Куглање...

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Куглање

Македонската репрезентација на свтското првенство кое се одржува во Нови Сад (СЦг) се пласираа помеѓу осумте најдобри. Во осмина-финалето беше совладана Словачка со 5-3. Нашата репрезентација настапи во состав Даниел Фучкар (647 соборени дрва), Борис Бенедикт(633 дрва),Миле Димковски (548 дрва), Костадин Манев (641 дрво), Тодор Манев (617 дрва), Менсур Ајдин (583 дрва).

Имаме добра репрезентација во куглање, ама не сум запознает со играчите кои се.

Ја би сакал да пробам куглање онака за забава.Каде има куглана во Скопје?

Mусандра. И јас би сакал да пробам некој ден... ама имам некое претчуство дека цените се изгор.

50 денари саат

од човек..

јас мислам дека не е скапо.

За цената сум 98% сигурен. Ќе прашам пак па ќе ви кажам. Знам другари мои одеа.. така да сигурно не ми е од памет цената..

Aко е толку, навистина вреди да се проба... прашај, па кажи ми сигурно. Не сакам да отидам и да прашувам за цена само... :wink:

200 денари е лента

Сега прашав. Може да играат колку души сакаат. Саат време е терминот. Само не знам како е периодов можно е и да се закажува. Пред 2-3 месеца кога одеа другариве не закажуваа.

Што значи во право сум бил од прилика за цената. 4-рица по 50 денари..

Во Скопје, во сутеренот на ГТЦ има куглана. Бил ли некој некогаш таму? Би сакал ли некој да си ги одмери силите со мене на тоа чудо? У пиво не играме, зашто немате шанси... :zlo:

Јас иам одено неколку пати на куглање...Штета шо не сум од Скопје.

100%

Еве вака, Gerard е во право. 200 Денари саат, ама ако отидат 20 души ке платат по 10денари. Фала богу најубаво е 4рица по 50 денари. Е сега бидејќи знам како изгледа тоа куглање ве уверувам дека повеќе од 20 минути на стаза од човек не се препорачува првиот пат, бидеќи ќе ве болат нозете. Телефон за закажување е 3120407, локал 189. Сега не е во ек сезона и термини има колку сакаш ама педантни газди очигледно. Ако некој реши да оди нека објави, сакам да фатам сеир :tv:
p.s. Gerard кого знаеш?
p.s.scriptum Резултатите од мкд репрезентативци се бајаги стари. Најново е кадетското првенство во Сараево, Бранко Манев и Александар Соколовски имаа еден-два победа во дисциплината спринт. Значи злато и сребро.

"ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ" СО НОВ ТРЕНЕР

Драги Димитровски е новиот тренер на кугларите на Работнички. По предлог на играчите, а внесено во договорот, што, се чини, е прв од ваков вид меѓу тренерите во куглањето, неговиот мандат засега е ограничен на две години, период во кој Димитровски ќе се обиде да создаде екипа која по тој период ќе игра една од важните улоги во домашното првенство.

Основната разлика меѓу Американскиот "tenPin" bowling и европското најнпин куглање е како што самото име кажува бројот на оние чуда кои се буткаат. Ние ги викаме ”кегли” што значи "Pin". Втората главна разлика се куглите. Европското куглање, кое постои во Македонија има помали кугли кои се полесни, но во нив нема дупки за прстите, туку се држат на дланка и со прсти. За разлика од Американските кои најголемите достигнуваат до 15-16 килограми, нашите имаат стандардна величина и тежина од 3 кила и 200 грама. Има и други разлики и финеси но се поситни и не толку важни...
Сите информации за македонското куглање ги има на www.kuglana.blog.com.mk

Еве една интересна вест во врска со куглањето

Во Египет откриена најстарата кугларница.

Најстарата сала за куглање е откриена од страна на италијанската археолошка експедиција, која, според истражувањата била изградена во 323 година пред нашата ера. Во една од ископините биле откриени обликувани каменски патеки, како и камена кугла со дијаметар од 20 сантиметри, што потсетува на американскиот вид куглање, популарниот боулинг. Ископувањата продолжуваат и се очекува Министерството за култура на Египет да го вклучи археолошкиот локалитет во туристичката мапа на земјата.

Еве една друга поинтересна (барем би требало да биде на темава) вест... http://www.fiqwnba-nbc.de/WM_Kosice_Nr_09___Dienstag.pdf
Кој разбира Дојч ќе знае... кој не... го здрвивме домаќинот, нивниот тренер не маваше со шишиња вода у публика, ние сакавме да го тепаме ама се смиривме, и на крај откако ги победивме станавме 4 у свет... :ojea:

леле многу ефтино е кај вас бе во СК овдека сат време е 300 ден ама многу е јако да се играм

Денес, започна корпоративната лига во куглање. Вработени од 8 реномирани компании се натпреваруваат меѓу себе по системот лига натпревар. Денес е прво коло. Многу смеа, музика, забава и чат пат по некоја пцовка за промашување...
Ако некој има вработен во Pay plus, Microsoft, Pexim, IK Banka, Securicom, А.K. Димитров, EOS, и уште една екипа која не ми текнуе... да се јави... :olee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom