Бои за ентериер(соби) HELP

• Креатор на темата Креатор на темата Пратеник
  • Време на започнување Време на започнување

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Локација
Прилеп
Ми треба помош за бојата на ѕидот во собата(дневна) .Отприлика некаде е 4 на 3 метра и сакам некако визуелно да изгледа како поголема.Имам црн ќош (тросед и двосед) пред него црна масичка,комода темно дрво боја и камин црн во ќошот.Е сега кои бои да ги ставам ќе бидат најприкладни за визуелно зголемување на просторот.

Ми треба помош за бојата на ѕидот во собата(дневна) .Отприлика некаде е 4 на 3 метра и сакам некако визуелно да изгледа како поголема.Имам црн ќош (тросед и двосед) пред него црна масичка,комода темно дрво боја и камин црн во ќошот.Е сега кои бои да ги ставам ќе бидат најприкладни за визуелно зголемување на просторот.

Па сликај ја собата.. ќе ги нагодиме послем боите;) Вака на слепо тешко иде.

Таванот би требало да биде во бела боја или светло крем боја затоа што таванот обично е во сенка.
Исто така белата боја на таванот визуелно ја зголемува висината на просторот, добра комбинација е ѕидовите да се обоени со вертикални линии (пруги), може некој интересен тапет.
Генерално помал простор визуелно станува поголем ако ѕидовите се со ладни, светли бои, затоа што ладните бои подобро ја доловуваат одалеченоста отколку топлите бои,
Значи визуелно би го зголемил просторот со светло зелена, виолетова, светло сина,

da,sina,zelena,kao sto ti pisala i Darklady,a moze da odberes i nekoja nijansa na zoltenikava boja.ubavo bi bilo ako se odlucis za violetova,no da bide jorgovan boja zatoa sto temnata vo senka preoga vo kafena.ako sakas site zidovi da ti bidat vo boja napraj gi vo nekolku nijansi od edna boja-taka ke ja razbies granicata megu zidovite,no ke gi izberes najsvetlite nijansi.dokolku pak se odlucis za vtora varijanta, samo eden zid vo boja, ofarbaj go toj sproti prozorite za da bide osvetlen i da dojde do izraz.drugo se moze da ostane belo poso kako sto sfativ imas temen namestaj,a na ostanatite-ili na eden zid-mozes da si ,,poigras'' so ineteresni vertikalni(od gore do dole no samo na ednata strana na zidot,ne do sredina,ili pak cel zid) ili horizontalni(mali okolu 20 do 25cm dolzina, pocnuvajki od rabot na zidot) linii , koi moze da bidat vo sprotivnata ili vo istata boja so koj bi bil oboen eden od zidovite. :)

АКаков ти е подот? Прозорци колкави и каде?

Па сликај ја собата.. ќе ги нагодиме послем боите;) Вака на слепо тешко иде.

123321.png
Вака нешто иде не сум во куќата сега не сум уште преселен па не можам да ја сликам
--- надополнето: 30 март 2012 во 01:09 ---
АКаков ти е подот? Прозорци колкави и каде?
Има бродски под (штици) лакирани средени дрво боја а пенџерињата стандард ко на куќите од 70,80 години со три стакла |S|S|S| вака нешто(S* Стакло) :) .Имаш на сликата каде стојат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom