OS во Apple исто се надградува со еден клик. Позната мантра е дека секој нареден оперативен систем на Apple е „само сервис пак“. Веројатно не е мејџр промена пошто и името збори Лав-Планински Лав. Исто како што беше Леопард-Сноу Леопард. како и да е: цената (ќе) му е само 29 долари и јас сигурно ќе го купам. башка што нема сериски броеви активации и остали срања, па ќе го поделам со секој што сака...Ова на Apple не е оперативен систем туку сервис пак, бидејќи има само нови работи додадено не е нов оперативен систем, ама тие го рекламираат како нов оперативен систем. Најдобра надградувачка патека има Линукс бидејќи не мора да го преинсталираш новиот систем, туку веќе постоечкиот го надградуваш со еден клик на копче за разлика на пример од Windows, ама тоа е сето дел од бизнис моделот кој е стар многу години и датира уште од времето кога интернетот беше само за листање на интернет страници.
акциите на Apple се преку 500 долари - беа 50 во 2001. се утепаа сите од правење ултра тенки лаптопи и пљуваа по MBA, сеуште е најпродаван ултрапотрабл. MacBook Pro се продава се повеќе и повеќе, дури и кај нас. до пред пет години пет души у мк имавме мекинтош, а сега гледам на сите страни....
да, на глобално ниво OSX е околу 9%, ама нема везе. многу луѓе го викаат скапа играчка и „знаеш ли што ќе купам за тие пари“ ама нема везе.
јас веќе 7 години не сум купил друга машина освен Mac. и не планирам да купам...