Колку се пристојни возачите на ЈСП?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување

Колку се пристојни возачите на јсп?

• Прилично пристојни и го почитуваат кодексот на однесување.

Гласови: 27 57,4%
  • Воопшто не се пристојни не го почитуваат кодексот на однесување.

Гласови: 20 42,6%

• Вкупно гласачи
    47
screen-capture-257.jpg

Возачите што возат на селските линии немаат никаква култура. Пуштаат шабанска музика, пцујат, сум начекал некои и да пушат во автобус.

Ова да претпоставам било во петок или вторник. Има и љубезни и некултурни, ама во петок и сачмарка да им извади ќе го поддржам.

Во автобусиве на Јсп што не сум видел едностано порасипана и поарогатна стока не сум видел,човече пред неколку години пред мене возачов фати човек со вратата и не ја отвараше 2 станици без никаква гужва (секоја чест на луѓево што не го згазија од ќотек јас би) и тоа верувале или не порано многу често се случуваше во истиот автобус а да не спомнувам кога се обидуваш да го фатиш автобусот стигаш до него и возачов намерно тргнува.
Незнам едноставно кој е полош дали стариве возачи или младиве само што се вработени. :sick:

Возачите што возат на селските линии немаат никаква култура. Пуштаат шабанска музика, пцујат, сум начекал некои и да пушат во автобус.
А у градскиве линии бетовен свири, возачот е облечен во смокинг и се служи чај.

Возачиве се леле мајко. Еден дечко лани отвори прозор на горниот кат и возачов на полу полн автобус на разглас му рече "затвори прозор бе мајмун". Кој срам е тоа пред луѓе да ти го каже.....

Еден период беа у добрите т.е викаа „повели“ кога ќе купеше картичка (тоа кога го донесоа правилникот за однесување), а сега... се качуваш у двокатна 9ка, си викаш еј колку сме модерни и Јапанциве да ни позавидат, ама кога рокна тоа босанското турбо фолк срање ми се скрши филмот...

Треба и ромско и народно да пуштаат. Онака од сабајле ненаспани да се расонуваме со песната на Џеват.

Има еден возач на 57 тој човек мислам дека роден е нервозен.значи кога некој ќе се насмее ќе стане ако треба и на крај ќе отиде и ќе му се развика.
Луѓето не ги пушта да се симнат од предната врата дури и кога е полн автобус,дури и да има луѓе со штаки.
еднаш еден таксист му искочи пред пат и овој намерно го удри и му вика е сега дека немаш памет ќе почекаме полиција а патниците кога му се развикаа зошто направил така кога сега на работа ќе закаснеле,овој јасно одговори "ми е гајле" :pos:

Има еден возач на 57 тој човек мислам дека роден е нервозен.значи кога некој ќе се насмее ќе стане ако треба и на крај ќе отиде и ќе му се развика.
Луѓето не ги пушта да се симнат од предната врата дури и кога е полн автобус,дури и да има луѓе со штаки.
еднаш еден таксист му искочи пред пат и овој намерно го удри и му вика е сега дека немаш памет ќе почекаме полиција а патниците кога му се развикаа зошто направил така кога сега на работа ќе закаснеле,овој јасно одговори "ми е гајле" :pos:

Мислам дека го знам кој е. Го боли цеф човекот дали му се брза на некој или не. Автобусот во лер го вози поголемиот дел од времето (убрзува на тргање и после до станица се тркала конзервата пополека). Плус кај тоа вецињата што им се, незнам што праи али по 5 минути се задржува најмалце. И еднаш една жена му се развика пошто каснеше 15 минути од возен ред и овој и вика е сеа додека не ми се извиниш не тргам пошто ми се дереше. И 5 минути у место стоеше чоекот, па кога му се развикаа сите од автобусот тргна некако.

Пред околу месец дена одам на факултет, се качувам во дупла сокршена 2-ка во Автокоманда, и автобусот нормално си вози станица по станица и веќе на Битпазар е фул. Во автобусот смрди,:eek:o_O корни, старци се влечкаат на сите страни :гомце: ... Јас стоев на средина ... застанува на соброна се симнаа сите што се симнаа и една стара (кој знае колку години беше) „Мајсторее чекај !!! “ само што се доближи до третата врата, бидејќи имаше гужва, овој и затвори врата и продолжи да вози.:pos::pos::pos: Лелеле лелее кога почна да тропа старата мислеш Рамбо тропа, вратите ги извитка, почна да го пцуе, да го колни шоферот. :pos::pos::pos:Кога стигна на градежен старата се симна и брзо отиде на предна врата, се качи и почна да се расправа со шоферот, а позади неа чекаат 20 души да влезат. Пцуење, колнење ... 10 мин. стоевме во автобус додека таа си ја олесне душата. :pos: :pos::pos:

... има уште многу дешавки :pos::pos::pos:

Колку се пристојни?........ да речеме Ич...., но сепак има исклучоци, односно возачи кои имаат вистинска култура :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom