Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ја проекцијата на Финасии за 2023та.

Економскиот раст е проектиран на 2,9 отсто додека инфлацијата ќе биде 7,1 проценти.

ФЕД ЈА ЗГОЛЕМУВА КАМАТНАТА СТАПКА ЗА 0,75 ПРОЦЕНТНИ ПОЕНИ ВО ОБИД ДА СЕ ЗАУЗДА ИНФЛАЦИЈАТА

Marriner-S-Eccles-Federal-Reserve-Board-Building-3-1000x580.jpg

Јас мислам дека релито кај ,,Џерусалема'' е поради тоа што некој во Банката после резултатите од крајот на годината, увидел дека веќе има простор (адекватност на капиталот) да се испоштоваат во мај и имателите на обичните акции. Моја претпоставка е дека ќе не поздрават со по 100 - 120 денари по акција.

@TENDO си утнал за 50%, ептен конзервативно со здравје да си ја трошиш дивидендата

@TENDO си утнал за 50%, ептен конзервативно со здравје да си ја трошиш дивидендата

Признавам дека позитивно ме изненадија и ова со 200 денари дивиденда е причично значајно над моите очекувања.

А јас сум меѓу инвеститорите што беше и се уште е најмногу bullish за акцијата на UNI.

Едвај чекам да дојди Мај 2023 и нова објава за покана на собрание и нова распределба на дивиденда.

Фактор ја собрале добивката за три квартали 300к евра и овие 3,4м и напишале дека оваа година добивката на Тетекс ќе надмине 3,7м евра. Не им текнало дека имотот што се продава има набавна вредност па овие 3,4м не се добивка.

Svetskive indeksi u momentov ogromen rast sto e pricinata
Автоматски споено мислење:

Samo nie sme obratni

Очекувано

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom