Дали би донирале јајце клетки или сперма?

• Креатор на темата Креатор на темата Ineka
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би донирале јајце клетка или сперма за 5000$???

• Да

Гласови: 166 68,3%
  • Не

Гласови: 77 31,7%

• Вкупно гласачи
    243
mozebi sum skrzava no nikogas ne bi donirala(barem taka mislam sega).nemozam da podnesam da znam deka nekade postoi moe dete a jas da ne go poznavam.pobogu toa me uzasnuva.sakam moite deca da bidat so mene

Абе кизнај како да речи чоек...од една стана ќе усреќиш некој, од друга страна со тоа дониране јајце клетки и сперматозоиди колку полу браќа и сестри има на светооов, нормално дека е голем светот ама нема да знајш на кого му завршиле работа твојте полови клетки и на кого ќе налете твојте деца во живото....не би го чуствувала како нешто мое, зашто не растело во мене

би донирал,за 5000$ ја би рипнал наглавачки од 5 спрат,:vozbud: и плус знаеш дека некој ќе направиш среќен со тоа

А во однос на тоа дека ваши гени ќе шетаат , што е со крводарителството?

ц ц ц ц...никакви гени не даваш со крвта, ништо неможеш да наштетиш...незнам колку си информирана ама еритроцитите немаат јадро така да не пренесува никаква генетска информација

od edna strana parite se stvarno primamlivi, pa uste za rabotata so treba da ja zavrsi edno masko, so e dosta ednostavna a ti nudat fajv grend...toa me vlece da biam ZA, ama od druga strana koa ke mi tekne oti nekade ke ima dete, so se veli, moja krv a jas najverojatno nikogas nema da doznaam nisto za nego/nea...ne znam sto bi pravel so takvo cuvstvo. Zatoa odlucno ke mi bide situacijata....dali OCAJNO mi trebaat pari ili ne...

ц ц ц ц...никакви гени не даваш со крвта, ништо неможеш да наштетиш...незнам колку си информирана ама еритроцитите немаат јадро така да не пренесува никаква генетска информација
Грешно се изразив,извини , ама сепак твоја крв тече во друго тело , како што спомнаа претходно другите:)

Ehee,zaso da ne,bi doniral sekoja nedela :) Steta so nema u mkd takvi mesta -.-

Грешно се изразив,извини , ама сепак твоја крв тече во друго тело , како што спомнаа претходно другите:)

и што ако тече твоја крв во друго тело..че течи че истечи..и нема потоа да има ништо твое..а друго е со една полова клетка придонесувш за нов индивид да се создаде и кој цел свој живот че биди дел од тебе..твои гени...али и тоа не е толку страшно...што па си дала една клетка, ама пак че спомнам...колку полу браќа и сестри после че има на светов...и веќе има, тоа не ве плаши!?

и што ако тече твоја крв во друго тело..че течи че истечи..и нема потоа да има ништо твое..а друго е со една полова клетка придонесувш за нов индивид да се создаде и кој цел свој живот че биди дел од тебе..твои гени...али и тоа не е толку страшно...што па си дала една клетка, ама пак че спомнам...колку полу браќа и сестри после че има на светов...и веќе има, тоа не ве плаши!?
Зашто би ме плашело ? Би бил радосен што сум им го разубавил животот на некој несреќен пар...

Немам размислувано до сега на оваа тема....мегутоа мислам дека не би го направил тоа....тоа е мое размислување сега за сега а можеби со текот на времето ке се промени ставот за ова прашање:smir:

Зашто би ме плашело ? Би бил радосен што сум им го разубавил животот на некој несреќен пар...

дел од мој претходен пост:
..од друга страна со тоа дониране јајце клетки и сперматозоиди колку полу браќа и сестри има на светооов, нормално дека е голем светот ама нема да знајш на кого му завршиле работа твојте полови клетки и на кого ќе налете твојте деца во живото....

Ако ептен му е потребно на некој,би донирала.Ама за пари или експерименти и силчно не.Сега,никогаш не вели никогаш.Не дај боже да дојдам до таму да немам пари,па да бидам приморана,ама во нормален случај за пари не би донирала.

Никогаш. Не сакам некогаш, некаде да ми се случи да ми се појави дете и да ми тврди дека сум му татко. Колку и да се заштитени сите тие податоци на донаторите, сепак има некои кои ќе направат се’ за да дознаат од кого се.
Сепак, она кое е направено од мене сакам да е блиску до мене, а не некаде на другиот крај на светот.
И покрај ова, донирање на сперма и јајце-клетки потполно поддржувам, само што јас не би го практикувал.

Не би донирал не би направил такво нешто никогаш...не сакам после многу години да ме бара ќерка или син преку Све за љубав :vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom