Трошам доека има,и после зјапам у таван и се чудам на шо сум ги потрошил парите.А никогаш не знам на шо.
Мора некако да си ја сменам навиката,инаку не знам шо ке праам коа ке треба посериозно однесување околу парите.

Истиот проблем го имам и јас :toe:, иако последниов период баш и не стојам добро финансиски, сепак не сметајки го него штедењето пари отсекогаш ми преставувало огромен проблем и секогаш се уверувам себеси дека наредниот пат кога ке добијам некоја поголема сум, ќе ги распределам парите и ќе успеам да ги потрошам на нешто корисно....
А, вака како шо веќе спомна трошам се додека не останам шворц и после си седам со скрстени раце и се гребам цигари од тато...
Во периодот од прва година, кога се запишав во средно до лани летото(значи 2 години), немерлив е износот на пари шо ги имав потрошено :kesa:

Јас ако треба да соберам пари за нешто,ако треба нема ни да јадам ама ќе ги соберам,ама само во случај кога треба да соберам пари за краток период.
Инаку многу ми оди штедењево,нема шанса да пројде месец а јас да немам заштедено барем некоја поголема сума пари.Не знам ни јас како можам,ама секогаш наоѓам по џебови пари,ваљда ќе ги заборавам,па после ќе се изнарадувам кој ќе ги најдам.
И да,нема шанса да потрошам пари а да не остане барем еден денар за мене,едноставно морам да имам некоја пара зачувано,еден денар еден.

А за трошење,кога треба да се троши не ги жалам париве,ама мора да зачувам барем еден денар за мене,никогаш не ги трошам до крај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom