Проблем некои Web страници со дупли рутер

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.640
Поени од реакции
27.598
Имам Wireless интернет од One. Кога го користам директно на компјутер немам никаков проблем, но кога користам преку рутер, некои страници не ми се учитуваат (на пример Linkedin). Дали некој има сличен проблем и дали некој знае решение за ова.

Имам Wireless интернет од One. Кога го користам директно на компјутер немам никаков проблем, но кога користам преку рутер, некои страници не ми се учитуваат (на пример Linkedin). Дали некој има сличен проблем и дали некој знае решение за ова.
јас имав проблем со гембирд рутер али сам си го купив и коа се расчќиткав по интернтов дознав дека самиот рутер е булшит. ти глеј за твојот да најдеш некој фримвер па да го апдејтуваш можда ке се среди - кај мене пола страни не ги отвараше пола ке ја лоадира на пола ке закочи и слично. живци искинав со рутерот!

јас имав проблем со гембирд рутер али сам си го купив и коа се расчќиткав по интернтов дознав дека самиот рутер е булшит. ти глеј за твојот да најдеш некој фримвер па да го апдејтуваш можда ке се среди - кај мене пола страни не ги отвараше пола ке ја лоадира на пола ке закочи и слично. живци искинав со рутерот!
И го среди ли барем на крај?
Иначе и мојов рутер е гембирд и да ти кажам јас не се нервирам, си се навикнав веќе.

Дај ако го среди кажи ми како го среди. Пошто јас го пробав истиот Рутер на друга интернет конекција си работеше нормално. Тоа што го прочитав на интернет се вика Double NAT. Тоа било проблем кога конекцијата иде преку 2 рутери. И дека со секој Рутер би било исто. Останува да земам за проба некој поубав Рутер и да пробам.

И го среди ли барем на крај?
Иначе и мојов рутер е гембирд и да ти кажам јас не се нервирам, си се навикнав веќе.

Дај ако го среди кажи ми како го среди. Пошто јас го пробав истиот Рутер на друга интернет конекција си работеше нормално. Тоа што го прочитав на интернет се вика Double NAT. Тоа било проблем кога конекцијата иде преку 2 рутери. И дека со секој Рутер би било исто. Останува да земам за проба некој поубав Рутер и да пробам.
јас прво кога го земав исто го поврзав преку друг рутер. мене ми беше финтата да добијам ваерлес конекција и што се деси. на стариот рутер ми беа поврзани 2та компјутера а тој гембирдот беше САМО за ваерлес и тоа на мобилен - чат пат и ако дојдеше некој лап топ на поправка да не брцам кабли. е сеа едно време си викам што .!. ке ми се 2 рутера дај ке го остаам замо едниот т.е тој со ваерлес и почна прво да не ми отвара некои страници ( што претходно ми ги отвараше ) почна на моменти да ја лоадира страната на моменти не. некад се дешаваше цела лоадирана страна да биде а на мозилата да врти она у круг што покажува кога се лоадира страната и слични срања. пробав да му најдам фримвер ама немаше т.е само еден имаше него не го биваше си реков ај да не е од конекцијата го стаив на друг ПЦ со друга конекција исто ми праење. пробав да го сетирам гасев фаерволи курци палци НИШТО не помогна се расчепкав да видам кој имал сличен проблем и видов дека самиот рутер е срање и го дадов на крај рутерот сеа сум пак на статична конекција. така да ако го имаш истиот гембирд рутер WLR 2 мислам вака беше моделот - подобро мавни го од земја џабе само ке се нервираш верувај НИШТО нема да ти помогне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom