Исклучете роаминг во Охрид, на Водно, во Дојран...

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Ја напраив сметка 250 евра..одиме во т-мобиле со мама ми викаат некој ебани игри сум уклучуел..
У памет си викам какви игри мори жено крастава..
хаххаха
идеш на шетање низ Македонија-ва -или исклучувај скроз или остај си го мобилниот дома:pos: оти „тетките“ ќе си изнајдат изговор и вината ќе ти ја префрлат

хаххаха
идеш на шетање низ Македонија-ва -или исклучувај скроз или остај си го мобилниот дома:pos: оти „тетките“ ќе си изнајдат изговор и вината ќе ти ја префрлат
Апаши...и сеа наместо на претплата ја сум на ебано кредитче..казна шо че праиш :D

е па оди прати ги баба ти и дедо ти во Охрид или Дојран и слушајте се секој ден - па кажи дека сметките им се реални кога ќе треба да платат ко да биле надвор од државава-
кого ќе окривиш во тој случај - ? баба ти - оти зборувала со твоите и не знаела како да си избере оператор па се закачила на некоја албанско-гејска мрежа или ... ?!
Не е бабата крива, крив е внукот зошто не и го наместил телефонот да не може да бира и да прима повици кога е во роаминг

е па оди прати ги баба ти и дедо ти во Охрид или Дојран и слушајте се секој ден - па кажи дека сметките им се реални кога ќе треба да платат ко да биле надвор од државава-
кого ќе окривиш во тој случај - ? баба ти - оти зборувала со твоите и не знаела како да си избере оператор па се закачила на некоја албанско-гејска мрежа или ... ?!
Имаат голема пензија, ќе си платат за роамингот исто ко што си платиле и за телефоните.
Нема никој да окривам, ќе им кажам „на здравје бричење“ и ќе им го подесам телефонот за следниот пат да не им се случи истото.

А ти ќе ги пратиш во АЕК за да го казнат операторот за... Што? Не го сфатив тој дел од муабетот.

Сериозно бе, што треба да направи операторот за да го спречи ова?

Сериозно бе, што треба да направи операторот за да го спречи ова?
ќе си плати реклами по телевизиите и ќе труби - ако воопшто му е целта да остане „чист“ во сето ова - а не да заработува без основа-
исто онакви реклами - како О денари за ова - пакет ваков- онаков- смс- по толку......
-Зборувајте за 0 денари со цела Vip мрежа, засекогаш, без дополнителни трошоци!
-Со ONE Mobile пост-пејд зборувајте за 0 денари со сите ONE корисници, со 0 денари воспоставување на повик и 0 денари претплата.

а фаќа македонски роаминг во албанија и грција ?
зошто само од нив кај нас ?
наште оператори толку се слаби ?
а ?

ќе си плати реклами по телевизиите и ќе труби - ако воопшто му е целта да остане „чист“ во сето ова - а не да заработува без основа-
исто онакви реклами - како О денари за ова - пакет ваков- онаков- смс- по толку......
-Зборувајте за 0 денари со цела Vip мрежа, засекогаш, без дополнителни трошоци!
-Со ONE Mobile пост-пејд зборувајте за 0 денари со сите ONE корисници, со 0 денари воспоставување на повик и 0 денари претплата.
Ми се допаѓа решението. Си размислил да го предложиш на АЕК? Добра идеја е ова, сериозно.
Да им наложи на операторите да пуштат реклама во сите медиуми со која ќе ги едуцира корисниците да го исклучат автоматското бирање на оператор на телефоните.

Ама, што ако некој не ја чуе рекламата и пак се закачи на роаминг? Дали тогаш треба да го казнат операторот? Или тогаш ќе се бара казна за медиумот, затоа што не ја пренел информацијата до корисникот и директно влијаел на високите сметки?

а фаќа македонски роаминг во албанија и грција ?
зошто само од нив кај нас ?
наште оператори толку се слаби ?
а ?
Фаќа, имам зборено и сурфано на македонска мрежа на 20-тина минути до грчко-македонска граница.

Ми се допаѓа решението. Си размислил да го предложиш на АЕК? Добра идеја е ова, сериозно.
Да им наложи на операторите да пуштат реклама во сите медиуми со која ќе ги едуцира корисниците да го исклучат автоматското бирање на оператор на телефоните.

