- Член од
- 10 мај 2009
- Мислења
- 827
- Поени од реакции
- 541
Dali toa znaci deka moze da kupuvame i investicisko zlato,pr. Heraus idr?
Можеш преку цфд или етф благородни метали или само хуи зависи колку ти е апетитот за ризик.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Dali toa znaci deka moze da kupuvame i investicisko zlato,pr. Heraus idr?
Можеш преку цфд или етф благородни метали или само хуи зависи колку ти е апетитот за ризик.
Дали можеби знаете дали ова би значело и можност за тргување со крипто валути?
Ова е фина идеја...Дечки еве една иницијатива од мене за размислување.
Да направиме една Кајгана берза форумџиска забава некаде.
Ќе имаме шанса да се запознаеме, да размениме мислења, да се подружиме малце со крајна цел да си помогнеме еден на друг во инвестирањето, а сигурно и ќе научиме да се почитуваме повеќе помеѓу себе после забавата.![]()
Значи тие резервациите не се исти секоја година, лани биле 2,450м, сега близу 800м и не е профит 1650 туку како споредба со ланскиот,Планот за 2019 година и е 1,792 милијарди, а ако добро се сеќавам планот за 2018 и беше околу 1,250, оваа година наплатија од Фени и Брилијант и оној минус од 2,450 за резервации сега е близу 800, излегува дека од оваа стапка имаат плус 1650 или над 80% од нето добивката,
ја да сум шеф на банката не 250, ИЧ нема да дадам дивиденда сите пари ќе ги употребам за развој.
Имам кажано дека ОХБ е 100 пати подобра од КМБ, ама во КМБ можеш да направиш повеќе пари поради големата ликвидност,
сега што очекувам? да падне цената на акцијата, да даде 500 при ваков извештај треба да е луд Хари, а ако нема 500 нема 6000.[DOUBLEPOST=1548774201][/DOUBLEPOST]
2 мин ти требаат за да сватиш дека не ја бидува работата, ќе споредиш наскоро со ТНБ, СТБ и ОХБ и ќе ја видиш разликата.
ти не излезе од Охридска?p.s.
Инаку book-от на ОХБ е над 8200 денари, а p/b=0,8 . . . на сајтот на берза е грешно пресметан . . .
ти не излезе од Охридска?
Izgleda deka pagjaat vo voda site onie smesni muabeti de Hari daval 400den.dividenda,a Cifliganec mu baral 600 I dr. Izmisljotini.Najverojatno dividenda of 320-350den.bruto.Sega e interesno da se tipuva kolku dividenda ke Dade STB???Dali TNB ke se izvadi za lanskoto razocaruvanje okolu dividendata?