„Волстрит журнал“: Турција на местото на Грција во еврозоната

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Секој си има свое мислење, јас мислам дека не си во право затоа што ја споредуваш Турција со арапската цивилизација,односно со арапските земји, тоа е исто како јас да ги споредувам Американците со Мексиканците, а како второ јас мислам дека ЕУ нема да има добра иднина заради овие скапани држави Грција,Бугарија Романија Кипар,Естонија,Летонија итн.. А инаку ЕУ нема да биде водечка сила како што мислиш ти дека ќе бидат семоќни..
То што мислиш ти не е битно:)
Сите тие држави може и да са скапни , ама са сакани.
А Турција маже да е вр'от , ама никој не ја сака..Извод???????

То што мислиш ти не е битно:)
Сите тие држави може и да са скапни , ама са сакани.
А Турција маже да е вр'от , ама никој не ја сака..Извод???????

Болвар а за Гејлада и Болварија што мислиш? Ќе опстанат ли? Или пак ќе ми почнеш да ми се фалиш со лаги дека сте имале многу странски инвестиции...:)

Секој си има свое мислење, јас мислам дека не си во право затоа што ја споредуваш Турција со арапската цивилизација,односно со арапските земји, тоа е исто како јас да ги споредувам Американците со Мексиканците, а како второ јас мислам дека ЕУ нема да има добра иднина заради овие скапани држави Грција,Бугарија Романија Кипар,Естонија,Летонија итн.. А инаку ЕУ нема да биде водечка сила како што мислиш ти дека ќе бидат семоќни..
Мислење е едно, фактите се друго.
Иднината не се знае. Но имајќи предвид дека Западот заедно со Русија го владееле светот последниве неколку векови.... тешко дека нешто ќе го смени тоа.

Мислење е едно, фактите се друго.
Иднината не се знае. Но имајќи предвид дека Западот заедно со Русија го владееле светот последниве неколку векови.... тешко дека нешто ќе го смени тоа.

Точно е тоа понекогаш мислењето е друго а фактите се друго,зависи кој како посакува така и ќе мисли, а ако гледаш реално Западот повеќе владее со светот него Русија.. Кина има многу повеќе шанси мислам (економски) да владее со светот него Русија, за тука да сме реални, а не со емоции..;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom