Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Може да појасниш, јас гледав под ставка 21 - Биланс на успех, резерва на финансии на нето основа, не севкупна резерва.
Исправка на вредност и загуби

Q1 - минус 229.918
Q2 - плус 36.829

Салдо - минус 193.089

белешка 12 и 13 ги земам заедно

Последно уредено:
Исправка на вредност и загуби

Q1 - минус 229.918
Q2 - плус 36.829

Салдо - минус 193.089

белешка 12 и 13 ги земам заедно

Ти во суштина сакаш да кажеш дека е намалена резервацијата со позитивниот исход од втор квартал. Извештајот е полугодидишен па затоа не се разбравме очигледно споредувајќи различни периоди. За тебе е позитивна гледајќи квартално, јас полугодишно. Со едитот, ти ги разбрав бројките, иако не знам зошто би ги споил ставките.

Ти во суштина сакаш да кажеш дека е намалена резервацијата со позитивниот исход од втор квартал. Извештајот е полугодидишен па затоа не се разбравме очигледно споредувајќи различни периоди. За тебе е позитивна гледајќи квартално, јас полугодишно. Со едитот, ти ги разбрав бројките, иако не знам зошто би ги споил ставките.
Ти споредуваш овие 6 месеци со 1-6/2023 како што е извештајот. И ти изгледа дека е многу голема резервацијата иако не е.

Лани беше позитивна за цела година. Ќе видиш во следниот извештај заклучно со Q3. Голема е веројатноста пак да оди резултатот под оној од 23та.

Ти споредуваш овие 6 месеци со 1-6/2023 како што е извештајот. И ти изгледа дека е многу голема резервацијата иако не е.

Лани беше позитивна за цела година. Ќе видиш во следниот извештај заклучно со Q3. Голема е веројатноста пак да оди резултатот под оној од 23та.

Да тоа беше споредбата. Кога е извештајот на кмб, да не е попладнево?

Мислење за Комерцијална Банка, причитав дека ќе расне до 68.000 денари до наредна година ?! Број еден банка со најголем профит за 2023 година. Време е за влеС а цициња ?

Последно уредено:
Мислење за Комерцијална Банка, причитав дека ќе расне до 68.000 денари до наредна година ?! Број еден банка со најголем профит за 2023 година. Време е за влеС а цициња ?
До 67.500 макс

Imam akcii na Alkaloid Skopje, nekoj trguva so niv?Se isplatat li?

Едни од најсигурните на долг рок. Ако не ти е итно потребен кеш, чувај ги и следи ситуација.
Автоматски споено мислење:

Imam akcii na Alkaloid Skopje, nekoj trguva so niv?Se isplatat li?

Едни од најсигурните на долг рок. Ако не ти е итно потребен кеш, чувај ги и следи ситуација.

Искрено не се разбирам како иде цела постапка со тргување.Може да докупам акции?Знам да продадам.Но, не знам како да се *коцка* со акцииве.

Do 30 000 deka ke odi e poveke od sigurno taka da koj nema kupeno veke krajno vreme e da kupi i sto velese eden da se prikluci na zabavata posledna sansa da go fati posledniot vagon od Brziot voz

некое инфо плс за падот на КБ за 2% вчера?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom