Не беа во право!

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Локација
Ново Лисиче
Arthur Boorman,бил член на падобранска единица и од премногуте скокови,се здобил со повреда во колковите и нозете,по што докторите му рекле дека нема никакви шанси повторно да прооди...останатото,погледнете го во видеото...
Следен пат,кога ќе кажете дека неможете,претешко е,не денес,ме мрзи,помислете на оние кои што не го можат ниту она,што вие нормално го правите,а секојдневно се борат и тежнеат кон тоа.
ПС.незнаев каде да ја ставам темава,ако не е за тука-нека ја преместат.

Откако го изгледав видеото, сватив колкава мрза сум :D .

Го гледав уште вчера на on/off нет.
Ама не знам какви повреди ќе имаше човеков? Тие лекари што му рекле дека не може да се излечи, од кај зеле диплома?
Тоа што тој го направи беше еквивалентно на физикална терапија.

Немам зборови.Секоја чест. Му симнувам капа:cuc:

Се е до психата или "Универзумот го слуша она што му го зборуваш" што би рекла една моја професорка. Ако ти викаш "Не се во право, јас можам да одам, можам да одам, можам!" Универзумот ќе те послуша и ти ќе почнеш да одиш :)

Ако останел во количката и само жалел за падот од падобран никогаш немало да оди повторно.

Зглобовите се необновливи. Ако нив ги оштетил не може да се регенерираат. Може само да олесни на останатиот дел ог зглобот што не е уништен.

Инспиративно, макар да ова е резултат на лекарско непознавање во област на рехабилитацијата.
Кај нас 50-60% од пациентите кој стигнале до ортопед биле оштетени поради неадекватна рехабилитација т.е поради никаква рехабилитација. Докторите незнаат што значи терминот „физијатрија“ и не го практикуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom