Oнлајн складирање (online storage)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
И тие се чуваат на некој хард диск, се е до перцепција јебига.
Да нормално, али тие се чуваат на сервери специјализирани за чување податоци. Имаат автоматски бекап, disk mirroring и останати работи кои губењето на податоците го сведуваат на минимум, така да сигурноста на податоците таму е поголема од онаа кај тебе дома.
Не е до перцепцијата, до фактите е.

На гугл драјв 5гб простор слободно, со доплата од 2$ месечно се апгрејдува до 25гб.
Cost for additional space:
80 GB – $20/yr
200 GB – $50/yr
400 GB – $100/yr
1 TB – $256/yr
2 TB – $512/yr
4 TB – $1024/yr
8 TB – $2048/yr
16 TB – $4096/yr

iCloud hacked?

Назад на темата, што мислите колку ни се сигурни нашите податоци на интеренет. Јас немам некој лични работи, освен рандом сличина но има и такви кој имаат лични работи ставени во облакот.
Јас искрено не би се "опуштил" со целосна доверба спрема ваквите сервиси.

iCloud hacked?

Назад на темата, што мислите колку ни се сигурни нашите податоци на интеренет. Јас немам некој лични работи, освен рандом сличина но има и такви кој имаат лични работи ставени во облакот.
Јас искрено не би се "опуштил" со целосна доверба спрема ваквите сервиси.
Нашите податоци на интернет се сигурни како што се сигурни и дома кај тебе во ПЦ и како што е сигурно и се друго на интернет, вклучувајки го и форумов. Ако си голем паничар стави си алуминиумска капа на главата и скриј се во некое коше.
Значи фирмите за клауд складирање се сериозни компании кои прават милиони од таа работа, и сигурноста на податоците за нив е есенцијална бидејки без сигурноста тие не вредат ништо.
И БТВ, ако го прочиташ линкот подобро ке видиш дека iCloud е спамиран, не хакиран.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom