Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Eve vaka:-mojot soprug e edno dete,a eve sega i nie imame edno dete (11g.),a nikoj ne se zaprasal zosto?Pa mozebi lugeto od zdravstveni pricini ostanuvaat so edno dete,neli? Stvarno e bezveza da se rece deka decata edinci ke bidat istraumatizirani!Zosto?Pa tie deca ako nemaat brat,sestra zarem nemaat nikakva familija?Ma kakov bre nedostatok,kakvi traumi!!!!Se zavisi od toa vo kakva sredina raste toa dete ,kako e vospituvano....itn!Tanes напиша:Definitivno Nedostatok! toa edno dete moze da bide istraumatizirano od drugi deca vo smisla nemas brat sam si vakov si takov si!:nesum:
Е а таман си реков ќе легнам да спијам а ти ме испровоцира (се зафркавам).
Прво не знам како е да имаш брат или сестра, па зато реков дека никогаш не ми недостигале. Можда да сум ги имал ќе ми било поубо,то не можам да знам, иако не вервам дека би ми било поубо отколку шо ми е сега. Плус предност не морам да се стегам стално за брат ми или сестра ми :poss:
Себични се сите луѓе, само некои даваат од што мораат.Еве само еден доказ дека единците се себични. Па Хогаре, ако за брат или сестра не се стегаш за кој ќе се стегаш? За другар? За куче? За жената и децата подоцна во животот?
Знаеш што? ма една поговорка: “Брат брата не рани, а тешко кој го нема“ ама за тебе изгледа е “Брат за брат, сирење за пари.“
Какви трауми се тоа, ако може да прашам? Јас на пример, сосема нормално функционирам 18 години иако сум единка.:svashta:Fabullous_178 напиша:Донекаде имаш и траума поради тоа.
фамилиите со три деца се најсрекни и разликата во годините на децата да биде 3год