Ама, што ако некој не ја чуе рекламата и пак се закачи на роаминг? Дали тогаш треба да го казнат операторот? Или тогаш ќе се бара казна за медиумот, затоа што не ја пренел информацијата до корисникот и директно влијаел на високите сметки?
ако продолжиш вака, можеме да одиме во недоглед:)
ти ќе ја браниш страната на операторите, јас на граѓаните- и ќе се натегаме до сабајле
колку твои АКО, толку мои ДОКОЛКУ.
нека изнајдат решение онака како мислат и умеат
сепак народот мора да биде запознаен не само со поволностите туку и предупреден за негативностите

ако продолжиш вака, можеме да одиме во недоглед:)
ти ќе ја браниш страната на операторите, јас на граѓаните- и ќе се натегаме до сабајле
колку твои АКО, толку мои ДОКОЛКУ.
нека изнајдат решение онака како мислат и умеат
сепак народот мора да биде запознаен не само со поволностите туку и предупреден за негативностите
Не е финтата да се натегаме до недоглед, финтата е да бидеш разумен и да признаеш дека проблемот не е во нашите оператори (без разлика колку си огорчен кон нив).

Зошто воопшто користат мобилни телефони? Како може да не знаат кога на самиот телефон си пишува на која мрежа е?!
Не е битно сепак, сепак има репение . Пазарна инспекција ќе им ги избришат сметките за момент.

Не е финтата да се натегаме до недоглед, финтата е да бидеш разумен и да признаеш дека проблемот не е во нашите оператори (без разлика колку си огорчен кон нив).
НЕ, не сум воопшто огорчен
но, не е во ред да ги ограбуваш луѓето, а да при тоа не си мрднал со прст бар да им укажеш што треба да прават
Едноставно сакам мирно и без трзавици да живеам - да не случајно сум пропуштил вести ,та не сум у тек со “новините’ кои секојдневно ни се нудат- закони секакви, забрани - и ред др.работи
весник- кој купил кој не купил
наместо турско-индиските серијали по телевизиите -можат да одвојат некоја минута и им да разјаснат на народов- а да не играат луѓево расипан телефон од чул -недочул
а мобилни имаат и најмалите и најстарите- па иди прашај ги ти за роаминг :pos:

НЕ, не сум воопшто огорчен
но, не е во ред да ги ограбуваш луѓето, а да при тоа не си мрднал со прст бар да им укажеш што треба да прават
Едноставно сакам мирно и без трзавици да живеам - да не случајно сум пропуштил вести ,та не сум у тек со “новините’ кои секојдневно ни се нудат- закони секакви, забрани - и ред др.работи
весник- кој купил кој не купил
наместо турско-индиските серијали по телевизиите -можат да одвојат некоја минута и им да разјаснат на народов- а да не играат луѓево расипан телефон од чул -недочул
а мобилни имаат и најмалите и најстарите- па иди прашај ги ти за роаминг :pos:
Како да ти објаснам дека домашните оператори во овој случај не се тие што ги ограбуваат луѓето?
За разговорите направени во роаминг странскиот оператор испраќа сметка до домашниот оператор, која тој мора да ја плати без разлика на се' останато.

Ако не, предложи таму во АЕК да им наложи на операторите да ги „субвенционираат“ разговорите на своите корисници во роаминг. Ова може да се оддвои од годишната добивка на операторот, средства кои тој би ги пренасочил за овозможување бесплатни разговори во роаминг за своите корисници (пошто за услугата мора да плати на странскиот оператор). Ама па, како ќе се реализира ова ако операторот прикаже загуба (како што тоа го прават некои од операторите)?

Сфаќаш кон што целам? Дека муабетот што го тераш е бесмислен и без малку логика. Ти реков, сфаќам дека си огорчен кон операторите, ама размислувај малку логички. Ако нешто не ти е јасно во врска со тоа како функционираат некои работи, слободно прашај. Не е срамно да се праша, ама смешно е да се зазема некаков став за тема од која очигледно немаш големо познавање.

па сите телефони се default на автоматска мрежа.толку ли си ќор башка па да не приметиш дека ти е името на мрежата на некоја албанска сменето?
па искрено да ти кажам повозрасните луѓе не ни приметуваат ,видод им е ослабнат ...младите си приметуваат и одма менуваат мрежа,али ајде пример некој повозрасен(постар) кој едвај научил да влезе во именик и да сврти број и да отклучи и заклучи телефон ќе ти проверуваат на која мрежа се или да ја сменат кога незнаат...
--- надополнето: 5 април 2012 во 00:38 ---
Абе стигаа пораки мислам дека влегуваш во таа и таа мрежа и слични ствари.
Не функционира тоа повеќе?
да ,по обичај стигаат пораки со влегување во друга мрежа...:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom