Што ви даваат од дома?

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
Ми дале ум, значи ипак потекнувам од патријахална фамилија, многу заебанции не, се да е стокмено, на време дома(недај боже да идат по мене).. Значи не се жалам од нив, ма да можеле малку полабаво ама тоа е тоа, ми пружиле се што ми е потребно, така да добро е да не се жалиме.. А јас на мојве деца, се надевам дека ќе ги удоволам, и се трудам, и нема да престанам, да им удоволувам, снабдувам засега нивните желби се минимални и лесно се снаоѓаме, а идат и големи денови за длабоки џебови, што значи треба шпарање малце, за да бидат во колосек со се.

на мене ќе остане се, оти сум сам, немам ни брат ни сестра, за што од секогаш сум се жалел.
но материјалното не ми е важно, оти тоа се заработува, не е тешко ако се сака.

најважното што ми го оставија е воспитувањето, почитувањето кон роднините и блиските и љубовта кон знаењето, така да, обезбеден сум доживотно.

многу направиле за мене и многу им должам

на мене ќе остане се, оти сум сам, немам ни брат ни сестра, за што од секогаш сум се жалел.
но материјалното не ми е важно, оти тоа се заработува, не е тешко ако се сака.

најважното што ми го оставија е воспитувањето, почитувањето кон роднините и блиските и љубовта кон знаењето, така да, обезбеден сум доживотно.

многу направиле за мене и многу им должам

Многу убав пост.

Љубовта пред се највеќе ја ценам од моите родители и тоа дека ме изведиле на прав пат а за имот единец сум и се ќе биде оставено на мене нема на кој друг :pipi:

ако мојата мајка и татко не беа сигурно дека ке бев батал чупе

секој родител се шо грати и се што прави во својот живот го прави за себе но повеќе за потомокот односно за своите деца така да гледано од материјална вредност дали било кола куќа имање или слично останува на децата, е сеа не се гледаат сите работи материјално.. имам многу добиено од родителите мои значи навиките начинот на однесување постапките воспитанието продожување на некои традиции и слично...

Ми даваат огромно право на избор за се и сешто
цитат од мајка ми:
Moe e да ти кажам шо е добро,а шо не чини..твое е да си одлучиш,нема да ти забранувам ништо,сама ќе си одговорна за своите постапки.

Премногу ми веруваат и да ми се случи нешто спремни се сите пари да ги дадат за да сум океј.
Ме научија да не сум материјалиста и дека не се шо ќе посакам можам да го добијам во најкус можен рок,а да не е неопходно и најважно од се,почитта кон нив и целото семејство.
На децата(дај Боже да ги имам :)) би им го направила истото само шо тука ќе додадам дека не е битно кој ќе е помал,а кој поголем и двајцата ќе ги имаат истите права и тој шо прв ја почна кавгата,тој е виновен..а,не секогаш помалиот/помалата :)

Многу љубов разбирање воспитување...

Ај да не се трескам од земја материјално сум презадоволен љубовта ми следува безусловно:vozbud:

Нервози и фрустрации...

освен тоа што ме создале и ми обезбедиле покрив над главата (донекаде).... друго ништо... за тоа каков сум и колку имам сам си сум заслужен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom