Преработки кои се попопуларни од оригиналите

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Jeff Buckley ја има до совршенство доведено Hallelujah, не дека другиве не се добри ама оваа ми е најјака.

Teшко ми беше да препознам дека се работи за иста мелодија. Која од нив е попопуларна ?
Според мене онаа од Skazi. Сеа ипак ако дојде некој reggae фанатик ќе рече дека не е точно и дека оваа другава е далеку популарна.

Според мене онаа од Skazi. Сеа ипак ако дојде некој reggae фанатик ќе рече дека не е точно и дека оваа другава е далеку популарна.

И јас мислам дека на Скази е попопуларна. Не мора да значи и дека е подобра, ама мислам дека токму тие и ја популаризираа песната помеѓу помладите генерации. Јас на пример прво ја чув на Скази верзијата, па после некоја година го чув оригиналот. :)

Ја би за Peter Tosh ама факт е дека Skazi до врвот ја донесе :)

Добро е... но не ми се верува дека нивната изведба била популарна од изведбата на Ленон

Добро е... но не ми се верува дека нивната изведба била популарна од изведбата на Ленон
Број 1 Ју. Кеј Хитс во 1981 верзијата на Рокси Мјузик. http://www.everyhit.com/searchsec.php

Не влегла ниту во Топ 40 Ју. Кеј Хитс верзијата на Ленон

http://www.everyhit.com/searchsec.php

Teшко ми беше да препознам дека се работи за иста мелодија. Која од нив е попопуларна ?

Ни двете. Постои еден бенд под името ПРОДИЏИ. И незнам кој е типов на второво видео зашто оригиналот на песнава е од Макс Ромео, реге изведувач.

И јас мислам дека на Скази е попопуларна. Не мора да значи и дека е подобра, ама мислам дека токму тие и ја популаризираа песната помеѓу помладите генерации. Јас на пример прво ја чув на Скази верзијата, па после некоја година го чув оригиналот. :)

Да не беа Продиџи ретко кој ќе знаеше дека постои песнава вклучувајќки го и Скази ;)

На првото видео е оригиналот, на второто верзијата на Продиџи од 1991-ва година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom