Помош, антивирус!

• Креатор на темата Креатор на темата Above.The.Rim
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како за кого, јас на пример несакам да имам ништо што е слабо во квалитет инсталирано кај мене во компјутер, поготово не ако имап бесплатна верзија од многу подобар антивирус достапна, ова знаеш како му доаѓа, некој ти нуди Ауди 6 на поклон а ти му викаш "не ми треба имам Тико" :D или пак она познатото Македонско, си врши работа :icon_lol:
Сепак ти велам секој си има свој вкус и може до утре да се расправаме кој е подобар...
А што мислиш ти да го имаш било кој антивирус купено, а јас со лиценца од нет мислиш твојот подобро ќе работи ?? и да знаеш дека и јас поштувам да се купува се ама во оваа држава каде што се се крадне јас да се правам најпаметен да купувам антивирус НЕ! :) :)

Сеа кај отиде со муабетов? кој рече било што за некаква лиценца (барем не кога зборев со тебе) јас ти посочувам дека Аваст е многу подобар од Mcafee, далеку побрз ќе ти биде компјутерот и позаштитен, (и е бесплатен!) и да ако купиш лиценца, ќе имаш поголема заштитата него со крак, затоа што 90% од тие краков бараат одредени модули од антивирусот да се исклучат т.е. неговата самозаштитата за да инсталираат некој crapware кај тебе во комјутер, така да многу добро знам што значи лиценца-клуч, и крак/активатор кој на кратко ти го гаси самиот антивирус за да ти го активира, истиот.

Каде е логиката? како знаеш што ти се инсталира во компјутерот за тоа време? знам едно време имаше активатор за Нортон кој што буквално го убиваше процесот на Нортон, за да се актвира, но за да го направи тоа бараше самозаштитата на Нортон да ја исклучиш, (tamper protection) со што самиот антивирус нема да може да се штити од малвер/штетни програми кои би пробале да го исклучат/ затворат главниот модул/процес на истиот, seems legit? :pos:

Добро колку пати да ти кажеме дека е забрането да постираш кракови и слична пиратерија?

Добро колку пати да ти кажеме дека е забрането да постираш кракови и слична пиратерија?
Кога си ми рекол да не постирам? Ако не требало тогаш извинете, ама ова може да послужи како едукација. Ако е проблем, модераторите слободно нека го избришат мислењето. Луѓето бараат помош и тука сме да помогнеме. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom