Windows Phone, iOS или Android

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Забелешка: Темава ја отворив јас (Princ) со префрлање на мислења од друга тема. Бидејќи мислењето на Џои е прво, изгледа како тој да ја има отворено иако не е така. Значи на темава дискутираме за овие три ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ.
----

• Најоптимизиран
  • Не прави стоп респондинг за разлика од андроидот
  • Нема вирувчина и малвери како другите
  • Не закочува при работа
  • Има перфект веб бросер
  • И други предности
СЕКАКО има КУП недостатоци, но доаѓа апдејт (сепак е само 1 година оператиовниот)
Што ќе има во наредниот апдејт
http://www.phonearena.com/news/Apollo-to-land...as-Windows-Phone-8_id26536
Читајте тука кој повеќе прави crash при работа
http://www.phonearena.com/news/Which-platform-crashes-more-Android-or-iOS_id26542
:pos: :pos::pos::pos::pos:

^ Ова е најнеиздржаното мислење што било кога во мојата кариера го имам прочитано на форумов. Вау.

^ Ова е најнеиздржаното мислење што било кога во мојата кариера го имам прочитано на форумов. Вау.

Такви се моите мислења, ќе мора да се вратиш на истово после долго време да видиш дека сум бил во право.

c ya

рам, процесор?

• Најоптимизиран
  • Не прави стоп респондинг за разлика од андроидот
  • Нема вирувчина и малвери како другите
  • Не закочува при работа
  • Има перфект веб бросер
  • И други предности
СЕКАКО има КУП недостатоци, но доаѓа апдејт (сепак е само 1 година оператиовниот)

Што ќе има во наредниот апдејт
http://www.phonearena.com/news/Apollo-to-land...as-Windows-Phone-8_id26536
Читајте тука кој повеќе прави crash при работа
http://www.phonearena.com/news/Which-platform-crashes-more-Android-or-iOS_id26542
:pos: :pos::pos::pos::pos:
Хаха, добар маркетинг за Nokia за тие што не се многу запознати со моб. телефони. На тестот сите други се стари модели, скоро година дена. Ги нема Galaxy SII или Htc Sensation XE, итн. нели, со една многу јасна причина зошто. :) А и ваквата споредба е глупа зошто сепак се работи за различни OS-и. Сите знаеме дека WP7 е многу поедноставен и полесен него iOS и Android кои се наоружани до заби со системски софтвер. На новиот WP апдејт, мислам Apollo беше, потребни ке му бидат само 256 mb рам за оптимално да работи. Тоа кажува се, но за кратко, зошто има најава за dual core процесори и кај WP7 апаратите. ;)

Хаха, добар маркетинг за Nokia за тие што не се многу запознати со моб. телефони. На тестот сите други се стари модели, скоро година дена. Ги нема Galaxy SII или Htc Sensation XE, итн. нели, со една многу јасна причина зошто. :) А и ваквата споредба е глупа зошто сепак се работи за различни OS-и. Сите знаеме дека WP7 е многу поедноставен и полесен него iOS и Android кои се наоружани до заби со системски софтвер. На новиот WP апдејт, мислам Apollo беше, потребни ке му бидат само 256 mb рам за оптимално да работи. Тоа кажува се, но за кратко, зошто има најава за dual core процесори и кај WP7 апаратите. ;)

Баш напротив ги има СИТЕ можни телефони!!! видеата ги имаш тука http://www.youtube.com/user/windowsphone?feature=watch

Зошто поефноставен од iOS? Windows Phone е најуникатниот мобилен оперативен до сега. iOS се најобични икончина за жените да можат да се снајдат :pos:

Мултитаскинг исто е подобро кај Windows Phone, кога ќе отвориш гледаш ТОЧНО каде си што си што има, а не само куп икончина нареден долу појма да немаш што си отворил последно.

Веб Бросер исто тука лета интернет екслорерот кај windows phone.

Сето тоа на сигл кор, и 512 рам.

Windows Phone беше добар само не постоеја iOS и Android, но за жал (среќа, се шалам) одтогаш се имаат сменето многу работи. Кога се викаше Mobile, знаеш за кои времиња зборам.

Windows Phone беше добар само не постоеја iOS и Android, но за жал (среќа, се шалам) одтогаш се имаат сменето многу работи. Кога се викаше Mobile, знаеш за кои времиња зборам.

Интересно е тоа што иако го прекинаа него сеуште се продава и му одзема дел на windows phone 7 дел од пазарот. Баш гледав во 2бе го имаат уште Samsung Omnia со windows mobile 6.1 :icon_lol:

Ќе видиме Мајкрософт им симнувам капа за една работа знаат да направат најосновен софтвер што баба ми може да го користи.

Е сега кога ЕЈПЛ и Мајкрософт се караат третиот користи Гоогле се разбира затоа што е фри се разбира.............

Баш напротив ги има СИТЕ можни телефони!!! видеата ги имаш тука http://www.youtube.com/user/windowsphone?feature=watch

Зошто поефноставен од iOS? Windows Phone е најуникатниот мобилен оперативен до сега. iOS се најобични икончина за жените да можат да се снајдат :pos:

Мултитаскинг исто е подобро кај Windows Phone, кога ќе отвориш гледаш ТОЧНО каде си што си што има, а не само куп икончина нареден долу појма да немаш што си отворил последно.

Веб Бросер исто тука лета интернет екслорерот кај windows phone.

Сето тоа на сигл кор, и 512 рам.
Добро, изгледа не се разбравме, друго сакав да кажам во врска со OS-ите. Јас користам телефон со Андроид ICS 4.0.3 софтвер, не знам дали си имал прилика во живо да го видиш мултитаскингот како изгледа. Затоа не збори ваков е, онаков е. А и WP7 што се вика до вчера немаа мултитаскинг, почетната комерцијална верзија немаше па со Mango апдејтот доби. Не викам дека WP7 не го бива, само му треба уште некое време за да добие некои ствари што оддамна ги има кај iOS и Android, a највеке силна корисничка поддршка.

Apple сега е повредна компанија од Мајркрософт и Гоогле СПОЕНИ. Линијата оди нагоре откако умре Steve Jobs.

Мое мислење е дека малце ќе им трае тоа. Ќе паднат како и да е. Android и W.P.7 се тука.
Јас не знам што се препукувате толку со Џои, па не ли знаеш дека е регионален менаџер на Microsoft т.е WP7?? Да беше така што пари ке направеше за пропагандава на Кајгана. :LOL: Мала шега и Џои да не се лути. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom