5G мобилна мрежа

Член од
28 март 2006
Мислења
16.860
Поени од реакции
10.223
Смешно или не, теории на заговор, мали зелени, гуштери...веќе е почнат експеримент со чипирање.

 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
9.666
Поени од реакции
12.857
би ти сметало тебе да имаш некој чип да речеме кој ќе го набљудува твоето моментално здравје, би детектирал секоја промена што се случува и би превенирал од разни болести?
Зошто ти е чип?
Постои статистика на смртност од разни болести....преку 90% умираат од холестерол луѓето, односно од месо и млечни производи. Постојат дефицити на микронутриенти, штетни последици на отрови со кои се третираат растенијата и т.н. Се ова се решава многу едноставно ако некој сака.
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
12.201
Поени од реакции
13.938
Зошто ти е чип?
Постои статистика на смртност од разни болести....преку 90% умираат од холестерол луѓето, односно од месо и млечни производи. Постојат дефицити на микронутриенти, штетни последици на отрови со кои се третираат растенијата и т.н. Се ова се решава многу едноставно ако некој сака.
луѓето се мрзливи, чекаат се на готово. Мислиш некој дебел американец ќе се замара со што се третирани производите што ги конзумира? Затоа многу поверојатно е некој да направи некоја технологија за мониторинг на здравје отколку да ги решава тие проблеми.
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
9.666
Поени од реакции
12.857
луѓето се мрзливи, чекаат се на готово. Мислиш некој дебел американец ќе се замара со што се третирани производите што ги конзумира? Затоа многу поверојатно е некој да направи некоја технологија за мониторинг на здравје отколку да ги решава тие проблеми.
Тој дебелиот е така програмиран од медиумите и од сите други институции. Не постои слободна волја, се е скроено така да на американецот му течат лиги од копаните, виршлите и сл. А пошто и ние сме исповрзани на истите мрежи исто е и со дебелиот македонец.
Во услови кога дневна доза на допамин луѓето ја добиваат од храна тогаш што сакаш?
И друго..... таа технологија ќе направи конфликт на интереси кај корпорациите...никад нема да биде за општо добро.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
6.497
Тој дебелиот е така програмиран од медиумите и од сите други институции. Не постои слободна волја, се е скроено така да на американецот му течат лиги од копаните, виршлите и сл. А пошто и ние сме исповрзани на истите мрежи исто е и со дебелиот македонец.
Во услови кога дневна доза на допамин луѓето ја добиваат од храна тогаш што сакаш?
И друго..... таа технологија ќе направи конфликт на интереси кај корпорациите...никад нема да биде за општо добро.
Na kakov konflikt na interesi mislis?
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
9.666
Поени од реакции
12.857
Na kakov konflikt na interesi mislis?
Истите газди ги имаат и здравствените институции, фармаколошките компании и т.н. Постои баланс во таа смисла и сигурно нема некој да ризикува да го наруши. Иако со вирусов ќе се редефинираат многу работи.
И да има чип со такви можности ќе биде прескап, и ќе биде нешто како апсурд на конструкција....ќе биде за некој на кој не му треба.

Овде станува збор за друга работа, иако веќе гледам на велико е почнато тролање на sci-fi аспектот и од аспект на штетноста....на трансхуманизмот.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.801
Поени од реакции
6.662
Зошто ти е чип?
Постои статистика на смртност од разни болести....преку 90% умираат од холестерол луѓето, односно од месо и млечни производи. Постојат дефицити на микронутриенти, штетни последици на отрови со кои се третираат растенијата и т.н. Се ова се решава многу едноставно ако некој сака.
Дијабетисот е далеку поголем убиец од холестеролот.Холестеролот можиш да го контролираш,додека дијабетисот шом излези од коннтрола,создравје да си го носиш!Иначе обично одат заедно во пакет!
 

Bodhidharma

Avatara
Член од
17 септември 2011
Мислења
9.666
Поени од реакции
12.857
Дијабетисот е далеку поголем убиец од холестеролот.Холестеролот можиш да го контролираш,додека дијабетисот шом излези од коннтрола,создравје да си го носиш!Иначе обично одат заедно во пакет!
Причинителот е истиот, месо и млечни производи.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
15.384
Поени од реакции
10.113
ова е за смешни фотки ама може и тука да се насмееме..


Б.Т.Веј, Словенија која стави мораториум на 5Г поради процедурални работи, почна со пробни испитувања
 

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.680
Поени од реакции
4.168
Скоро секоја држава полека оди кон тестирање на 5Г. Нека се имплементира што побрзо и нека заврши овај циркуз од чипови, COVID, и Сорос глупости.
 
Член од
12 март 2009
Мислења
15.384
Поени од реакции
10.113
Да не отварам посебна тема, не најдом, микроталаси
 
На врв Bottom