Наводно Трајко Вељановски ги нарачал убиствата незнам дали и колку е точно
Точно е. Ако си шипац и комуњар што идеше кај родителите да им ја кажува оваа вистина, нема ништо поточно од ова.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Наводно Трајко Вељановски ги нарачал убиствата незнам дали и колку е точно
Vrska ti nema muabetot, toa vlasta sakase da go ottrgne vnimanieto od vistinskite problemi. I za divo naselje isto, ali sarenokurtoncite ne mozes tuku taka da gi prelazes, ne nasednuvaat tie na takvi evtini fintiMasakrot kaj Smilkovsko ezero, napadot vo Divo naselje i šarenata revolucija se kako svrzani sadovi....zapadot ne tolerira Severni tokovi(Stavreski) , kineski investicii...inaetenje za imeto, poseta na denot na pobedata vo Moskva( Ivanov)
Odgovorot na toa beše brutalen
Прегледај го приврзокот 433724
Ne zaboravame ne prostuvame
Во меѓунационалните односи не е нерешлив проблем маскарот кој некои Албанци го направија врз наши деца, симболично, на најтешкиот ден во Христијанството.
Нерешлив проблем е тоа што сите Албанци застанаа зад убијците, како да се херои:
- и покрај две судења со идентичен епилог,
- и покрај ОБСЕ на секое рочиште,
- и покрај тоа што немаше приговор на пресудата ни од ДУИ, ни од САД, ни од ЕУ, ни од било кој албански фактор
- и покрај докази со ДНК анализа за починителите
- и покрај Албанец судија и Албанка обвинител
...
Сите Албанци, до еден, застанаа зад нив. Добра индиција за ова што го тврдам се пишувањата на Албанците по интернет. Видете, на пример, кај вестите за Смилковско дека буквално сите нивни коментари, до еден, се во контекст на она - невини се, да се ослободат. Ниту еден нема да каже - греота се, тоа деца се, нека бидат осудени убијците. Ниту еден единствен. И покрај сите ставки погоре.
Само оваа индиција, без сите други работи кои ни ги прават, би требало доволно да им покаже на Македонците, што ни мислат Албанците.
Секогаш избегавам да пишувам во темава заради осетливоста на темава ама вие ме терате.Тука државата потфрли катастрофално . Груевски, Јанкуловска и Мијалков со својата нестручност и нерешителност директно кумуваа на траорот на фамилиите. Фактот што немаше реакција на засолнувањето на терористите од страна на Косово, природно отвори простор за сомнеж и пуштање теории од шииптарите кои беа амплифицирани од страна на комуњарите на Заев.
Косово како држава требаше да биде избришана за Македонија додека не ги предаде сторителите макар избило и некое срање.
Последиците од глупостите што идиотите од таа влада ги направија тогаш, на еден или друг начин се осеќаат и ден денешен во односот на шииптарите кон државава.
Кога ќе се израмнат сметките, ќе викаме вака.и да се надеваме да не се повторат ваквите трагедии.
Ооооо Африм . Класична егзекуција не е трагедија. Трагедија е нешто што се дешава без човечко влијание.Секогаш избегавам да пишувам во темава заради осетливоста на темава ама вие ме терате.
1. Како прво досега не сум читал или слушал еден албанец да ги брани убијците, но сум слушал дека се убедени скоро сите дека убијците не се тие, бранење би било тоа што викаше ти за убиецот на Алмир дека самоодбрана било.
2. Текот на истрагата и изјавите по медиумите се одвиваа така што се потикнуваше верска нетрпливост и давање таква конотација за случајов иако немаше никаква индиција дека е верски освен времето. Најдоа курани по нивните дома и кај едниот од нив нашле дека го слушал Голд аг.
3. Сите докази се најдени кај една кола кој наводно се употребила за убиството и била оставена до улица незапалена (секој со 2 грама мозок би ја запалил), заштитени сведоци и тн.
Со други зборови лесно наметливи докази.
4. После се контаминира народот со изјавите на буре весник дека друг е убиецот, јасна стратегија, ден денес мнозинството од народот тоа верува и секој македонец со кој случајно е отворано ова тема ова го мисли, и во форумов сигурен сум дека мнозинството така мислат.
5. Се гради црква и не може да се прави реконструкција на случајов.
6. После има пак судење врз истите докази, еден се ослободува од доживотна казна ( ваљда не е голема работа ама сепак личеше на демеџ контрол). Но не беше контрадикторно судењето колку што беше истрага и собирањето докази. Со овие "докази" и јас би им пресудил така.
7. После одат кај родителите на жртвите им викаат дека раководители на ДУИ се вмешани и не можеме да ги спомнеме затоа што се државна тајна, пазете, ДУИ за да се штити себеси некои информации за делово ги прогласил државна тајна.
8. Зошто да се дава верска и национална основа на случајот? Да викаа наркодилери ги ликфидираа затоа што виделе нешто што не треба би било повероватно.
9. Зошто македонците се безрбет и не одат до крај со случајов, ако биле вмешани и ДУИ?
10. Зошто Косово не ги екстрадираа и зошто нема никаква реакција за тоа, нема некоја инстанца каде може да се жалат?
Ти кријат убијци на деца и ти си продолжуваш да имаш дипломатски односи?
Какви доказии бараа они за нивната вина?
11. Капак на се лидер на опозиција пред избори вика невини лежат на затвор за случајов а вистината ќе ги запрепасти сите граѓани, после избори никому ништо? Па не беа овие изјави само за албанците, насекаде ова го викаше, кај сте да барате одговорност?
Толку од мене во темава.
Честито празник и да се надеваме да не се повторат ваквите трагедии.
Kолата со доказите (доказите!) не била запалена иако убијците имале дури 3 грама мозок... Ова да ти било крунски доказ дека убијците се наместени.3. Сите докази се најдени кај една кола кој наводно се употребила за убиството и била оставена до улица незапалена (секој со 2 грама мозок би ја запалил), заштитени сведоци и тн.
Немаа мотив, тоа за мене е најголемата причина за сомнеж.Kолата со доказите (доказите!) не била запалена иако убијците имале дури 3 грама мозок... Ова да ти било крунски доказ дека убијците се наместени.
Притоа доказите не се ни демантирани ни побиени, ама тоа што колата не била запалена, тоа било тоа. Сва среќа што не си адвокат (среќа за сите твои потенцијални клиенти).
Како и да е, не престануваат маките на Албанците. Сѐ некој ве провоцира вака со факти и некакви таму докази.![]()
Омраза.Немаа мотив, тоа за мене е најголемата причина за сомнеж.