Wi-Fi рутери (препораки, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата JaaMajkata
  • Време на започнување Време на започнување
Imam ruter TP-LINK TL-WR340G i koga kje go stavam kabelot za internet od modemot vo ruterot nemozam da se konektiram na internet.Isto taka mi pravi i problem koga kje go stavam kabelot od ruterot vo kompjuterot.(starata mrezna mi izgore i sea na novata ne mozham da imam internet na kom.Koga kje go stavam kabelot vo kom na ruterot ima a na kom nema i obratno)...

imam dukan na 100m ne cist prosotr od doma znam deka ne mozam da go ulovam toj net...\\\\\\сега имам комшиски нетови многу сите имам лозинки али ми се со слаб сигнал на една две црти за да го појацам сигналот дали мозе да ставам друг рутер овде кај мене и безжицно да го поврззам со некој од комшиите или да вадам антена на покривот од дукАНОТ па да се појаќа сигналот... ако има опција имам дома 6 рутери разлицни ако има шанса да користам некој од нив..

Pomos ako moze.
Zemav net od Telekabel,si instaliraa niven modem i na PC si raboti se ok.No mojot Wi fi ruter (TP LINK TL-WR 340G) nikako da go prevzeme netot od modemot za da go zraci .

Pomos ako moze.
Zemav net od Telekabel,si instaliraa niven modem i na PC si raboti se ok.No mojot Wi fi ruter (TP LINK TL-WR 340G) nikako da go prevzeme netot od modemot za da go zraci .

Мислам дека треба да ти ја регистрираат MAC адресата таму во телекабел за да може да функционира.

Мислам дека треба да ти ја регистрираат MAC адресата таму во телекабел за да може да функционира.
Ја оправив, ја клонирав Мак адресата од компј. во сетинзите на ви фи рутерот и сега е ок.Сепак фала другар.

imam dukan na 100m ne cist prosotr od doma znam deka ne mozam da go ulovam toj net...\\\\\\сега имам комшиски нетови многу сите имам лозинки али ми се со слаб сигнал на една две црти за да го појацам сигналот дали мозе да ставам друг рутер овде кај мене и безжицно да го поврззам со некој од комшиите или да вадам антена на покривот од дукАНОТ па да се појаќа сигналот... ако има опција имам дома 6 рутери разлицни ако има шанса да користам некој од нив..
Mozes da stavis tvojot ruter da bide vo bridge mod so nekoj od komsiskite t.e net (WAN) ke dobiva ruterot wirellesely,no za toa da profunkcionira ima mnogu zaebancii, prvo ruterot(tvojot) treba vo opciite dfa ima bridge mod +WPAenkripcija da koristi(isto so komsiskiot) vo bridge inace ne ti koristi ako e so wep, treba na isti kanal da zracat (primer 6 so 6) i da imas isti ssd so toj komsiskiot i da mu ja znaes MAC adresata, pa duri i da se od isti brend dvata rutera da ne recam i model....ne se uparuvaat site so site itreba probuvanje dosta.

Дечки ај малку помош. Во план ми е да земам рутер па се мислам помеѓу овој и овој, или да ми преложите некој друг со приближна цена како и овие.

Све зависи како и зашто ке го користиш, за понапредно користење ако мислиш да му ставаш DDWRT пример Tendava (според ова тука) има 2Мб flash size што е премалку за флаширање со DDWRT. Другиот ТП-линк рутер има поголем флаш сајз (изгледа 4МБ) според базата на ддврт иако моделот што таму е подржан има подруга ознака WR841N(D). Имаш дискусија тука за тој рутер колку и кои се подржани.

Го земав TP-Link-от, го пуштив и супер е сигналот на сите места каде што ми требаше интернет :D

Zdravo na site. Aj edna preporaka za ruter ako moze. Znaci ruterot za koj imam potreba treba bez nikakvi problemi da pruzi stabilna poddrska za 4-6 korisnici, so pdignati MAC filtri, so adresni rezervacii, so vklucena kontrola za pristap do odredeni domejni, so vklucena kontrola na bandwith, i paralelno emituvanje na 2 SSID. probav so nekolku ruteri no najverojatno zaradi slabata konfiguracija na istite, na pr. na posledniot mnogu slab procesor, signalot nemase nikakva stabilnost. Eden moment go ima pa vo sledniot signal kako signal postoi a konekcija skoro nikakva/ Ve molam za predlozi

Имам еден проблем, значи вака...Имам рутер Fritz Box 7170 и 7270, и имам интернет Он Нет бежичен, значи со сателитска антена. Но но неможам да поврзам ниту еден од овие рутери, ако некој знае нека ми покаже како оди таа работа...фала однапред..поззз

Има денес нетов проблем, ме известија дека е до нив. Ова инфо на рутеров свети црвено што значи тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom