The Doors

• Креатор на темата Креатор на темата MorrisonKA
  • Време на започнување Време на започнување

MorrisonKA

You need a fucking hobby, bitch!
Член од
23 март 2007
Мислења
815
Поени од реакции
27
Колку што можам да забележам ( можеби грешам) The Doors сеуште не се коментирани као група.
Па, би сакал да знам што мислите за нив, нивната музика, текстовите на Морисон и што мислите за нивното ново reuniting ( под името Riders on the storm) со типот од Тhe Fuel како пејач (претходно беше фронтменот од The Cult)? Може ли некој да го замени Џим?

Ух...една од моите омилени групи (поп.бендови). Редовно се на мојот репертоар кога возам (па и на кратки релации). Два три албуми во колата (и на касета и на CD) ...така ме релаксираат ...милина.

Respect for Jim

jim_morrison_big.jpg

top si se. t.e. si bea.Dosta vlijatelen bend vo muzickata istorija.Steta sto jim umre ama toa ti e .Pozdrav i RIP JIM MORRISON

Без Џим Морисон ништо не прават. Тие се легенди и џабе ќе се собираат пак за пари е тоа само.

Повторно обединување нема никаква поента...нивната слава е тоа што е благодарение на Џим,а бидејќи него веќе го нема џабе им е се...
А иначе Дорс...не се опишуваат со зборови...бенд што го сакам уште од основно,едно време и маица со Морисон носев...

Начинот на кој ја принесуваат песната со целата нејзина тежина,онаа моќ на сцената,доста збунувачките текстови,иако некои кратки,сепак имаат многу да кажат.Со еден збор-феноменални!

wtf.....?

Radost za nas hipicite (blah), ama bez Jim nigde ne se ojt. RIP btw.

Od ona sto go znam za niv mi dava pravo za eden skromen komentar a toa bi bil deka tie nikogas ne bi bile isto bez JIM..a za nivnata muzika...sto da kazam...nemam zborovi...toa e cista klasika...nemozam da izdvojam zborovi...

doors , чиста класика,ногу ги сакам и поштувам ликот и делото на дорс.они ја доведоа американската psychedelia do совршенство. поезија у боја. а новата реинкарнација без морисон ми се чини нема да функционира, џим ја давал харизмата и шмекот на бендот, бил повеќе од лидер Mr.literature man.RIP

The Doors...ме потсетуваат на едно време...кога бев мало,мало многу мало детуле...и сестра ми ми ги пушташе на касетофон...уште од тогаш ми влегоа во крвта.
Во секој случај ти не се онаа група што беа со и без Џим,ма колку и да сакаат и да се обединат,секогаш ќе им фали мозокот на бендот.
Инаку за оние кои што допрва го откриваат светот на квалитетната и култна музика како теми од „Вратите“ кои им ги препорачувам би ги издвоил:

"L.A. Woman"
"Hello I Love You"
"Break On Through"
"Love Her Madly"
"People Are Strange"
"Roadhouse Blues"
"Touch Me"

............ и уште милијарди други..веќе незнам кои да ги издвојам,зашто навистина премногу му се преслушувани нивните песни.

Е сега некои од нивните обожаватели (во кои би требало и јас да се вбројам) би помислиле...што направи овој не ги спомена нивните класици...токму така ги оставив овие психоделики за крај:

"When The Music's Over"
"Riders On The Storm"
"The End"

ЗАКОН СЕ!

Колку што можам да забележам ( можеби грешам) The Doors сеуште не се коментирани као група.
Па, би сакал да знам што мислите за нив, нивната музика, текстовите на Морисон и што мислите за нивното ново reuniting ( под името Riders on the storm) со типот од Тhe Fuel како пејач (претходно беше фронтменот од The Cult)? Може ли некој да го замени Џим?
Ian Astbury (The Cult) донекаде најдобро го замени Морисон би сакал да најдам нешто од тие свирки па ако некој знае некој линк плиз.

Пошо никој не ми даде линк сам си побарав и еве една интересна споредба што многу ми се допадна

дорс не иде без Џим...Сеа додека го пишувам ова ме глеа,закачен ми е на плакат-american prayer, најдобар поет и моја прва платонска љубов, а и воедно најсекси суштество кое било кога сум го идеализирала, од него си ја посветив lost litlle girl, а на повеќето песни ме хипнотизира...
Џим е Дорс. Дорс се Џим. А, се друго е само злоупотреба. таа харизма нема да ја има ниеден рок лидер ни за100 год.
Сакам да идам у Париз за него.

Мориосон даваше живот на дорси, без него не е тоа тоа. Но сепак поздравувам било како обид за соединување на еден легендарен состав.

Се наежив само кога ја видов темава...
Да ти одговорам на прашање:Мислам дека нема да биде исто без Џим Морисон,иако е убаво како обид.Ама човекот е...не знам,немам зборови.
Ако некогаш во животот некој ми бил блиску до идол,тоа се Џим и Боб Марли.
Кога би ја сватиле убаво лугето пораката во Break on Trough,колку би било фино.Уште повеке кога и би го примениле тоа.But People are strange,when ur a stranger...Масив респект.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom