Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Komplicirano e navistina. Nekoj sigurno ke zeme Nobelova za ekonomija na tema Makedonski Paradox.....
Citam pred nekoj den, Gosev imal golema maka da go odrzuva kursot na Den. prema Evroto....koe , ako se odi po terk, treba da devalvira vo odnos na Denarot.....toa ti e : 400.000 nevraboteni , berzata ko Cape Canaveral, Denarot da ne revalvira so lengeri go drzat.....sepak nekoja Nobelova e na povidok.....:)
ili nekoja dupka ko ovaa vo Rusija....
DiamondMine031.jpg

a na dnoto nekoj minister vo trenerki :) po moznost Vlav :)...

pearl напиша:
no znae li nekoj da kaze edna validna pricina, zosto raste??

Точно.
Економска логика за растот нема.
Некој само ќе го искористи неискуството на народот со берзанско тргување.

Има логика бе. Копиљаците по тренерки наместо по кладилници, почнаа да дремат на берза. Најнова занимација им е. Чуле одоколу нешто акции, пари, профит и правец таму. Сериозно, во последно време тоа се случува, купува секој од занимација.

Blagodarnost do tie sto mu gi izbrisaa postojte na momceto sto tresese zeleni za berzata.Taka treba so sekogo.

А уствари што се дешава со берзата? Гледам акциите цело време одат нагоре. Со правилна инвестиција човек може пари да напрај... Ама ако ја утнеш работата...
Брокерите се отепаа од работа. Како кладилници ке почнат да работат :)

Ве молам,ако некој може да каже нешто повеке за РЖ Уготур. Слушнав некои информации дека во брзо време може да рипне и до 1000 ден иако движењето на берзата не го покажува тоа

VirtualVlad напиша:
Точно.
Економска логика за растот нема.
Некој само ќе го искористи неискуството на народот со берзанско тргување.

Од коа го кажувам ја ова, ама глупи деца, никој не слуша. :glup:

Да повторам- За многу цени на акции нема никаква економска логика!!!!!:nenene: :nenene: :nenene:

bingo напиша:
Ве молам,ако некој може да каже нешто повеке за РЖ Уготур. Слушнав некои информации дека во брзо време може да рипне и до 1000 ден иако движењето на берзата не го покажува тоа

РЖ Уготур е на редовен пазар и е мал дел од поранешното РЖ. Според мене поинтересно е РЖ Услуги која во моментот има пониска цена од Макстил а во минатото секогаш цената на оваа акција била со 100 ден. повисока од таа на Макстил. Услуги е фирма која обезбедува услови за работа и за Макстил и за Леарница и за Валавница(обезбедува индустриска вода, гас и други услуги без кои не може да функционира производството). Па логично е да заедно со добрата работа на овие компании и растот на цената на акциите да оди нагоре и цената на РЖ Услуги.

Чекам коментари

Ona so ekonomskata logika e polovicno tocno.
Firmite sto gi prebrodija tranzicionite gomna i seuste rabotat samo si ja dobivaat vrednosta sto ja zasluzuvaat,
e od druga strana ima i firmi sto ne vredat ,a gi ponese rekata,pa im se kacija akciite.
Pa sega koj kako ke se snajde.
Ama deka e piramida ,ne e tocno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom