Chromium OS

• Креатор на темата Креатор на темата MarioSt
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 мај 2010
Мислења
77
Поени од реакции
31
Локација
Куманово
Вака имам еден лаптоп стар, сакам да го искористам оваа Chromium OS. Ако може некој да ми прати линк за превземање или некакви упатсва како да дојдам до оригинална копија од системов.
*ако имам опција би сакал да е portable

Вака имам еден лаптоп стар, сакам да го искористам оваа Chromium OS. Ако може некој да ми прати линк за превземање или некакви упатсва како да дојдам до оригинална копија од системов.
*ако имам опција би сакал да е portable

Chromium Lime

How to turn your Netbook into a Chroebook with Chromium OS

Оргинал ќе најдеш тука Chromebook ,ако ти се исплаќа да дадеш 299 долари

Ја најдов и јас оваа но не ми изгледа оригинална. (страв ми да ми украде некакви информации, што си е сигурно сигурно си е)
Последен пат кога проверив CromiumOS не идеше искомпајлиран така да освен ако не сакаш да го компајлираш самиот ќе треба да си спуштиш некоја верзија како таа на hexxeh слушав дека е супер :)

Ја најдов и јас оваа но не ми изгледа оригинална. (страв ми да ми украде некакви информации, што си е сигурно сигурно си е)
Стај си тинфоил капче и гаси све дома.

Ај некој поупатен или што го користи / користел, мало инфо за овој OS.
Фала.

Ај некој поупатен или што го користи / користел, мало инфо за овој OS.
Фала.
Главната идеја е цел оперативен систем да се фокусира на интернет, а тоа значи отфрлање на непотребните процеси при стартување на компјутерот (на моќен систем стартува за 10тина секунди од прилика) gui-то е исто како Google Chrome пребарувачот. Игри и алатки некакви посебни нема се шо прајш е на интернет дури и податоците шо ги спушташ одат на интернет, така да теоретски можиш да го користиш на компјутер со многу мала меморија и то е то од прилика вака основното :D

Гледам гоогле со неговата "иновативност" го прави чудово 99% да личи на windows 7.

Главната идеја е цел оперативен систем да се фокусира на интернет, а тоа значи отфрлање на непотребните процеси при стартување на компјутерот (на моќен систем стартува за 10тина секунди од прилика) gui-то е исто како Google Chrome пребарувачот. Игри и алатки некакви посебни нема се шо прајш е на интернет дури и податоците шо ги спушташ одат на интернет, така да теоретски можиш да го користиш на компјутер со многу мала меморија и то е то од прилика вака основното :D
Ова значи дека не е можен пристап до податоци од харддискот, гледање на симнати филмови, слушање симната музика...?

Ова значи дека не е можен пристап до податоци од харддискот, гледање на симнати филмови, слушање симната музика...?
Намената на оперативниот систем е користење на компјутерот само за интернет, значи се шо прајш го прајш на интернет или во превод од хард диск ништо неможиш да прајш (барем до верзијата до која јас сум упатен можи и некоја понова да има :))

Е ај сега кажими дали иконите не ти изледаат како кај мац ос, или таскабарот не ти изгледа како кај windows 7. Сега гледаш како?

scaled.php

chrome-os.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom